Quantcast

Pora aplink pasaulį keliauja legendiniu „Ford T“

  • Teksto dydis:

Keliavimo aplink pasaulį automobiliu šiais laikais žygdarbiu nepavadintum. Tačiau, jei automobilis, kuriuo aplink pasaulį važiuojama yra 100 metų senumo legendinis „Ford“ modelis T, kelionė gali pasirodyti stulbinančiu iššūkiu. Būtent to, panašu, ir siekia olandų pora Dirkas ir Trudi Retgeriai.

Sutuoktiniai savo epinį žygį aplink pasaulį pradėjo dar 2012 metų vasarą. Pirmojo kelionės etapo metu jie nuvažiavo 22 tūkstančius kilometrų. Kelią nuo savo gimtojo Olandijos miestelio Edamo iki didžiausio Pietų Afrikos miesto Keiptauno keliautojai įveikė per 180 dienų.

Dar po metų, 2013-aisiais, Retgeriai nuvažiavo 28 tūkst. kilometrų – kirto 22 valstijas ir įveikė JAV bei Kanados teritorijas. Šį kelią jie taip pat nuvažiavo per 180 dienų. „Nuostabiausias dalykas šioje kelionėje buvo sutikti kitų, tokių pat aistringų, kaip mudu su žmona, modelio T gerbėjų“, – sakė Dirkas Retgeris.

2014-aisiais pora tęsė kelionę ir nukeliavo 26 tūkst. mylių Pietų Amerikos keliais. Iki šiol bebaimiai garbaus amžiaus sutuoktiniai T modeliu nuvairavo beveik 80 tūkstančių kilometrų. Kelionių metu Dirkas, Trudi ir jų ištikimas palydovas „Model T“ gauna daug aplinkinių dėmesio. Pora to ir siekia, nes renka pinigų tarptautinei pagalbos vaikams organizacijai „SOS vaikų kaimas“.

2016 ir 2017-aisiais metais sutuoktiniai planuoja tęsti savo žygį ir keliauti per Naująją Zelandiją, Australiją, Indoneziją, Indiją, pervažiuoti Himalajus, tuomet važiuoti per Kiniją, Mongoliją ir Centrine Europa grįžti namo, į Olandiją.

D.Retgerio teigimu, nors istorinis T modelis yra  labai tvirtas, o jo paprastos konstrukcijos, prireikus, leidžia automobilį lengvai remontuoti, kelionė aplink pasaulį reikalauja rimto pasišventimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių