Quantcast

Sostinės Sereikiškių parke – šokiai iki nukritimo

Kaip ilgai žmogus gali šokti nesustodamas? Iš kur pasisemti jėgų, kad nesusmuktum vidury šokių aikštelės? Į tokius klausimus veikiausiai galėsime atsakyti rytoj Sereikiškių parke stebėdami pirmą lindyhopo maratoną.

Svarbiausia neužmigti

Viena renginio organizatorių šokėja ir šokių mokytoja Giedrė Paplaitytė tikino, kad šis maratonas turėtų tapti nauja, įdomia pramoga sostinės gyventojams ir jos svečiams. Šiais metais renginys vyks Sereikiškių parke, Liaudies kultūros centre.

"Nuoširdžiai tikiuosi, kad prasidėjusi šokio karštinė Lietuvoje ir toliau išsilaikys, o lindyhopo maratonas taps tradiciniu renginiu", – vylėsi organizatorė.

Ji teigė, jog dalyvauti maratone gali bet kas, nors truputį mokantis šio šokio žingsnelių. Svarbiausia – judinti kojas ir neužmigti. O taip, anot G.Paplaitytės, gali tikrai nutikti, nes maratono laikas neribotas. Laimės ta pora, kuri paskutinė liks šokių aikštelėje.

"Kadangi tai pirmas maratonas, laukiame visokių netikėtumų. Todėl nusprendėme surinkti ir teisėjų komandą, kuri prižiūrėtų šokėjus, o vėliau išrinktų laimėtojų porą", – paaiškino "Lindyhop.lt" atstovė.

Laimėtojams – ir piniginis prizas

Prizų maratono fondas bus organizuojamas pagal nusistovėjusias senas tradicijas. Kiekviena maratone dalyvaujanti pora turės sumokėti dalyvio mokestį. Teks susimokėti 10 litų už įėjimą ir antra tiek už dalyvavimą.

"Tikimės, kad sulauksime apie 20–30 dalyvių porų. Todėl suskaičiavus, ir piniginis prizas laimėtojų porai neatrodo toks mažas", – pasakojo organizatorė.

Maratono stebėtojams, anot jos, taip pat nebus laiko nuobodžiauti. Jie taip pat galės įsisukti į šokio sūkurį, tik, žinoma, atskirai nuo dalyvių, ar poilsio zonoje ramiai stebėti šokėjus.

"Į maratoną pasikvietėme draugų, šokėjų iš Ukrainos ir Švedijos. Taigi vilniečiai bei miesto svečiai galės pažiūrėti, kaip šokama ir kitose šalyse", – intrigavo G.Paplaitytė.

Gimė per depresiją

Šis linksmas ir energingas šokis atsirado Amerikoje per Didžiąją depresiją, 4-ajame dešimtmetyje. Šio šokio maratonai buvo ne tik galimybė laimėti pinigų, bet ir atsipalaiduoti nuo rūpesčių, pasilinksminti.

"Sekdami istoriją ir vadovaudamiesi tradicijomis nusprendėme ir mes per krizę surengti tokį maratoną, kad nors šiek tiek praskaidrintume žmonių nuotaikas", – kalbėjo šokėja.

G.Paplaitytės teigimu, anksčiau per maratonus būdavo įvairiausių nutikimų: per dešimties minučių pertrauką žmonės sugebėdavo pamiegoti, pavalgyti ir dar atlikti begalę darbų, o nespėję nusiskusti, vyrai tai darydavo šokdami, ant partnerės nugaros pasikabinę veidrodžius. Smagių įspūdžių organizatorė tikisi ir iš pirmo maratono Vilniuje.


Kur? Sereikiškių parke, Liaudies kultūros centre.

Kada? Šeštadienį 18 val.

Kaina? Žiūrovams nemokamai



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių