Quantcast

Prodiuserio S. Stavickio-Stano akibrokštas: „Grupė „Pikaso“ yra rakštis subinėje“

  • Teksto dydis:

„Grupė „Pikaso“ yra rakštis subinėje, – savo nuomonę išsakė dainininkas ir prodiuseris, grupės „Čilinam“ narys Stanislavas Stavickis-Stano. – Norėjau kažką švelnesnio pasakyti, bet nesigavo.“

Tokį jo pareiškimą išprovokuos muzikinės laidos „Dainuok mano dainą“  taisyklės – šį šeštadienio vakarą 19. 30 val. per BTV rodomame projekte dalyvaujančios garsenybės atliks žinomiausius „Pikaso“ kūrinius. Stano atviraus – buvo laikas, kai šios grupės negalėjo pakęsti. Vienu metu, dar 2000 metais, Lietuvos muzikos sceną užkariavusios grupės „Delfinai“ ir „Pikaso“ tapo nebyliais priešais.

Stano laidoje pasakos, kad „Pikaso“ buvo pagrindiniai „Delfinų“ konkurentai. „Jie buvo gražesni, jų buvo trys. Jiems sekėsi sportuoti, o mes pabandėme ir neaugo mums jokie raumenys“, – prisiminimais su šypsena dalinsis garsus vyras. S. Stavickis-Stano pripažins, kad „pikasų“ tiesiog negalėjo pakęsti: „Jie išsiskyrė ir man tada pasidarė daug lengviau. Atlėgo nuo širdies ir nuo plaučių tas krūvis... Ir po to jie vėl susibūrė.“

Jie buvo gražesni, jų buvo trys. Jiems sekėsi sportuoti, o mes pabandėme ir neaugo mums jokie raumenys.

Atlikėjas bus itin atviras – įvardins priežastį, dėl ko grupės iš tiesų nekentė: „Buvom kupini tokio vaikiško pavydo žiūrėdami į juos.“ Visa tai jau praeityje – Stano šį šeštadienio vakarą negailės gražių žodžių „pikasams“ ir pasisakys apie jų atliekamą muziką. „Su kokia nostalgija aš klausau tų senų dainų. Man jos tokios gražios ir aš galiu prisipažinti, kad mano dainos, man tuo metu atrodė ir dabar atrodo, yra tiesiog silpnesnės“, –  teigs prodiuseris.

Grupės „Pikaso“ nario Roko Laureckio paklaustas, kokį kūrinį atliks, S. Stavickis-Stano atsakys: „Aš pasirinkau pačią lyriškiausią grupės, kurios nekenčiau nuo 2000-ųjų iki 2005-ųjų, dainą. Tai kūrinys, kur tikėjausi, kad niekada netaps hitu. O jis tapo populiaresniu už mano dainas.“ Stano atliks vieną pirmųjų grupės kūrinių – „Ašarėlė“. „Po to, kai jūs šovėte su savo naujais gabalais, ko gero, perspjovėte senuosius „Pikaso“, – pripažins jis.


Antroje „Dainuok mano dainą“ laidoje žiūrovai išgirs hitais tapusias grupės „Pikaso“ dainas: Neringa Nekrašiūtė atliks kūrinį „Baltas laiškas“, Marius Jampolskis – „Mano lova“, Rolandas Janušas – „Europos vidury“, Edgaras Lubys – „Nesam šventuoliai“, Jūratė Miliauskaitė – „Mano jausmai“, Donata Gutauskienė-Laisva – „Saulė“, Liveta Kazlauskienė – „Pravirkęs ruduo“, Rūta Ščiogolevaitė – „Sudie“, Stano – „Ašarėlė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A.P.-A.

A.P.-A. portretas
Nuoširdus atviras ir balsas geras, ramūs ir draugiškas protingas be kompleksų šaunus dainininkas

Xd

Xd portretas
Visi vienodo su.do malimo atstovai

Rimas

Rimas portretas
Saviveiklininkai...Slykstu!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių