Quantcast

Priklausomybes išsigydęs T. Hardy džiaugiasi, kad yra gyvas

Kino tetruose pasirodo režisieriaus Christopherio Nolano karinis šedevras „Diunkerkas“ (ang. „Dunkirk“), pasakojantis apie vieną svarbiausių Antrojo pasaulinio karo gelbėjimo operacijų. Kaip visada, itin įtraukiančių filmų kūrėjas į komandą pasikvietė ir geriausius aktorius, tarp kurių – ir šiuo metu itin populiarus Tomas Hardy (39 m.).

Kova su priklausomybėmis

T.Hardy jaunystėje turėjo nemažai problemų su policija, kentėjo nuo alkoholizmo ir narkotikų. Aktorius yra prisipažinęs, kad būtent kova su svaigalais lėmė jo pirmosios santuokos krachą. Sarah Ward jis buvo vedęs nuo 1999 iki 2004-ųjų. Žiniasklaidai dabar pasaulyje žinomas aktorius yra teigęs, kad narkotikai buvo visiškai užvaldę gyvenimą ir dabar jo galėtų net ir nebūti tarp gyvųjų.

„Tuo metu dėl kreko dozės galėjau parduoti net ir mamą. Buvau gėdingai pagarsėjęs savo miestelyje. Todėl tada iš artimųjų išgirdau tokius žodžius: „Jeigu tu dabar išeisi (mirsi – aut. past.), Tomai, niekada nebegalėsi sugrįžti. Tai yra viskas, ką tau reikia žinoti.“ Šie žodžiai man giliai įstrigo, todėl juos atsimenu net iki dabar. Man labai pasisekė, kad šiuo metu esu gyvas“, – sakė jis.

Išsigydyti priklausomybes aktorius nusprendė baigęs filmuotis juostoje „Žvaigždžių kelias: atpildas“. Aktorius nevartoja alkoholio ir narkotikų jau beveik penkiolika metų.

Tamsioji filmavimosi pusė

T.Hardy įvairiose kino juostose yra ne kartą tekę priaugti raumenų arba numesti svorio. Pasak jo, tokie kūno pokyčiai smarkiai atsiliepė sveikatai. 2008 metais aktoriui teko sukurti vieno baisiausių visų laikų D.Britanijos nusikaltėlių Charleso Bronsono vaidmenį filme „Bronsonas“, kuris savomis rankomis galėdavo sulenkti metalines kameros duris. Tąkart Holivudo žvaigždė vos per penkias savaites prisiaugino 19 kilogramų.

Man įkyrėjo garsenybių pasaulio kultūra, man nuobodu stebėti žmones, kurie žvelgia į vienas kito batus ir stengiasi atspėti, kiek už juos paklojo.

Po filmavimų jis vėl grįžo prie normalaus gyvenimo režimo ir papildomų kilogramų atsikratė. Visgi po trejų metų ruošdamasis kino juostai „Kovotojas“ T.Hardy vėl priaugo daugiau nei 12 kilogramų grynos raumenų masės. Kad tai padarytų, jam teko ilgus mėnesius keturis kartus per dieną treniruotis kartu su profesionalių ringo kovotojų treneriais. Dar po metų ruošdamasis bene ryškiausiam Bane‘o vaidmeniui filme „Juodojo riterio sugrįžimas“ per tris mėnesius T.Hardy turėjo priaugti daugiau nei 13 kilogramų. Tuo metu 1,75 m ūgio aktorius svėrė daugiau kaip 90 kilogramų.

Neseniai žiniasklaidai T.Hardy prisipažino, kad jau niekada taip drastiškai kūno apimčių nebekeis, nes yra per senas ir organizmas gali to nebeatlaikyti. Holivudo žvaigždė taip pat teigė, kad po tokių krūvių jis jaučiasi be galo pavargęs ir kadangi jau kopia į penktąją dešimtį, kūnas nebespėja taip greitai atsigauti kaip anksčiau. Be to, susirūpinti sveikata aktorių verčia ir tai, kad jis yra dviejų sūnų tėvas. Pirmąjį sūnų 2008 m. pagimdė buvusi draugė Rachel Speed, o 2015-aisiais žmona Charlotte Riley jam padovanojo dar vieną sūnų.

Tarp kita ko

Pilnas aktoriaus vardas – Edwardas Thomasas Hardy.

T.Hardy motina Elizabeth Anne – menininkė, o tėvas Edwardas – komedijų ir romanų autorius.

Būdamas 17-os T.Hardy buvo areštuotas už tai, kad su draugu nuvarė bičiulio tėvo draugo automobilį „Mercedes-Benz“.

21-erių T.Hardy laimėjo modelių konkurse ir kurį laiką buvo sudaręs sutartį su žinoma modelių agentūra „Models One“.

Televizijoje T.Hardy debiutavo 2001-aisiais mini seriale „Band of Brothers“. Po vaidmens šioje karo dramoje Tomas metė studijas prestižiniame Dramos centre Londone ir gavo vaidmenis Ridley Scotto 2001-ųjų filme „Juodojo vanago žūtis“ bei 2002-ųjų mokslinės fantastikos filme „Žvaigždžių kelias: atpildas

Aktoriaus kelias į aukščiausią Holivudo lygą prasidėjo atlikus Imso vaidmenį Christopherio Nolano 2010-ųjų filme „Pradžia“ (angl. „Inception“).

Aktorius mėgsta gerti kavą, gazuotą mineralinį, vaisvandenius, arbatą, „Coca-colą“ ir „Red Bull“.

2013-aisiais aktorius užėmė 17-ąją vietą „Empire Online“ seksualiausių aktorių šimtuke.

Žinomo vyro kūną yra numarginusios daugybė tatuiruočių, kaip jis pats sako – kiekviena jų pasakoja dalį jo gyvenimo istorijos.

„Man įkyrėjo garsenybių pasaulio kultūra, man nuobodu stebėti žmones, kurie žvelgia į vienas kito batus ir stengiasi atspėti, kiek už juos paklojo“, – yra sakęs aktorius.


Faktai apie filmą

 

„Diunkerkas“ – trečiasis Ch.Nolano režisuotas filmas, kuriame vaidina T.Hardy. Prieš tai jiedu kartu dirbo filmuose „Pradžia“ (ang. „Incpetion“) ir vienoje iš „Betmeno“ dalių „Juodojo riterio sugrįžimas“ (ang. „Dark Knight Rises“).

Nepatvirtintais duomenimis, filmo biudžetas gali siekti apie 200 mln. JAV dolerių (apie 175 mln. eurų).

Nors filme pasakojama apie Antrojo pasaulinio karo įvykius, režisierius tikina, kad tai nebus karinis filmas.

Filmo veiksmas rutuliojasi 1940 m. Prancūzijoje per sąjungininkų evakuaciją iš Diunkerko. Operacija gavo kodinį pavadinimą „Dinamo“. Filme pasakojama apie tai, kaip buvo išgelbėta daugiau nei 400 tūkstančiai britų, belgų ir prancūzų karių, kuriuos vokiečių kariai apsupo netoli uostamiesčio prie Lamanšo sąsiaurio.

Internetinėje youtube.com platformoje „Diunkerko“ anonsas peržiūrėtas daugiau nei 20 mln. kartų.

T.Hardy dirbantis su Ch.Nolanu dar nuo 2010 metų, užsienio žiniasklaidai sakė, kad filmas bus tikras šedevras. „Aš pats dar nemačiau šios kino juostos. Ji yra tarsi paslėpta po paslaptingumo šydu. Toks yra Ch.Nolano stilius“, – teigė T.Hardy.

Kino teatruose „Diunkerkas“ startuoja liepos 21 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių