Quantcast

Stano apie po šūvių į apsaugininką kilusį šaršalą: neužkibkite ant neapykantos jauko, jūs – geresni

  • Teksto dydis:

Savaitės pradžioje Lietuvą sukrėtė žinia apie tai, kad sostinės parduotuvės apsaugos darbuotojui peršauta koja, kai jis paprašė asmens užsidėti apsauginę kaukę. Tąkart socialiniame tinkle apie situaciją pasisakė dainininkas ir kompozitorius Stanislavas Stavickis-Stano, kritikos strėlės skrido ir į filosofės Nidos Vasiliauskaitės pusę. Po viešoje erdvėje kilusios diskusijų audros Stano nusprendė dar kartą kreiptis į internautus, užsukusius į jo socialinio tinklo paskyrą.

„Noriu pakalbinti visus pas mane užsukusius šiandien. Kritinis mąstymas ne tada, kai visus kritikuoji tik tam, kad prieštarautum. Stiprybė ne tada, kai laikaisi savo įsitikinimų, kas benutiktų. Nupirkti ne tie, kuriems sumokėjo, o tie, kas skleidžia svetimas mintis nemokamai. Ar tai apie jus, mano mieli svečiai? Ar apie mane? Kaip ten bebūtų, jei gavau jūsų dėmesio akimirką noriu pasakyti: gerbiu jūsų nenorą skiepytis. Nesmerkiu jūsų. Ir labai prašau, dėl jūsų pačių, suraskite argumentų pakeisti savo nuomonę. Pasiskiepykite. Būkite sveiki ir nepakliūkite į situaciją, kurios įkaitais galite tapti. O dėl Nidos ir kitų aršių kovotojų prieš visus ir viską – neužkibkite ant neapykantos jauko. Jūs esate geresni“, – socialiniame tinkle rašė Stano.

Kaip portale kauno.diena.lt rašyta trečiadienį, kompozitorių šokiravo žinia apie apsaugos darbuotojui peršautą koją. „Prisipažinsiu, mane sukrėtė žinia apie apsaugos darbuotoją, kuris buvo pašautas vyro, atsisakiusio dėvėti kaukę ir rodyti galimybių pasą. Žmogus ateina į prekybos centrą su ginklu. Pradeda konfliktuoti su niekuo dėtu apsaugos darbuotoju. Išsitraukia ginklą ir kelis kartus šauna į apsaugos darbuotoją. Kam į „Rimi“ neštis pistoletą? Kad geresnes bulves gautum? Kad prie kasos pagrasinęs be eilės prasmuktum? Ar kad grįždamas namo nuo vampyrų apsaugotum savo polietileninį maišelį su jogurtais? Viskas kaip ir aišku. Į „Rimi“ su ginklu jis atėjo jau turėdamas planą pašauti apsauginį. Sukėlė konfliktą ir įgyvendino savo planą“, – socialiniame tinkle rašė Stano.

„Atsakymas šitame screen shote. Štai čia Nida Vasiliauskaitė atvirai ragina naudoti smurtą prieš apsaugos darbuotojus. Praeiviai, kaimynai, giminės ir artimieji, anot filosofės, turėtų „leisti pajusti“ antivakserių pyktį ir nuotaikas apsaugos darbuotojams. Juk jie kalti, dėl to, kad tikrina galimybių pasus, – rašė Stano. – Jie kalti, kad tikrina galimybių pasus? Ką? Gerai, galbūt logikos nereikėtų ieškoti šitame feministės – antivakserės pasisakyme. Bet akivaizdu, juk tai raginimas smurtauti prieš konkrečią žmonių grupę. Priešas pasirinktas tiesiog tobulai pagal kovotojos mentalitetą – karas skelbiamas „Rimi“ ir „Maximos“ apsaugininkams. Taip, tiems, kurie uždirba šiek tiek daugiau už kasininkes. Vėliau karo kirvis bus iškastas ir kasininkėms. Tiesiog už tai, kad jos rūko per pertraukėles šalia apsaugininkų. Pabaigai. Tai nebuvo desperatiškas GP nusivylusio ir iki nevilties nuvaryto žmogaus poelgis. Tai apgalvotas teroristinis aktas skirtas įbauginti visuomenę. Šovė ne vien tas asilas su pistoletu. Gaiduką nuspaudė Nida Vasiliauskaitė“, – savo nuomonę dėstė S. Stavickis-Stano.

Savo nuomonę ir raginimą neiti į prekybos centrus N. Vasiliauskaitė socialinio tinklo paskyroje paviešino rugsėjo 14 dieną.

„Ir taip, ką daryti? Neiti į GP taikančius prekybos tinklus (visas jų parduotuves, taip pat ir netaikančias) bent savaitę – apsipirkti kitur. Suveiks! Užteko vienos dienos smukusios apyvartos – ir jau išsigandę, – rašė filosofė, komentaruose pridūrusi. – Beje, GP tikrintojai – ne nekalti sraigteliai: jie kalti, jie darbinasi tokiais. Todėl ir juos reikėtų apsupti atitinkama atmosfera, leisti pajusti, ką apie juos mano praeiviai, kaimynai, giminės, artimieji.“

Trečiadienį N. Vasiliauskaitė portalui kauno.diena.lt teigė, kad S. Stavickio teiginius, kurie liečia ją, vertina kaip absurdą.

„Kaip piktavališką absurdą, galbūt netgi užsakytą. Kiekvienam teksto suvokimo problemų nekamuojamam ir su elementaria logika nesipykstančiam žmogui akivaizdu, jog žodžiai reiškia tą, ką jie reiškia: raginimas boikotuoti prekybos centrus yra raginimas ten nesilankyti, o ne, pvz., sprogdinti, o pasiūlymas „apsupti atitinkama atmosfera“ GP tikrintojus, leisti suprasti, ką manome apie tokį darbą ir tokią „profesiją“, yra pasiūlymas būtent leisti suprasti, ką manome – pvz., nebedraugauti ar išsakyti pastabą, o ne smurtauti ir šaudyti“, – portalui atsiųstame laiške dėstė N. Vasiliauskaitė.

Kaip trečiadienį rašyta portale kauno.diena.lt, policija į areštinę uždarė pirkėją, kuris Vilniuje sumušė ir šovė į parduotuvės „Rimi“ apsaugos darbuotoją. Kaip skelbta, konfliktas dėl apsauginės veido kaukės nedėvėjimo kilo L. Asanavičiūtės gatvėje esančioje parduotuvėje „Rimi“.

„16.15 val. įvyko konfliktas tarp apsaugos darbuotojo ir pirkėjo dėl apsauginės veido kaukės. Konflikto metu pirkėjas panaudojo teisėtai laikomą „Glock“ pistoletą ir apsaugos darbuotojui peršovė koją“, – BNS teigė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Policijos duomenimis, 1983 metais gimęs apsaugos darbuotojas išgabentas į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę, jo gyvybei pavojus negresia. 1979 metais gimęs įtariamasis sulaikytas, ginklą paėmė policijos pareigūnai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lauris

Lauris  portretas
Jis pakibo ant liemenuko uzsegimo kabliuko tas stano kad tokes nesamones sneka. Bus dar auku jei nepasibaiks tie pispanei kurie yra negzistuojami.

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Ant kokio kabliuko pakibęs pats Stano?!

virginija

virginija portretas
o kas kaltas,kad taip atsitiko,paziurekit kokie apsaiginiai ten dirba,nenoriu izeisti visu,bet atsiprasau iki ko daveda ju neisprusimas,ar net atsilikimas...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių