Quantcast

Reakcija po kritikos dėl dainos: V. Baumila tapo dvasinės pagalbos ambasadoriumi

Šventinėmis dienomis budės 70 "Jaunimo linijos" savanorių, kurie bendraus su psichologinių bėdų kamuojamais jaunuoliais. Dvasinės pagalbos linijos ambasadoriais šiam laikotarpiui tapo atlikėjai Monika Linkytė ir Vaidas Baumila. Beje, dėl jo dainų tekstuose esą romantizuojamos savižudybės ne taip seniai diskutuota net Seime.

Po portale publikuoto straipsnio "Dėl V. Baumilos dainos – vaikų psichologų rūstybė" praėjusį mėnesį diskusija užvirė ir Seime.

Tuomet kilo klausimas dėl atlikėjo V.Baumilos dainos "Mergaitė", kurios tekste vaikų psichologai įžvelgė savižudybės romantizavimo apraiškų.

Rugsėjį iš gyvenimo pasitraukusios paauglės mama kreipėsi į vieną psichologę ir patikino, kad jos dukra atkartojo būtent V.Baumilos dainos siužetą.

Lietuvoje savižudybių skaičius yra epideminio lygio, o nuo birželio rodikliai kyla į viršų, ypač jų skaičius išaugo 10–14 m. amžiaus vaikų grupėje.

Vaikų psichologė mėgino apie šią dainą diskutuoti su pačiu V.Baumila. Tačiau jis esą pokalbį baigė vieninteliu sakiniu – "atstokite nuo kūrėjų".

Atlikėjas V. Baumila socialinio tinklo paskyroje tikino sulaukęs emocinę pagalbą teikiančių organizacijų kvietimų viešai pasisakyti apie savižudybių problematiką ir savo dainos tekstą.

O artėjant didžiosioms metų šventėms, V. Baumila nusprendė prisijungti ir prie "Jaunimo linijos" iniciatyvos.

Šventiniu periodu jis ir atlikėja M. Linkytė tapo "Jaunimo linijos" ambasadoriais, kad galėtų finansiškai prisidėti prie "Jaunimo linijoje" šventiniu laikotarpiu budinčių savanorių.

"Jaunimo linijos" savanoriai, kaip ir kasmet, ketina budėti Kūčių vakarą ir naktį, abi Kalėdų dienas bei Naujųjų metų išvakarėse ir naktį, kad tiems, kuriems šventės sukelia liūdnų jausmų, turėtų į ką kreiptis, su kuo pasikalbėti.

"Jaunimo linijos" savanoriai praėjusiais metais šventiniu periodu sulaukė vidutiniškai 100 kreipimųsi per parą telefonu, internetiniais pokalbiais ir elektroniniais laiškais.

Vidutiniškai 20 valandų per parą truko pokalbiai, kurių metu skambinantieji dalijasi sunkumais.

Šventiniu periodu "Jaunimo linijos" padaliniuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Skuode budės apie 70 savanorių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BBC DJ THE RYGA: VIS IZ LONDO SPYKING"

BBC DJ THE RYGA: VIS IZ LONDO SPYKING" portretas
Jį patį (ar bet kurį kitą LT žvaigždūną) pamačius ir/ ar išgirdus reikia dvasinės pagalbos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių