Quantcast

R. Šakalytė-Jakovleva apie neįgalią Mildutę: ji atėjo į šį pasaulį su ypatinga misija

  • Teksto dydis:

Šešerių Mildutei, gimusiai su daugybinėmis galūnių displazijomis, išnirusiais abiem klubais, persuktomis pėdutėmis ir rankyčių plaštakomis, vilčių gyventi medikai nedavė. Tik kartojo: neišgyvens, nekalbės, nesėdės...Tačiau mergaitė nepasidavė! Ji ištvėrė jau 10 operacijų ir šiandien svajoja vaikščioti.

Valandų valandos prie operacinės durų ir tėvų kova, pilna meilės už dukrytės gyvybę peraugo į kovą už pilnavertį gyvenimą. Šiandien ir Mildutė, ir jos tėveliai labai džiaugiasi pasiekimais: ji pati sėdi, moka skaičiuoti, pažįsta raides, lipdo, konstruoja, piešia ir lanko priešmokyklinę grupę paprastame, o ne specializuotame vaikų darželyje. Dabar jie visi svajoja, kad Mildutė galėtų vaikščioti.

Pagal esamas ligas, atrodytų beviltiškai neįgali, Mildutė nepasidavė ir toliau kovoja. Trečią dieną po kojyčių operacijos judėdama vežimėlio pagalba, švytinčiomis akimis ir spinduliuodama optimizmu ligoninės koridoriuje pasitinka Renatą, nešiną didžiule puokšte baltų balionų.

„Mildutė nuolat šypsosi, yra guvi ir žingeidi. Todėl, net sunku patikėti, kad jos prognozės buvo itin liūdnos. Mergaitė paneigė visas medicinines diagnozes ir mokslines prognozes. Tai – tikras stebuklas. Mes nežinome kas ir su kokia misija atkeliauja į šį pasaulį, bet akivaizdu, kad Mildutė atėjo kažką mums parodyti, jos misija – ypatinga“, – susijaudinusi kalbėjo TV laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva.

„Net sunku įsivaizduoti kiek reikėjo turėti ryžto nepalūžti ir eiti į priekį po tokių beviltiškų prognozių. Bet Mildutė – akivaizdus įrodymas, kad dvasinė stiprybė, užsispyrimas ir tikėjimas daro stebuklus. Šiandien visų mūsų gerumo rankose Mildutės svajonės išsipildymas. Jai reikia intensyvios terapijos ir reabilitacijos, anglies pluošto langečių kojytėms sutvirtinti. 15 tūkst. eurų – tiek įvertinta mergaitės viltis vaikščioti. Paleiskime į dangų Mildutės vilčių ir svajonių išsipildymo balioną – kiekvienas paaukotas euras labai svarbus“, – mergaitei padėti kvietė Renata.

TV3 ir SEB banko organizuojamas sergančių vaikų paramos projektas „Išsipildymo akcija“ sėkmingai gyvuoja jau nuo 2003 metų. Per penkiolika akcijos metų buvo padėta net 160-iai itin sunkiomis ligomis sergančių ligoniukų. Kai kurie jų buvo tiesiog išplėšti iš mirties gniaužtų ir prikelti gyvenimui. Dabar visų Jūsų pagalbos reikia Mildutei.

Kaip aukoti vaikams, galite sužinoti užsukę į „Išsipildymo akcijos“ svetainę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjore

senjore portretas
Pritariu, kad reikia padėti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių