Quantcast

Rusijos atstovas ,,Eurovizijoje“ išreiškė paramą gėjams

  • Teksto dydis:

Rusijos viltys šiemetinėje ,,Eurovizijoje" yra susijusios su Sergejumi Lazarevu, buvusia žvaigžde-vaiku, kuris reiškė nepritarimą homofobijos klimatui savo šalyje ir sako, kad priima gerbėjų gėjų paramą.

Šis dainininkas ežiuku kirptais plaukais išgarsėjo būdamas 12-os, kaip vaikas cypiančiu balsu iš grupės „Neposedy“, paskui sukūrė vaikinų grupę „Smeš!!“, o 2004 metais pradėjo solinę karjerą.

Šeštadienį vakare Stokholme jis varžysis su 25 kitais dalyviais, taip pat patekusiais į 60-ąjį gimtadienį mininčios ,,Eurovizijos" finalą.

S.Lazarevas ,,Eurovizijos" svajonę vaikosi nuo 2008-ųjų, kai nacionalinėje atrankoje turėjo nusileisti kitam paauglių dievukui Dimai Bilanui, kuris paskui ir laimėjo šį dainų konkursą.

S.Lazarevas daug savo dainų atlieka angliškai ir Rusijos valstybinė televizija sako, kad jis yra pirmasis šalies atstovas, pakankamai gerai kalbantis šia kalba ir galintis duoti ja interviu.

Ne taip, kaip daugelis Rusijos popmuzikos žvaigždžių, kurios mėgsta žiopčioti pagal fonogramą, jis su pasitikėjimu dainuoja „gyvai“ ir nebijo susidaryti sunkios darbotvarkės, kad patenkintų savo gerbėjų paauglių armiją.

Vien kovo mėnesį jis surengė solinius koncertus 16-oje savo didžiulės tėvynės miestų, tarp jų – Vladivostoke Tolimuosiuose Rytuose.

Anksčiau šią savaitę, per savo energingos eurovizinės dainos repeticiją, S.Lazarevas scenoje skaudžiai nukrito, todėl buvo nuogąstaujama, kad jam gali nepavykti pasirodymas šeštadienio finale.

Tačiau 33 metų dainininkas įveikė pusfinalio barjerą ir yra tarp favoritų laimėti šį konkursą – drauge su Ukrainos atstove Jamala (Džamala). Jų dvikova suteikia gerai pažįstamą geopolitinį aspektą šiai metinei blizgesio ir kičo šventei.

Drąsi pozicija dėl gėjų

,,Eurovizija" seniai turi daug gerbėjų gėjų bendruomenėje, o S.Lazarevas yra pareiškęs savo paramą gėjų teisėms – tai drąsus gestas dainininkui, kurio žinomumas priklauso nuo prieigos prie Rusijos valstybinės televizijos programų.

Šį mėnesį jis Švedijos gėjų žurnalui „QX“ sakė, kad būtų patenkintas, jei gerbėjai per jo pasirodymą mojuotų vaivorykštinėmis vėliavomis, ir kad jis gerbia savo gerbėjus gėjus, o jie gerbia jį.

2008 metais jis pasirodė per vieną britų gėjų renginį, nors o Maskvos meras tokias demonstracijas atvirai vadino „šėtoniškomis“.

Rusijos parlamentui 2013 metais priėmus itin prieštaringai vertinamą įstatymą, kuriuo draudžiama homoseksualų „propaganda“ nepilnamečiams ir kurį vėliau pasirašė prezidentas Vladimiras Putinas, S.Lazarevas parašė protesto žinutę feisbuke.

„Baisiai gąsdina ir kvaila, kai Rusijos valdančioji struktūra ne vienija šalį, o priešina piliečius vienus su kitais, kad ir kokia būtų jų etninė grupė ar orientacija, – rašė jis. – Tie, kas valdote mūsų šalį: atsikvošėkite, kur jūs tempiate šalį?“

Kitą prieštaringai vertinamą žingsnį jis žengė 2014 metais, kai duodamas interviu Ukrainos televizijai po Maskvos įvykdytos Krymo aneksijos į klausimą, ar laiko Krymą Rusijos dalimi, atsakė: „Aš – ne.“

„Šitas džiaugsmas, kurį visi – ar dauguma – jaučia, kad Krymas grįžo pas mus, – aš šios euforijos nejaučiu“, – sakė jis ir pridūrė, kad atsisakė dalyvauti koncertuose, kuriais buvo švenčiama Krymo aneksija.

Dėl tokio atvirumo jis sulaukė kritikos iš V.Putino valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ jaunimo sparno, kuris apkaltino jį pamiršus, „kurioje šalyje gimė“. Be to, dainininkas buvo kaltinamas dėl to, kad dažnai dainuoja angliškai ir kad „aktyviai remia LGBT bendruomenę“.

Savo asmeniniame gyvenime S.Lazarevas ketverius metus susitikinėjo su populiaria Rusijos televizijos laidų vedėja Valerija Kudriavceva, bet paskui pora išsiskyrė.

Šiuo metu jis yra vienišas, bet užsimena apie naujus santykius ir sako, kad jo eurovizinė daina – popbaladė „You Are The Only One“ – yra skirta vienam ypatingam asmeniui.

Be scenos, S.Lazarevas turi ir neįprastą pašalinį užsiėmimą: interneto parduotuvę „Poodle-Strudel“, kurioje pardavinėja pyragus šunims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Putkinas

Putkinas portretas
geriau pagalbėtu apie pedofilu teises...

iūųš

iūųš portretas
Ir durnas

Rapsas

Rapsas portretas
O ka jam belieka daryti? Gal bent gejai prabalsuos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių