Quantcast

„Rondo“ lyderis jubiliejų švęs su visa Lietuva

  • Teksto dydis:

Didžiausios arenos, pripildytos gyvenimo džiaugsmo, nuostabių prisiminimų ir populiariausių dainų, kurias gyvai atliks grupė „Rondo“ – jeigu tokios šventės reikėjo laukti kelis dešimtmečius, tai lapkritį ji pagaliau ateis. Solidų asmeninį jubiliejų Aleksandras Ivanauskas-Fara ketina atšvęsti ne tik su savo grupe, bet su visa Lietuva.

Nors Aleksandrui ir „Rondo“ šalies arenos – ne naujiena, jose jau yra grota ne sykį ir ne dešimt, šis turas – rimtas iššūkis. „Pirmiausia iššūkis – ne arena, o 60-imt metų. Juk tiek metų būna vieną kartą gyvenime. Nežinai, kiek tų arenų dar likę“, – juokiasi Fara, kartu švenčiantis ir 45-erių metų scenoje sukaktį. Būdamas vos 15-os jis jau vedė šokius Kaune ir grojo moksleivių estradiniame ansamblyje!

Iš savo turtingo sceninio bagažo net 32-ejus metus A. Ivanauskas praleido grupėje „Rondo“. „Atidaviau šiai grupei visą savo jaunystę, grožį, visus plaukus. Svorio priaugau! Bet prieš turą numesiu. Jau dabar nuo visų minčių ir planų, kurie net naktį neapleidžia, tris kilogramus numečiau. Iki lapkričio pasiryžau dar 15 numesti“, – sako Fara.

Puikios sceninės formos Aleksandrui prireiks, nes programoje, kurią jau suplanavo, skambės visų laikų geriausi „Rondo“ hitai, scenos draugų dainos ir dar keletas kūrinių iš būsimojo grupės albumo, kuris turėtų pasirodyti turo pradžioje.

„Manau, kad šiek tiek kvaila ture pristatyti daug naujų dainų. Kokios reakcijos iš žmonių gali tikėtis, kai jie pirmą kartą klausosi kūrinio? Juk į koncertą jie ateina pasilinksminti. Mūsų tikslas – parengti labai gerą programą ir padaryti tikrą šventę visai Lietuvai. Tiesa, senos dainos mūsų ture įgaus naują drabužį – šiandieninį skambesį, naują aranžuotę, kad ir mums, ir klausytojui būtų įdomiau. Taip pat noriu, kad būtų daug būgnų, perkusijos, nes šio turo koncertai turi būti linksmi, nuotaikingi, o mušamieji man visada asocijuojasi su rokenrolu, pašėlusia energija. Todėl mušamųjų bazę patrigubinsime, – pasakoja Fara. – Juokaujame, kad turo „Rondo gyvai“ koncertai bus ne 3D, o 3T, nes prisijungs trys Tomai: Tomas Varnagiris (gitara), Tomas Maslauskis (bosinė gitara) ir Tomas Botyrius (saksofonas). Taip pat pasikvietėme klavišininką Raimondą Dauginą. Džiaugiuosi, kad turėsime tokią solidžią muzikantų kompaniją. Scenografija taip pat turėtų būti išskirtinė. Gavome labai originalių dizainerių pasiūlymų, renkamės tinkamiausią. Kolegos atlikėjai jau surengė ne vieną įspūdingą pasirodymą arenose, publika matė koncertus, kuriuose buvo stipriai padirbėta, sukurtas puikus vaizdas. Mes taip pat nenorime nusileisti. Sieksime aukščiausios kartelės, tik neketinu svaičioti, kad čia bus tai, „ko Lietuva dar nematė...“. Pats pradedu nervintis, kai perskaitau tokias antraštes. Ko gi ta Lietuva nematė? Viską ji matė, nereikia riesti nosies. Tiesiog norisi padaryti taip gerai, kaip tik įmanoma.“

Dainas traukia ir vaikai

Per daugiau nei 30 metų, kuriuos praleido su „Rondo“, A. Ivanauskas spėjo apvažiuoti visą pasaulį. Jie koncertavo JAV, Kanadoje, ne vieną kartą sugrojo Airijoje, Anglijoje, Norvegijoje, Danijoje, pusmetį buvo nuleidę inkarą Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Gastrolės per Lietuvą taip pat begalinės. „Jei per mėnesį namuose praleisdavai savaitę, tai jau neblogai. Per tą laiką užaugo mano trys vaikai. Kai kurių augimą pamatyti spėjau, kai kurių – ne. Bet dabar labai gerai matau, kaip auga mano keturi anūkai“, – sako Fara.

Lietuvos muzikos pasaulyje per tą laiką sužibo ne viena žvaigždė, atsirado nemažai įdomių grupių, tačiau „Rondo“ išlaiko tvirčiausias pozicijas: jų trokšta ir abiturientai, rengiantys ambicingos apimties šimtadienius, ir miestų šventės, ir įvairiausio dydžio koncertų salės. „Net sunku suformuluoti, kokio amžiaus yra mūsų klausytojai. Į koncertus su tėvais ateina ir 7-mečiai, kurie mintinai traukia visas dainas“, – juokiasi „Rondo“ lyderis.

Pirmasis turo „Rondo gyvai“ koncertas įvyks lapkričio 23-iąją „Siemens“ arenoje Vilniuje. Gruodžio 1 d. – Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, o gruodžio 9 d. – Šiaulių arenoje. Desertui paliktas gruodžio 16-osios koncertas namuose, Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Pirmieji jubiliejinio turo bilietai jau prekyboje. Vilniuje ir Kaune vyksiančių koncertų bilietus platina „Tiketa“, Šiauliuose – Ticketmarket.lt, Klaipėdoje – bilietai.lt. Pirmieji bilietai – pigiausi, bet jų skaičius – ribotas.


Šiame straipsnyje: RondoFarakoncertinis turas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tautkai

Tautkai portretas
Buvo ,,Rondo,, O fara tik paskutini sezona graiino su legendine grupe. Anksciau Alejsandras su Surauchiumi graino,! Fara savo dainu nesukure, o groja ,ka Tautkus Gintautas sukure!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių