Quantcast

R. Širvinskas-Makalius pakeitė nuomonę: nėra geresnės vietos už Lietuvą

  • Teksto dydis:

Ilgus metus po pasaulį keliavęs ir užsienio šalims pirmenybę prieš Lietuvą teikęs kelionių organizatorius  Rimvydas Širvinskas-Makalius netikėtai prisipažino pakeitęs nuomonę.

„Galvojau, kad žolė žalesnė yra tikrai užsienyje, ten gražiau,  yra įdomesnių lankytinų vietų, Lietuvoje viskas iškeliauta, pamatyta, o lietuviai nervina. Visada sakiau, kad noriu į užsienį, pabendrauti su kitokiais žmonėmis, lavinti kalbą, susipažinti su kitomis kultūromis. Bet pakeliavau po pasaulį ir supratau, kad nėra geresnės šalies už Lietuvą. Ant manęs anksčiau labai pyko buvęs turizmo departamentas, kai aš džiaugdavausi, kad pas mus nėra daug turistų. Bet, patikėkite, aš mačiau, ką minios turistų padaro su šalimis ir didmiesčiais“, – LNK laidoje „VIDO VIDeO“ šį trečiadienio vakarą 20 val. sakys R. Širvinskas-Makalius. 

Pasak Makaliaus, jam didelį įspūdį paliko pokalbis su pažįstamu čeku iš Prahos. „Kai jo paklausiau, ar gyvena senamiestyje, jis atsakė, baik tu, senamiestyje tik viešbučiai ir turistai, turistinės kavinės ir turistiniai meniu. Sako, mes, vietiniai, net nevažiuojame į senamiestį. O aš nustebinau prisipažindamas, kad daug mano draugų gyvena senamiestyje, vakare einame vakarienės. Jis sako, džiaukitės, kad neturite minios turistų“, – sakys vaikinas.

„Mes labai maži, bet turim labai daug vietos ir pas mus erdvu. Turime keturis metų laikus, dėl ko mums pavydi pasaulis“, – pridūrė kelionių organizatorius.

Rimvydas sako jau keleri metai įsimylėjęs Birštono kurortą, kuris arčiau Vilniaus ir Kaunas nei pajūris, o Birštonas jam asocijuojasi su ramybe ir sveikatinimusi. 

„Su draugais kasmet vykstame į baidarių žygį – nėra gražesnės vietos nei pamatyti Lietuvą iš upės, nes atrodo, kad tai tiesiog džiunglės. Stebina apžvalgos bokštai, Lietuva nuostabi nuo šių bokštų. Mūsų šalį užsieniečiai vadina paslėptu deimantu“, – sakys Makalius.

Pirmojoje naujo sezono „VIDO VIDeO“ laidoje dalyvavę Palangos verslininkai pasakos apie šalies vasaros sostinės linksmybes. Tailandietiškus ledus, dėl kurių Basanavičiaus gatvėje net kildavo muštynės, nes jų reikėdavo laukti po pusantros valandos ir sezono naujieną – ilgiausias pasaulyje bulvytes iš Honkongo. O aktorius Gintaras Mikalauskas, daug metų Palangoje turintis apgyvendinimo verslą, prisimins, kaip jam estų turistų grupė sumažino atsiliepimo reitingą už.... anekdotus apie estus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha cha

Cha cha portretas
straipsnis plugams.dziaukites , jus geriausioje planetos vietoje.bukit geri , niekur is ten nevaziuokit.

kaunietis

kaunietis portretas
pritrūko klientų, labai vertinga nuomonė, kas jis toks?

Algis

Algis portretas
Jis teisus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių