Quantcast

S. Donskovas mėgsta būti sporto komentatoriumi savo žmonai

Dainininkas Simonas Donskovas nevaidina be televizoriaus gyvenančio snobo. Jis žiūri televizorių, giria Andrių Rožicką, kritikuoja rėkiančią, įkyrią reklamą, mėgaujasi aukščiausio lygio futbolu, kurį komentuoja greta sėdinčiai žmonai.

– Kas S.Donskovui yra televizija? Fonas, retas kasmėnesinis produktas, kasdienė pramoga, informacija?

– Ne, ne, tik ne fonas. Jei mažiau darbo, mielai žiūriu įdomias laidas ar filmus. Tiesa, priklauso nuo mano užimtumo, bet aš arba žiūriu, arba – ne. Retkarčiais, jei labai užimtas ir pavargęs, vakare žiūriu televizorių ir užmiegu prie ekrano. Mano žmona turi savo televizoriuką. O ką ji žiūri, man neįdomu. Du televizoriai išsprendė reikalus: kažkas įdomu man, kažkas – jai.

– Ką dažniausiai žiūrite jūs?

– Pavyzdžiui, kai žaidžia "Barcelona" ir trys pasaulio puolėjai supergrandai – Neymaras, Suarezas ir Messi. Kaip nežiūrėti tokių futbolo rungtynių? Noriu rasti laiko ir pamatyti pakartojimą. Vienu metu mane užkalbino telefonu ir nemačiau antro įvarčio (Simonas kalba apie Čempionų lygos rungtynes tarp "Barcelonos" ir "Arsenal" – red. past.) Kaip gyventi ir nepažiūrėti šiame gyvenime tokių dalykų? Na, taip pat pažiūriu "Panoramą", pagrindines politines laidas, ką kalba ir aiškina politikai.

– Sporto karalius futbolas – jūsų žiūrimiausias?

– Mėgstu ir individualių kovos menų sporto šakas. Bet futbolas, krepšinis, be abejonės, labai patinka. Man – tik kad nebūtų iš serijos bėgi – mesk, arba spirk. Ir kai kamuolys atšoka pusę kilometro. Tokių dalykų nežiūriu – gaila akių. Bet kai žaidžia tie, kuriuos pripažįsta visas pasaulis, sėdėk ir žiūrėk, kad jaustum lytinį pasitenkinimą. Ir sėdžiu, ir žiūriu, ir jaučiu.

Jei paklaustumėte, kas labiausiai nepatinka televizijoje, atsakyčiau – reklama. Ne tik dėl to, kad jos siaubingai daug, bet ypač nepatinka tas reklamų bliovimas, rėkimas, – imituoja dūsaujantį ir šniokščiantį reklamos herojų. – Atrodo, kad jis žus isterijos priepuolio metu. Tegul lanko dramos kursus. Tokia agresyvi, įkyri, isteriška reklama – intervencija smegenims.

– Yra laidų, kurių stengiatės nepraleisti?

– Jei užkabina koks serialas, stengiuosi jo nepraleisti. Patiko rusų serialas "Likvidacija" – apie pokario Odesą. Bet nežiūriu kažkokių Leoncijų, kur kažkas pas kažką atėjo, nežiūriu serialų, kuriuos vadinu tekstų pasakojimu, nors kažkodėl tai vadina vaidyba.

Žiūriu ir "Animal Planet", ir rusų kanalus, ir britų – paverčia dukra. Patinka atominis, normalus, klasikinis filmas – ne, ne "Šuriko nuotykiai", o kur geras režisierius, geri, žinomi aktoriai, siužetinė linija, nebanalus. Peržvelgiu kritikų filmų vertinimus, ir jei matau, kad filmas reitinguojamas viena, dviem žvaigždutėmis, tokių nežiūriu. Na, reikėtų bent trijų, bet geriausiai – keturių, penkių žvaigždučių įvertinimo.

– Žmona turi savo televizoriuką, kaip sakėte, kažką žiūri. O ką?

– Oi, ką ir visos moterys pasaulyje, ką žiūri dauguma žmonų. Atbėga pasakyti, kai mano kolega dainuoja arba skamba gražesnė daina. Tada pažiūriu, juk įdomu, kokio lygio mano kolegos, ką jie daro.

Žiūriu nacionalinę atranką į "Euroviziją". Šis "Eurovizijos" konkursas – vienas stipriausių per visą lietuvių "Eurovizijos" laikotarpį. 

Beje, patinka ir puikus, subtilus, saikingas, neįžeidžiantis A.Rožicko humoras. Jis moka kurti gerą notaiką neišjuokdamas kitų. Ir tai daug juokingiau už kvailus pasitampymus, laidas, kur bet kas dainuoja ir vaiposi su pavogtomis arba kvailomis dainelėmis, prisidengę katašunių kaukėmis.

– A.Rožickas jums – vienas  geriausių televizijos laidų vedėjų?

– Priklauso nuo laidos. Rožickas patinka, taip, jis vienas geriausių laidų vedėjų. Labai patinka ir Marijaus Žiedo tembras ir santūrumas, filmų įgarsinimas. Dievo dovana. Patinka ir Mantas Stonkus, Nemira Pumprickaitė. Aa, patinka ir Arno Klivečkos drąsa laidoje "Sąmokslo teorija". Patinka tų žmonių drąsa. Jie laisvi žmonės. Aš taip negalėčiau.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to 1000 metu

to 1000 metu portretas
Įsivaizduok neišsiskyręs dar.Tik jis ne lietuvis, o žydas.

o duse ar dainuoja?

o duse ar dainuoja? portretas
jei zmogui patinka roz\ickas teiskia kopiec jau greitai.

Jonas

Jonas portretas
Kam tas senelis dar yra idomus.Jo dainavimas tragiskas ,nebeatitinka jokiu siuolaikinių reikalavimo.Na bet gal senjorams dar idomu.Atejo laikas ir reikia viska baigti, o nebesiropsti ant scenos.Gaila ziureti.O kai televizijos laidose uzsneka tai nors nusisauk.Sekmes graziame poilsyje,bet jokiu būdu ne ant scenoje .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių