Quantcast

R. Witherspoon apie Holivudo moterų padėtį: tai turi keistis

  • Teksto dydis:

Nuo lyčių diskriminacijos Holivude pavargusi Reese Witherspoon (Ris Viderspun) ragina baigti praktiką, kuomet puikioms aktorėms tenka tik „nedėkingi vaidmenys“.

„Man jau gana. Tai turi keistis“, – kalbėdama per Pasadenoje (Kalifornijos valstija) šeštadienį vykusį spaudos renginį kalbėjo R. Witherspoon.

„Turime pradėti į moteris žiūrėti taip, kaip jos atrodo ekrane. Mes privalome. Ne tik kino teatruose už mažą biudžetą“, – sakė ji.

Dabar ji kartu su Nicole Kidman (Nikol Kidman), Shailene Woodley (Šailin Vudli) ir Laura Dern filmuojasi kanadiečio režisieriaus Jeano-Marco Vallee (Žano Marko Valė) kuriamame naujame televizijos HBO seriale „Big Little Lies“.

„Turime matyti tikrų moterų patirtis, nepriklausomai nuo to, ar tai yra smurtas šeimoje, seksualinė prievarta, motinystė, romantika, neištikimybė ar skyrybos“, – pažymėjo 40-metė R. Witherspoon.

Holivudas sulaukia nemažai kritikos dėl to, kad neduoda svarbių vaidmenų moterims, ypač vyresnėms nei 35-erių metų.

Moterų padėtis prastėja

2016 m. paskelbtoje ataskaitoje Kalifornijos universitetas Los Andžele (UCLA) perspėjo, kad moterų vieta JAV filmų pramonėje prastėja.

Pasak dokumento, moterims Holivude nepakankamai atstovaujama, jų, lyginant su aktoriais vyrais, įdarbinama mažiau ir jos patyrė nuostolių aštuoniose iš 11 veiklos sričių, o likusiose trijose jos susidūrė su sunkumais.

Nekantriai laukiamas serialas „Bit Little Lies“, kurio scenarijus paremtas Liane Moriarty (Lianos Moriarti) to paties pavadinimo romanu ir kurį parašė Davidas E. Kelly (Deividas Kelly) (Ally McBeal ir Golliath) yra pirmasis didelis R. Witherspoon vaidmuo televizijoje. Serialas turi pasirodyti vasario 19 d.

„Oskaru“ už vaidmenį biografiniame filme „Ties jausmų riba“ (Walk the Line) apie Johny Cashą (Džonį Kešą) apdovanota R. Witherspoon yra ir prodiuserė, didžiausią dėmesį skyrusi filmams, kuriuose pagrindinį vaidmenį atlieka moteris, pavyzdžiui, „Dingusi“ (Gone Girl).

Ji atsimena ne vienerius metus filmavimo aikštelėje buvusi vienintelė moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių