Quantcast

Prie „Monopolio“ lentos virs mūšiai

Visą savaitgalį Vilniaus "Akropolyje" rungsis populiaraus stalo žaidimo "Monopolis" entuziastai. Bus varžomasi dėl teisės atstovauti Lietuvai pasaulio čempionate Las Vegase.

Čempionato nugalėtojas susižers net 56 tūkst. litų prizą, galbūt todėl žaidimo entuziastų neišbaidė net vasariškai šiltas savaitgalio oras. Varžybų organizatorius, bendrovės "Voira" projektų vadovas Matas Jūras suskaičiavo, kad šeštadienį prie žaidimo lentų sės daugiau nei 80 žmonių. "Norinčių buvo ir daugiau, tačiau didesnio skaičiaus dalyvių neturime galimybės sutalpinti", – apgailestavo M.Jūras.

Negavę vietos prie žaidimo lentos, varžybose galės nemokamai dalyvauti žiūrovų teisėmis. "Dalyvauti gali tik dalyviai, o žiūrovai – tik žiūrėti. Ir ankstesniuose žaidimo etapuose, vykusiuose Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose, susirinkdavo didelės žaidėjų palaikymo komandos", – pasakojo M.Jūras.

Kaip vyksta žaidimas? Prie stalų žaidėjai susėda po keturis. Jie sužaidžia po tris partijas su vis kitais dalyviais. Vienai partijai skiriama ne daugiau nei pusantros valandos. Žaidėjų taškai sumuojami, surinkę daugiausia keliauja į finalą.

Šį sekmadienį vyksiančiame finale rungsis 40 dalyvių. Keturi daugiausia taškų surinkę žaidėjai susės paskutinės partijos, kurios trukmė nebus ribojama. Jos laimėtojas spalį ir važiuos į Las Vegasą (JAV). Ten, garsiuosiuose lošimo namuose "The Caesars Palace", Lietuvos "Monopolio" čempionas su konkurentais iš 40-ies pasaulio valstybių kovos dėl pasaulio čempiono titulo ir 56 tūkst. litų sumos – būtent tiek pinigų yra standartiniame "Monopolio" žaidime.

Dėl tokio prizo verta į kovą mesti visus ginklus, tad Lietuvos čempionate teisėjaujantis M.Jūras neatmeta galimybės, kad vienas kitas žaidėjas gali mėginti ir pasukčiauti: "Visko gali būti, nors tikimės sąžiningo žaidimo. Bet kovą stebės daug teisėjų – ne aš vienas. Tačiau atrankiniuose etapuose nesąžiningo žaidimo neužfiksavome. Visi buvo ir dori, ir atsipalaidavę."

Pirmasis pasaulio "Monopolio" čempionatas buvo surengtas 1973 m. Nuo tada, kaip ir olimpinės žaidynės, jis rengiamas kas ketverius metus įvairiose pasaulio šalyse. Lietuvos atstovai dalyvauti pasaulio čempionate kviečiami jau trečią kartą. Kol kas didžiausia lietuvio sėkmė – šešta vieta pasaulyje, kurią 2004 m. Tokijuje iškovojo kaunietis Mindaugas Ganusauskas. Jam tuomet tebuvo šešiolika metų.


Vieta: Vilniaus "Akropolis", Ozo g. 25.

Laikas: balandžio 25, 26 d. 10 val.

Kaina: dalyviams – 20 litų, žiūrovams – nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių