Quantcast

Sveikuolis S. Dailidė: leidžiame vaikams valgyti varveklius, sniegą

Simono Dailidės, Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidento gyvenimo būdas ir požiūris į kasdienybę galėtų būti pavyzdžiu kiekvienam, norinčiam jaustis laimingu ne tik savo kūne, bet ir sieloje.

Sveikuolišką gyvenimą propaguoja ne tik juodu su žmona – į eketę lenda ir jų vaikai, sūnus bei dukra, kuriems dar nėra net dviejų metų. Kalbėdamas apie tai, Simonas bus atviras – dėl savo kitokio požiūrio į gyvenimą, o tuo pačiu ir vaikų auginimą, sulaukiantis įvairiausių komentarų, tarp kurių ir itin pikti pasisakymai. 

„Gyvenu tokį gyvenimo būdą, kad dažnai būnu balta varna tarp pilkos masės. Negėriau alkoholio labai seniai, visiems atrodo, jei negeri, tai tu alkoholikas. Jei nevalgai mėsos – tai numirsi, nes kaip galima nevalgyt mėsos. Tos pačios maudynės – tu maudaisi? Taigi būsi nevaisingas, tau prasidės plaučių uždegimas, prostata!“ – pasakojo Simonas.

Negėriau alkoholio labai seniai, visiems atrodo, jei negeri, tai tu alkoholikas.

Kalbėdamas apie savo mažamečių dvynių maudynes eketėje, S. Dailidė atskleidė – prie ledinio vandens vaikai buvo pratinami palaipsniui. „Jiems buvo maždaug metai, kai mes tiesiog eidavome į upę ar į ežerą maudytis vasarą, po to atėjo ruduo, mes toliau maudėmės, atėjo žiema, irgi maudėmės. Turime ir daugiau sveikuolių bendruomenės propaguojamų dalykų – leidžiame vaikams valgyti varveklius, sniegą. Atrodo, kiek jis gali tą sniegą valgyti, tuoj visą kiemą suvalgys. Leidžiame jiems basiems lakstyti po lauką, nebijom, kad jie baloj išsimaudys, sušlaps drabužiai“.  

S. Dailidė papasakojo ir apie savo naujus namus, kuriuos nusipirko iš Vido Bareikio bei daiktus, kurių gyvenime esame prikaupę per daug. „Atsikraustėme vos su keliais daiktais, sakome: permiegosime naktį. Taip miegojome dar vieną naktį, dar vieną. Atsiveždavome vėl kelis daiktus ir dar likdavome. Po to žiūrime, kad mums tų daiktų visai nereikia, o butas, kuriame gyvenome prieš tai – pilnas, visos spintelės, visi stalčiai, visur apkrauta. Bet jei neprireikė jų tris mėnesius, tai nereikia ir dabar. Kartais mums reikia tokio išsikraustymo arba kažkokio judesio, kad galėtumėme pamatyti, ko turėtume atsisakyti“. 

Kaip atrodo Simono rankomis pastatyta pirtis ant Neries kranto? Ir kodėl jis rekomenduoja stebėti sveikuolių sąjungos gyvenimą? Antradienio vakarą, laidoje „Bus visko“, 20 val., per LNK. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

????!!!!!

????!!!!! portretas
Jei užauginsi (jei) invalidą, gali jis tavęs nepasigailėti. Net žvėrys savo vaikų gaili, nekankina

tai dabar

tai dabar portretas
kiekviena nusokusi nuo proto kviesites i TV, negana kad pats debilas, bet dar ir savo vaikus padarys invalidais, atimti vaikus is tokio varvekliu megejo

Anonimas

Anonimas portretas
Tevai i,imkis proto,galvok apie pasekmes.Klausyk patarimu.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių