Quantcast

Radži: man svarbiausia – stabilumas

"Galbūt kiekvienam reikia sulaukti savo laiko, nes kai visko nori iš karto, dažniausiai to negauni", – sako muzikinio TV3 projekto "Didysis šou burbulas" nugalėtojas Radži. Nuoširdumu, paprastumu ir tiesumu realybės šou gerbėjus papirkęs atlikėjas prisimena dienas, kai prieš penkiolika metų didžiosios scenos duris jam atvėrė kitas muzikinis projektas.

Buvo laisvesni

Po pustrečio mėnesio, praleisto su būriu Lietuvos atlikėjų projekto "Didysis šou burbulas" erdvėse, pelnyta pergale besidžiaugiantis Radži neslepia – pasiilgo namų, gimtojo Panevėžio. Kaip pats sako: "Visur gerai, bet namuose geriausia."

Jis vis dar puikiai prisimena jausmą, kuris lydėjo "Didžiojo šou burbulo" finalo metu. Radži nepamiršta ir kito svarbaus jo gyvenime finalo projekte "Kelias į žvaigždes 2", kuriame tąkart teko nusileisti Merūnui.

"Jausmas tas pats, tik žmogus bręsta, – sako Radži. – Dalyvaudamas "Kelias į žvaigždes 2" buvau dvidešimties, bet savijauta finale tada buvo tokia pati, kaip ir ant "Didžiojo šou burbulo" scenos finale. Tada nebuvo tokio apšvietimo, kuris labai svarbus pasirodymo metu, – daug ko nebuvo, kas yra dabar. Šįkart viskas susidėjo į viena, ir daina, manau, buvo tinkama. Neplanavau laimėti. Mano sėkmė buvo 50 proc., o visa kita padarė žiūrovai."

Ir nors, viskam pasibaigus, gera grįžti namo, Radži sako, kad "Didžiajame šou burbule" būta puikių akimirkų – galėjo pasilikti ir kiek ilgiau. "Kelias į žvaigždes 2" truko tris mėnesius. Tada buvo truputį kitaip: nebuvo nei langų, nei telefonų, nei interneto, viskas buvo labai uždara ir labai norėjosi laisvės. O šitas realybės šou šiuolaikiškesnis – gaudavome telefonus, galėjome pasižiūrėti internetą, žmonės galėjo komentuoti, po kelis kartus per savaitę tiesiogines "Facebook" transliacijas rengdavome", – gyvenimą realybės šou dabar ir anuomet lygina atlikėjas.

Jis sako, kad prieš penkiolika metų dalyviai veikiausiai buvo laisvesni nei šiandien. "Nebuvo baimės, ką pasakysiu ne taip ar ko nepasakysiu, nebuvo tokio stipraus interneto poveikio – nereikėjo bijoti, kad viskas fiksuojama, kad bus iškeliamos kokios nors problemos. Dabar mes kažkiek saugomės, kad neįžeistume ko nors. Anksčiau žmonės galbūt buvo truputį atlaidesni", – svarsto Radži.

Proga pasitikrinti

Šiandien stabilų gerbėjų ratą buriantis dainininkas prisimena ir "Kelio į žvaigždes 2" vairą laikiusio Arūno Valinsko žodžius: "Mes davėme pagrindą, o toliau patys turite žmonėms save atskleisti." Ir iš tiesų tik nedidelę dalį "Kelio į žvaigždes" dalyvių scenoje matome ir šiandien.

Aš nieko daugiau gyvenime nesugebu – tik dainuoti ir linksminti, tai ir darau iki šiol.

"Taip, aš visada mėgau dainuoti, bet nežinojau, kiek dainuosiu, nežinojau, kiek mane mylės žmonės. Matote, praėjo penkiolika metų. Kartais žmonės daug šneka, bet nieko nedaro. Jei nekursi dainų, neturėsi idėjų, nerengsi koncertų, kaip tave atsimins? Todėl nemažai talentingų žmonių po tokių projektų pradingsta – nežinau, mažai užsiima, patingi, gal kitų priežasčių atsiranda. Kai buvau dvidešimties, visur ėjau, dalyvavau, dainavau. Norėjau ir nenustojau. Aš nieko daugiau gyvenime nesugebu – tik dainuoti ir linksminti, tai ir darau iki šiol. Be muzikos nieko nebus, kaip sako, muzika išgelbės pasaulį. Reikia nepasiduoti, nes kiekvienais metais atsiranda naujų atlikėjų, o išlikti – vis sunkiau ir sunkiau, todėl reikia užsitarnauti žmonių pagarbą", – pabrėžia Radži.

Šįkart į "Didįjį šou burbulą" jis atvyko išbandyti savęs. "Ir susipažinau su žmonėmis, kurie jau yra daug pasiekę, – projekto lygis tikrai buvo geras. Bet čia atradau save iš naujo. Galvojau, gal pabūsiu kokį mėnesį ir iškrisiu, nes tikrai buvo vertų laimėti. Iš čia išvažiavau geros nuotaikos, kupinas gerų emocijų. Paprasčiausiai buvo gera dainuoti, o ne aštuonis mėnesius sėdėti ant lovos", – neslepia atlikėjas.

Jis tiki, kad už jo pergalę balsavusieji vertina dainuojančio žmogaus asmenybę, dainos pasirinkimą, kontekstą, nuoširdumą, laisvę scenoje. "Kai žiūri paaugliai ir kai suaugę žmonės – du skirtingi dalykai, jie skirtingai vertina. Labai nesiblaškiau savo kelyje – niekam nekliudžiau ir mėgavausi tuo, ką dariau. Galbūt žmonės tai jaučia. Viskas mano kelyje eina paprastai, nes aš dainuoju paprastai, paprastiems žmonėms, be didelių užlankstymų", – sako Radži.

"Šiame projekte buvo proga pasitikrinti, ar, po tiek metų atėjus į šou, žmonės norės už mane balsuoti, o apie laimėjimą nebuvo nė kalbos. Nors daug kas man sakydavo, kad laimėsiu, bet aš pats sau taip niekada neteigiau, nes taip galvoti būtų kvaila. Kiekvienas dalyvis nori laimėti, toks yra žaidimo tikslas, taisyklės. Yra, kaip yra: vienam pasiseka, kitam ne. Aš daug metų dalyvavau visokiuose renginiuose ir per tiek laiko tai yra antras laimėjimas. Galbūt kiekvienam reikia sulaukti savo laiko, nes kai visko nori iš karto, dažniausiai to negauni. Reikia kantrybės, žinote, kaip ir nuvažiavus žvejoti. Vieną kartą žuvis nekimba, o kitą kartą – iš karto užkimba", – šypsosi dainininkas.

Ne liūdėti, o judėti

Radži sako, kad jam svarbiausia – stabilumas. "Kartais pakilimas būna kartu ir labai skaudus kritimas – žmonės gali tave labai lengvai iškelti, bet vėliau – ir nublokšti. Geriau plaukti ramiai – yra koncertų, tave myli ir viskas yra gerai", – požiūriu dalijasi jis.

Karantino metu dainininkas ne kartą viešojoje erdvėje pasisakė, kad scenos žmonės pandemijos atžvilgiu – bene labiausiai nuskriausti, ne išimtis ir jis pats. Bet, nepaisant sunkaus periodo, atlikėjas sugebėjo atrasti naujų linksminančių veiklų: pradėjo kurti linksmus ir didelio susidomėjimo sulaukusius programėlės "TikTok" vaizdo įrašus.

"Sunku, kai nėra darbo, ne muzika galvoje, bet jei sėdėsi ir liūdėsi, niekas nepasikeis. Atradau "TikTok", man pačiam buvo įdomu kažką veikti, nes jei tik sėdėsi ir sėdėsi, nuvažiuosi į parduotuvę ir vėl sėdėsi – gali iš proto išeiti. Su draugais negali susitikti, bet galima daryti tai, ką daro viskas pasaulis. Pasijuokti iš savęs, pasilinksminti", – atvirauja Radži.

"Kai man linksma – aš linksminuosi, kuriu "TikTok" vaizdo įrašus, paskambinu draugams. Kai man liūdna – aš liūdžiu. Kai man pikta, rodau ir šitas emocijas – negaliu to paslėpti ir meluoti. Būna dienų, kai nenoriu kalbėtis ir esu liūdnas, ir tą dieną į niekieno skambučius neatsiliepiu", – priduria jis.

Šiandien Radži atsargiai ruošiasi vasaros sezonui ir jau numatytiems, kaip pats pabrėžia, saugiems koncertams. "Dabar galvoju apie tai, kad, atėjus laikui, reikės skiepytis. Vasaros koncertų datos pildosi, nes žmonėms vien jūros neužteks – reikės muzikos ir linksmybių. Tikiu, kad esame protinga tauta, klausome patarimų, suprantame, kas galima ir ko negalima. Surengsime koncertų, kurie būs saugūs, juo labiau kad dabar yra daug pasiskiepijusių", – neabejoja dainininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerbėja

Gerbėja portretas
Radžiuk,esi šaunuolis,mylim tave.Išlik toks paprastas,kuklus,savikritiškas,nesužvaigždėjęs.Sėkmės,laukiam tavo dainų,ypač čigoniškų.Daugiau judesio scenoje.

SEKMES TAU ZMOGAU

SEKMES TAU ZMOGAU portretas
SAUNUOLIS RADZIS,JIS TOKS NUOSIRDUS DAINOJE,KAD TIESIOG NORISI JO KLAUSYTIS IR KLAUSYTIS.SEKMES IR TOLIAU TAIP NEPASIDUOTI ,KOVOTI,LAIMETI.

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Radži siūsti į euroviziją ir ten tikrai bus 1 vieta,kitaip nieko nebus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių