Quantcast

Rusijoje prasidėjo JAV krepšinio žvaigždės B. Griner teismas

Rusijoje penktadienį prasidėjo JAV krepšinio žvaigždė Brittney Griner (Britni Grainer) teismas dėl su narkotikais susijusių kaltinimų.

„Teismas prasidėjo“, – žurnalistams pranešė Maskvos priemiesčio Chimkų teismo atstovė Polina Vdovcova.

Dukart olimpinio aukso laimėtoja ir moterų krepšinio lygos WNBA čempionė B. Griner buvo sulaikyta vasario 17 dieną Maskvos oro uoste. Ji kaltinama narkotikų kontrabanda, jos bagaže radus elektroninių cigarečių kapsulių su kanapių aliejumi.

Sulaikyta B. Griner iš karto buvo uždaryta į areštinę.

Jai gresia iki 10 metų įkalinimo.

Rusijos įstatymai tokiais atvejais yra griežti, o kitiems užsieniečiams neseniai buvo skirtos didelės bausmės dėl su narkotikais susijusių kaltinimų.

Praėjusį mėnesį Maskvos teismas 14 metų kalėti nuteisė buvusį JAV diplomatą Marcą Fogelą (Marką Fougelą), apkaltintą kanapių kontrabanda „stambiu mastu“.

Bylos nagrinėjimas yra iš dalies uždaras, o žiniasklaida jame dalyvavo ribotai – P. Vdovcova teigė, kad tai įvyko „gynybos prašymu, pačios Griner prašymu“.

B. Griner buvo sulaikyta kelios dienos prieš tai, kai Rusija nepaisydama JAV įspėjimų įsiveržė į Ukrainą. Vakarų galios dėl šios invazijos įvedė griežtų sankcijų Rusijai ir ėmė siųsti karinę pagalbą Kyjivui.

JAV valdžios institucijos iš pradžių apie B. Griner bylą nieko neskelbė. Plačiajai visuomenei apie ją buvo pranešta tik kovo 5 dieną.

Jungtinės Valstijos sako, kad Rusija „neteisėtai sulaikė“ 31-erių krepšininkę, ir paskelbė, kad jos atvejis perduotas Vašingtono specialiajam pasiuntiniui, atsakingam už įkaitų reikalus.

WNBA pareiškė, kad stengiasi sugrąžinti B. Griner namo.

B. Griner laikoma viena geriausių moterų krepšinio žaidėjų. Prieš JAV sezoną ji žaidė klube Rusijoje – tai įprastas dalykas amerikiečių žvaigždėms, siekiančioms papildomų pajamų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių