Quantcast

„Šok su žvaigžde“: ne tik blizgesys, bet ir alinantis darbas

Nors LRT projektas "Šok su žvaigžde" prasidėjo neseniai, šokių aikštelėje įtampa ir emocijos kaista. Projekto vedėjai aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis ir Gabrielė Martirosian viską mato iš arti ir puikiai žino, kokio įdirbio reikalauja šokiai. Jie neslepia: daug kas lieka už kamerų.

Ašaros ir stresas

V.Rumšas jaunesnysis sako, kad žiūrovai nemato ašarų, kurios pasirodo išjungus kameras, jei dalyviams nepasiseka.

"Žiūrovai nemato streso, kurį patiria mūsų dalyviai prieš pat išeidami į eterį. Mes matome visas puses – dalyvaujame repeticijose, todėl žinome, kaip jie šoka, ir kartais tampame liudininkais, kad repeticijoje pora pasirodo puikiai, o prasidėjus tiesioginiam eteriui kažkas atsitinka ir, deja, jiems nepavyksta. Tokiu atveju tikrai gaila", – dalijasi laidos vedėjas.

G.Martirosian nesiima prognozuoti, kaip projektas klostysis toliau. "Projektas dar tik įsibėgėja ir manau, kad patys dalyviai tik su laiku įvertins, kokia graži ir prasminga patirtis yra dalyvauti šokių projekte. Kiek tenka kalbėtis su buvusių projektų dalyviais, jie tikrai sako, kad esamuoju laiku sunku įvertinti tą patirtį, bet vėliau tai tikrai tampa gražiausiais prisiminimais", – sako ji.

"Mes su Gabriele stengiamės labai draugiškai juos palaikyti, nes žinome, koks tai sunkus darbas, – velniškai sunkus. Tikiuosi, kad mūsų geri žodžiai būna į naudą", – priduria aktorius.

Jaudinasi ir vedėjai

Tiesioginis eteris – jaudulys ne tik dalyviams, bet ir vedėjams. "Viena kliurka – visoje Lietuvoje kliurka. Kiekvieną laidą laiko turime ribotai, privalome neišsiplėsti savo tuščiažodžiavimais arba neužsižaisti su juokeliais, todėl aš atsakingai žiūriu. Ruošiuosi, kelis kartus peržiūriu tekstus, siužetus, kurie rodomi po jų, ir jeigu matau, kad kažkur galiu sutaupyti laiko, stengiuosi tai ir padaryti. Yra ką veikti. Ir dar, aišku, yra visa repeticija, kuri transliacijos dieną tęsiasi dvi valandas. Jos metu mes viską tikriname. Dėl to tikimės, kad visas darbas matyti transliacijų metu", – apie projekto virtuvę pasakoja V.Rumšas jaunesnysis.

Jo mėgstamiausia tiesioginių transliacijų dalis – pradžia. "Mes kartu su Gabriele, dar niekas neprasidėję, niekas nešoka, visi pakilios nuotaikos, jaučiu, kad dar viskas priešaky", – sako aktorius.

G.Martirosian įsitikinusi: tą pačią akimirką, kai vedėjas nustoja jausti malonų tiesioginio eterio virpuliuką, jis turėtų nustoti dirbti šį darbą. "Visa jo esmė ir prasmė yra visada patirti šiek tiek azarto, adrenalino ir jaudulio, kai esi 100 proc. susikoncentravęs ir stebi kiekvieną detalę, nes tiesioginiame eteryje gali visko nutikti", – iš patirties žino ji.

Patys dalyviai tik su laiku įvertins, kokia graži ir prasminga patirtis yra dalyvauti šokių projekte.

Renkasi stebėti

V.Rumšas jaunesnysis sako, kad su šokėjais yra gerai pažįstamas – čia susidraugauja visi.

"Pirmas sezonas galbūt buvo draugiškiausias, nes mes turėjome laisvę po eterio kur nors išeiti ir pakalbėti, pabendrauti. Dabar, deja, tokios galimybės neturime", – priduria jis.

G.Martirosian sako, kad tvirčiausios draugystės užsimezga įpusėjus projektui, nes pažinti vienas kitą reikia laiko, todėl ir favoritų viena iš laidos vedėjų sako dar neturinti.

Jos kolega taip pat tikina, kad favoritų dar neišsirinko, nebent iš broliškos meilės būtų kiek labiau palaikęs aktorių Mantą Vaitiekūną, kuris jau iškrito iš projekto. "Jį pažįstu jau beveik 20 metų, ir mes esame apkeliavę pusę pasaulio, bet toks palaikymas būtų neobjektyvus", – juokiasi V.Rumšas jaunesnysis.

Jis pats sako prie dalyvių prisijungti nenorįs, nors šokis jam nesvetimas. "Aš žinau, kad norint pasirodyti eteryje reikia labai daug dirbti, dėl to galbūt ir nenorėčiau prisijungti prie dalyvių. Norėčiau tiesiog mokytis šokti. Kiekvienam, kuris klausia, ar dalyvauti, aš atsakau: be abejo, dalyvauti. A – tai yra puiki galimybė išmokti šokti, B – puiki galimybė numesti svorio, jeigu reikia, C – tai bus tikrai sunku. Todėl man labai patinka būti šitoje barikadų pusėje – būti vedėju", – neslepia aktorius.

Buvimu toje pačioje barikadų pusėje mėgaujasi ir G.Martirosian. Ji pati kadaise dalyvavo panašiame projekte ir šoko nuo vaikystės. "Šokio esu ragavusi ir įvairių formų, tad dabar vedėjos pozicija man turbūt yra širdžiai mieliausia. Trečią sezoną stebiu šokius, besikeičiančias poras ir augantį jų kūrybiškumą. Būtent augantis kūrybiškumas mane stebina maloniąja prasme", – sako ji.

Vilioja progresas

V.Rumšas jaunesnysis neabejoja – ilgus metus viso pasaulio televizijose populiarus šokių projektas žiūrovus vėl ir vėl prie ekranų traukia savo pozityvumu.

"Tokiomis neužtikrintomis gyvenimiškomis akimirkomis, kurių dabar yra labai daug, kai yra daug negatyvumo, mes stengiamės, kad iš visų – tiek iš vedėjų, tiek iš šokėjų, tiek iš teisėjų – visų pirma sklistų pozityvumas. Tai, ką pamato žmonės, yra puikūs pasirodymai, ir žiūrovai turi galimybę pamatyti, kad vadinamosios žvaigždės yra lygiai tokie patys žmonės kaip ir jie", – įsitikinęs jis.

G.Martirosian sako, kad ant parketo ne profesionaliam šokėjui sektis gali labai įvairiai, todėl smagu stebėti žmogaus progresą. "Manau, kad tai labiausiai ir domina žiūrovą. Šokiai iš tikrųjų yra sudėtingi, jiems reikia laiko, ne visiems sekasi, yra iškritimo momentas. Daug faktorių tokiame projekte yra įdomūs ne tik žiūrovui, bet ir man, kaip vedėjai, taip pat", – atvirauja ji.

Porų pasirodymus stebi, vertina ir komentuoja sportinių šokių profesionalai. Kiekvienoje laidoje svarbi ne tik profesionalų komisija – savo balsą už patinkančią porą kviečiami atiduoti ir projekto žiūrovai.

"Šok su žvaigžde" – šeštadieniais 21 val. per LRT Televiziją



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių