Quantcast

S. Vaitulionis apie teismo gailestį įtariamam mušeikai: su teisėsauga yra daug bėdų

  • Teksto dydis:

Pirmadienio rytą Tauragės apylinkės teismo teisėja paskelbė sprendimą sušvelninti kardomąsias priemones septyniolikmetę jurbarkietę, įtariama, sumušusiam nepilnamečiui. Ši žinia socialiniame tinkle „Facebook“ sukėlė pasipiktinimo bangą, savo nuomonę šia tema išreiškė ir komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis.

„Šitoje šalyje su teisėsauga ir teisingumu yra labai daug bėdų. Labai. Tai tik dar vienas įrodymas. Kas čia per kliedesiai, kad teismas nustatė „jog jis nebandys paveikti tyrimo“? Jo draugeliai jau tai darė, jau važinėjo mašinos prie mokyklos, jau buvo rašomos žinutės. Tai yra neįtikėtina“, – susidariusia situacija piktinosi S. Vaitulionis.

Po komunikacijos specialisto socialiniame tinkle paskelbtu įrašu pasipylė komentarai. Vieni rašė, kad tokios įvykių kloties ir buvo galima tikėtis, kiti situaciją prilygino „absurdo teatrui“.

Primename, kad septyniolikmetė jurbarkietė buvo sumušta vakarėlio metu gegužės pabaigoje. Moksleiviai mokslo metų pabaigą pažymėjo kaimo turizmo sodyboje, į kurią atvyko du vaikinai. Vienas jų – įtariamas merginos skriaudikas. Iškart po šokiruojančio įvykio jis savo kaltės nepripažino, nors yra daug liudininkų, mačiusių jį smurtaujant.

Žiauriai sumušta mergaitė iš Kauno klinikų išleista birželio 12 d. Ji iškart nuvežta gydymui į reabilitacijos kliniką. Ten ji praleido kelis mėnesius, o galiausiai praėjusios savaitės pabaigoje davė parodymus.

Liepos 26 d. Tauragės apylinkės teisme vykusiame posėdyje prokuroras prašė pratęsti paskirtas kardomąsias priemonės įtariamam merginos skriaudikui, tačiau pirmadienį sulaukta žinių, kad teisėja visgi priėmė sprendimą jas sušvelninti. Vaikinas lieka be apykojės, kurią turėjo dėvėti iki šiol.

Jau pirmosiomis dienomis po Tauragės rajone kaimo turizmo sodyboje įvykdyto nusikaltimo žiauriai sumuštai ir bandytai išžaginti merginai sujudo padėti visa Lietuva – surastas teisininkas, surinkta pakankamai pinigų gydymui.

Teigiama, kad abu įtariamojo tėvai yra įtakingi Jurbarko rajone žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tėvai

Tėvai  portretas
Tėvų meilė akla. Pagal teisybę pinigus turėjo skirti sumuštos merginos gydymui, o ne sunelio isgelbejimui. Turbūt jų sūnus labiau suluosintas. O teismuose dar niekas teisybės nerado.

TEVAI

TEVAI portretas
TOKIE JAU IR ITAKINGI TEVAI NEVERTI TEVU VARDO KAD ISAUGINO KAZKOI CHULIGANA PASLEMEKAPARODIKITE VISAI LIETUVAI TUOS TEVUS ISAUGINUS TOKI MONSTRA O APIE TEISESAUGA NEGAII BUTI KALBU PAPRASCIAUSIJOS NERA

Linas

Linas portretas
Turima mintyje jog teisėsauga jau seniai nebeturi nieko bendro su teisingumu.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių