Quantcast

S. Stavickis-Stano: pasisakau už tradicinę šeimą ir vertybes

  • Teksto dydis:

Atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną pasidalijo mintimis apie laisvę ir visuomenėje šaršalą keliančias temas.

„Ne už tokią Lietuvą kovojom, Staseli, ne už tokią“ – sako man vienas pažįstamas su gilia nuoskauda. Jam dabartinės nuotaikos primena Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo laikus, tik tuomet jam buvo aišku, kas yra priešas, – feisbuke ketvirtadienį rašo Stano, paklausęs, kas nepatinka, kodėl tokios niūrios mintys? – „Staseli, Staseli, pasakyk tu man, kur ta laisvė? Jei kalbėsi kitaip nei progresyvi mažuma – kaipmat busi sukapotas. Ir šitie „kapotojai“ dar baisesni už anuos. Ne už tokią Lietuvą kovojom...“

Atlikėjas teigia suprantąs, kad žmogus jaučiasi puolamas. Jam yra negera. Jo tikėjimas valstybe, šeima, vertybėmis išgyvena sunkius laikus. Jam norisi ginti savo pasaulėžiūrą, bet nuo ko ir kaip?

„Manau, daugelis savo aplinkoje turime tai išgyvenančių žmonių. Taip pat ir kitų. „Ne už tokią Lietuvą kovojom. Kokia tamsybė, kokie gūdūs viduramžiai. Atrodo, per tris dešimtmečius nepajudėjome iš mirties taško. Kur žmogaus teisės? Kur demokratija? Kodėl bažnyčia net ir XXI amžiuje išlaikoma valstybės? Kaip gali dviem suaugusiems žmonėms kažkas nurodinėti su kuo miegoti ir kaip gyventi?“ Vakar skaičiau Marijono Mikutavičiaus mintis, kad šiuo metu valstybė nėra labai susiskaldžiusi, kad, tarkim, Kedžio istorijos metu susiskaldymas buvo ryškesnis. Nesutinku. Tuomet vieni tikėjom faktais, kiti – ne. Dabar viskas rimčiau. Dabar atėjo laikas pasirinkti, kurioje tu pusėje. Nebesigaus gyventi nesigilinant. Aš nesutinku su savo draugu, kuris mano, kad Lietuvoje nebeliko laisvės. Jeigu neišsakai savo nuomonės garsiai ir drąsiai – nuomonės nėra. Tylus pyktis ir nepasitenkinimas niekur nenuves. Kalbėkimės. Tačiau jei išsakydamas savo nuomonę turi tikslą paneigti, sumenkinti, pakeisti kito žmogaus ar visuomenės grupės nuomonę – laužai patį gyvenimo demokratijoje principą. Nėra teisingų ar neteisingų dalykų. Nėra įgimtų žmogaus teisių ar pareigų. Nėra moralių ar amoralių elgesio normų. Viskas tik mūsų susitarimo reikalas. Demokratijoje yra labai aiškūs reguliavimo mechanizmai. Kalbėkimės – ir tai, kas nutylima, neprasiverš neapykantos pliūpsniais. Aš pasisakau už tradicinę šeimą ir vertybes. Ne vien kaip sąvokas, bet ir įstatymiškai įtvirtintas normas (taip dabar ir yra). Aš girdžiu kitaip manančių argumentus. Juos suprantu ir gerbiu. Bet mano nuomonės tai nekeičia. Buvau dar per jaunas tuo metu, kai vyko lemtingi Lietuvai įvykiai, bet galiu padėkoti tiems, kas atkūrė laisvę. Ačiū, už tokią Lietuvą kovojot. Už tokią!“, – įrašą baigė žinomas vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Šaunuolis Stano! Ačiū už drąsą išsakant nuomonę, kuri nepopuliari tik tarp maždaug 5 proc. Mūsų piliečių. Bet tie 5 proc. Labai puikiai sugeba sudaryti regimybę jog yra dauguma. Visi yra vienodai svarbūs. Bet turime Konstituciją tad ja ir vadovaukimės.

Giedrius

Giedrius portretas
Ačiū, Stano, šaunuolis. Ar pastebite, kaip ta šliaužianti baimė vis labiau ir labiau mus pradeda sukaustyti. Ar ne taip buvo prie komunistų, kai žmonėms daug kas nepatiko, bet savo nuomonę pasilaikydavo sau. Labai liūdna, kad tyli Lietuvos inteligentija. Jūs galvojate, kad jūsų tai nepalies?! nusikaltimui.

Emigrantas

Emigrantas portretas
Už laisva lietuva ir laisva žodi bet ne už gėjus ir pašvinkusia partija kuri remia gėjus ,o už tradisine šeima kad vaikai augtu normalioi šeimoi o ne iškraipytoi
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių