Quantcast

Prezidentė davė startą tradicinei fizikų eisenai

  • Teksto dydis:

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi vienoje ryškiausių ir ilgametes tradicijas puoselėjančių studentų švenčių - Fiziko dienoje (FIDI) ir davė startą tradicinei eisenai iš Saulėtekio per Vilnių, praneša Prezidentės spaudos tarnyba. 

„Kiekvienais metais ypatinga FIDI dvasia sudrebina sostinę, primindama, kad Dinas Zauras yra gyvas ir turi daug gerbėjų. Pozityvi energija, pokštai ir išradingumas - neatsiejama šios šventės dalis. Ji moko pažvelgti į pasaulį kitu kampu, susiburti ir veikti išvien", - sakė Prezidentė, sveikindama šventės dalyvius.  

Pasak Prezidentės, fizikų šventė visais laikais rodė, kad studentų bendruomenei rūpi Lietuva ir tai, kas joje vyksta.  

Fizikai parodė Prezidentei, kaip veikia Dinas Zauras, tikras technikos šedevras, sukurtas pačių fizikų rankomis ir kasmet vis patobulinamas. Prezidentė padovanojo Dinui Zaurui specialų medalį.  

Saulėtekyje Prezidentė taip pat apžiūrėjo fizikų sukurtus atrakcionus, išsiskiriančius išmone, kūrybiškumu ir nestandartinėmis idėjomis. Vieną jų - patranką - šalies vadovė išbandė ir pati.  

FIDI šventė Vilniuje surengta jau 46 kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
O ir Burokevičienė kur buvus, kur nebuvus pirmame plane. Galėtu su savim ir Mykolo iškamšą nešiotis. Vis būtu įdomiau. O ar tūlas statistinis lietuvis inteligentas, ir šiaip pelėsinio sūrio jau ragavęs lietuvis, žino, kad tas dinozauras yra joks ne lietuvių studentų sugalvotas daiktas ? Šį personažą dar tarpukario laikais pagamino Vilniaus universiteto dailės fakulteto studentai ir perdavė studentų ir dėstytojų Šubravcų ("valkatų", "klajūnų") draugijai. Jos nariai ir tampė tą slibiną Vilniaus gatvėmis įvairių švenčių metų. Tai buvo jų draugijos simbolis. Bet manau, kad jį sugalvojo ir ne lenkų studentai. Visi Lietuvos ar Baltarusijos teritorijos šlėktų vaikai iki Pirmojo pasaulinio karo studijavo beveik išimtinai arba Tartu, arba Rigos universitetuose. O ten vyravo vokiečių studentų tradicijos ir mados: korporacijos, ritualai ir t. t. Manau, kad ir tas slibinas iš ten nukopijuotas arba tiesiog pasiskolintas. Skaitykite Česlovo Milošo knygą "Gimtoji Europa"... Ten viskas aprašyta.

negrazu

negrazu portretas
Rinkimu spektaklis. Kai sedejo 5 metus ir nieko neveike Landzbergio vadovaujama, tai nei fiziku, nei pensininku,, nei vaiku, nei mamu neprisimine. O dabar laksto is vieno renginio i kita ir nezino kaip uodega kraipyt

FIZIKOS LABORANTAS

FIZIKOS LABORANTAS portretas
NUVOGE PENSIJAS NUO DARBSCIU LIETUVOS ZMONIU-KUBILOIDAS
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių