Quantcast

R. Mikelkevičiūtė apie E. Mildažytės ir B. Tiškevič pokalbį: nustokite mušti gulintį žmogų

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę dėl Editos Mildažytės vedamos laidos „Svečiuose pas Editą“, kurioje svečiavosi aktorė ir rašytoja, platformos „Nebegėda“ įkūrėja  Beata Tiškevič, kilo šaršalas. Dalis tautiečių piktinosi, kad kai kurie E. Mildažytės užduoti klausimai buvo netaktiški ir provokuojantys. Apie šią situaciją nuomonę išdėstė ir žurnalistė bei televizijos laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė. 

R. Mikelkevičiūtė sutiko mintimis, kurias išdėstė feisbuko paskyroje, pasidalinti su portalo skaitytojais.

„Kuri jūsų didesnė feministė? Galvojau, patylėsiu, bet... Ne, ne Editos  ir Beatos interviu mane pribloškė, o tai, kaip dabar elgiasi ponios ir panelės, kurios save vadina feministėmis. Ne visos, faktas. Skaitau jų įrašus ir komentarus apie tetulę iš išeinančios kartos, kuri, suprask, nesupranta modernios jaunos kartos proveržio ir iškovotų laimėjimų (čia apie Editą) ir suprantu, kad tokių „feminisčių“ aš bijau labiau, nei stačiokės, kuri klausia tiesiai šviesiai – kiek kartų tu myliesi!? Klausykit! Davatkos taip pat! Edita  yra kur kas didesnė feministė už jus visas sudėjus, kurios čia šūkaujat lozungais, išmoktomis klišėmis, bet paprašytos paaiškinti ką jos reiškia ir kaip jos realiame gyvenime veikia, nesugebate to padaryti!“ – pirmadienį rašė žurnalistė.

R. Mikelkevičiūtė teigė, kad galima piktintis dėl Editos tono, kad nepasakė, jog provokuoja pašnekovę, bet taip pati negalvoja, kad nepasiruošė. „Bet piktintis, kad Edita nesupranta, kas yra feminizmas, seriously? Ir anglišką žodį čia įterpiu specialiai – vyresnė karta supras kodėl! Gaila, galėtų Edita parašyti apie tikrą ir nenupudruotą, kuri tokia madinga instagramuose, savo patirtį, TV taip pat. Bijau, būtų „tikras feminizmo vadovėlis“. Ne,  nedarys – pastarieji metai jai ir taip buvo labai sunkūs! Rože lengva žydėti išravėtame darželyje, gerbiamosios, sunku ja būti, kai pilamos srutos ir želia žolės! Ir tas jūsų vyresnio žmogaus menkinimas – čia tai tikrai feministiška taip paniekinamai vadinti vyresnę moterį, mamą, žmogų: tetulė, sena boba, pavydinti jaunystės, grožio ir proto (kitų epitetų net nerašysiu) – taip, taip rašoma, nors Editai tik 55!  Kiek jūsų esat vyresnės?  Nieko tokio, tai įprasta mūsų visuomenėj.  Net keista, kad dėl to nekyla jokie „feminisčių“ pasipiktinimai“, – rašė žurnalistė.

Ji siūlė paskaityti komentarus, ne anonimiškus, ir pamatysite, kaip feminizmą suvokia  dalis mūsų ateities.  „Ne beviltiškos praeities, kaip nuolat pabrėžiat! – rašė televizijos laidų vedėja. – Ne, man nepatinka, kad nė vienas interviu su manimi neįvyksta be klausimo, kokia mano seksualumo ir jaunystės paslaptis, nors to niekas neklausia nei Arūno Valinsko, nei Rolando Mackevičiaus. Nekyla joks pasipiktinimas, keista.  Ir pastarasis, beje, manęs ramiausiai paklausė per interviu: „Kuri keisčiausia vieta, kurioje aš mylėjausi“!? Tai, beje, buvo įdomiausia jaunimui! Ne kokiam nupezusiam senimui (tam, kuriam  50), kuris jau „seniai nejaučia realybės ir gyvena savo dogmomis – kaip nuplauti vyrui kojas ir padėti jam barščių prie teliko“! Ir dar vibratorių vėliau padovanojo man! Blyn, nesu juose pasikausčiusi labai, neslėpsiu, jis toks kaip mikrofonas – ar čia gerai, ar nelabai, ką manot jūs? Bet kiek fainų komentarų gavau – jokio pasipiktinimo!“

Nustokit mušti gulintį žmogų! Nebent norit užmušti? Nors suprantu, kad mušti gulintį yra fainas reikalas!

Moteris rašė, kad tada abu su R. Mackevičiumi smagiai pasijuokė, nors ji tikrai sutriko.  „Galėjau supykti: norėjo mane įžeisti, akivaizdu, juk, visiems! Dabar net gailiuosi, būtų toookia gera reklama! Galėjau atsistoti ir išeiti, nes Rolis rankų man nebuvo užlaužęs ir nelaikė, bet aš pasirinkau atsakymą (man atrodo, kad pokyčių mąstyme atsakymu gali greičiau sulaukti) ir dėl to mano jokios vidinės orumo stygos nenutrūko! Aš buvau pasiruošusi visokiems klausimams, nes ėjau ne į pageidavimų koncertą su suderintu tekstu, bet į interviu, autorinę laidą, kurios šeimininkas ją mato savaip (visada galiu neiti ir net išeiti). Ir ne klausimas, o atsakymas yra svarbiau! Bet čia aš. Mes visi skirtingi. Todėl, nustokit mušti gulintį žmogų! Nebent norit užmušti? Nors suprantu, kad mušti gulintį yra fainas reikalas! Ir jokiomis feminizmo kaukėmis to nepaslėpsi. Taigi, miela Edita, jūsų pažiūros apie feminizmą yra beviltiškai pasenusios... Klausiate, kiek aš myliuosi? O norite pasilyginti? Kokia puiki galėtų būti dviejų kartų diskusija apie moters laisve būti tuo, kuo ji pati nori būti. O gal dar nėra vėlu? Sukurkite, susėskite, tokia diskusija duotų labai daug!“ – įrašą baigė žurnalistė.

Primename, kad žiūrovai negailėjo kritikos, kad E. Mildažytė nebuvo pasiruošusi laidai, bandė B. Tiškevič išmušti iš vėžių, ją puolė, provokavo.

Šioje laidoje nebuvo pamiršta ir intymi tema, tad aktorei ir rašytojai skriejo klausimai ir apie seksą. „O kiek pati kartų per savaitę myliesi vidutiniškai?“ – klausė E. Mildažytė.

Šiek tiek sutrikusi B. Tiškevič teigė, kad čia intymus klausimas, tačiau buvo nutraukta, kad ji kalba apie seksą kasdien. „Tai kiek kartų myliesi, klausiu tavęs“, – pakartojo laidos vedėja. „Aš neatsakysiu į šį klausimą. Šiek tiek peržengė ribas“, – trumpai atsakė B. Tiškevič.

Šeštadienį aktorė savo socialinio tinklo paskyroje pateikė poziciją, ką mano apie šaršalą sukėlusį interviu. Ji rašė, kad iš laidos neišėjo dėl pagarbos.

LRT atstovai teigė, kad šios laidos turinys kelia klausimų ir jį vertins etikos kontrolierė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Tamsta rašai ..'' nupezusiam senimui , kuriam virš 50m, kuris nejaučia realybės ..'' , tai auksiniai žodžiai apie negerbiamą Mildažytę .

Nebegėda

Nebegėda portretas
Pati beata apie aną galą tik šneka, tai kokie klausimai jai netiko?

e.

e. portretas
ar man vienam atrodo, kad sitos bobelkos uzsisedejo televizijo, ar ne laikas uzdaryt lrt
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių