Quantcast

Sopranui T. Wilson skirtas JAV operos apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Sopranui Tamarai Wilson (Tamarai Vilson) po kritikų pripažinimo sulaukusių pasirodymų Niujorke ir Londone pirmadienį buvo skirtas Richardo Tuckerio (Richardo Takerio) apdovanojimas, kuriuo įvertinami amerikiečių operos solistai.

Velionio garsiojo tenoro vardo apdovanojimas, kurį lydi 50 tūkst. JAV dolerių premija, skiriama daug žadantiems JAV operos solistams. Praeityje šia premija yra apdovanotos tokios žvaigždės kaip Renee Fleming (Renė Fleming), Deborah Voigt (Debora Voigt) ir Joyce DiDonato (Džois DiDonato).

T.Wilson Niujorko Metropolitano operoje debiutavo 2014 metais, atlikusi pagrindinį vaidmenį Giuseppe Verdi (Džiuzepės Verdžio) operoje „Aida“.

Apdovanojimą sopranui įteikė Barry Tuckeris (Baris Takeris), Richardo Tuckerio sūnus ir apdovanojimą teikiančio fondo prezidentas. Jis sakė buvęs sužavėtas ne tik T.Wilson atliktos partijos „Aidoje“, bet jos pasirodymo per vieną perklausą prieš kelerius metus.

„Mane pribloške ne tik jos balso stiprumas ir grožis, bet ir jos kaip asmenybės tvirtumas“, – sakė B.Tuckeris savo pareiškime, žadėdamas solistei „šviesią ateitį“.

T.Wilson sekmadienį pretendavo į britų teatro „Olivier“ apdovanojimą, tačiau jo negavo.

Apdovanojimui ji buvo pristatyta už vaidmenį G.Verdi operoje „La Forza del Destino“ (Likimo galia) Londono koliziejaus teatre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių