Quantcast

Prancūzų išradėjas dar kartą bandys skraidlente kirsti Lamanšo sąsiaurį

  • Teksto dydis:

Prancūzų išradėjas, kurio mėginimas kirsti Lamanšo sąsiaurį ant paties sukonstruotos sklandymo lentos praėjusią savaitę nepavyko, pasirengęs dar kartą siekti užsibrėžto tikslo – perskristi Lamanšą jis planuoją sekmadienį. Apie tai pranešė išradėjo komanda.

Franky'is Zapatas praėjusį ketvirtadienį sugebėjo įveikti du trečdalius per sąsiaurį nusidriekusio kelio, vis dėlto jo skraidlentė rėžėsi į prie laivo pritvirtintą platformą, kuria išradėjas turėjo pasinaudoti, kad prisipildytų degalų. Atsitrenkusi į platformą, skraidlentė nustojo veikusi ir krito į vandenį.

F. Zapatas antrąjį bandymą žada pradėti iš Sangato šiaurinėje Prancūzijos pakrantėje. Jis tikisi nusileisti netoli Doverio.

Išradėjo komanda informavo, kad per pirmą bandymą F. Zapatas nukeliavo daugiau nei 20 km per 7 minutes ,tad jam pavyko išvystyti 170km/val. „kreiserinį greitį“.

F. Zapatas jau anksčiau, Bastilijos dienos minėjimo metu Paryžiuje, žiūrovus sužavėjo savo įrenginiu praskridęs virš Konkordijos aikštės. Išradėjo skraidlentė yra varoma penkiais mažais žibalo varikliais.

F. Zapatas 2016 metais už ilgiausią kada nors įvykdytą skraidlentės skrydį – beveik 2,3 km – buvo įrašytas į Gineso rekordų knygą. Trasa virš Lamanšo sąsiaurio nusidriekusi maždaug 30 km.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių