Quantcast

Poezijos vakaras – su E.Drungyte

Rašytoja ir vertėja Erika Drungytė literatūros gerbėjams uostamiestyje šįvakar pristatys savo naujausią poezijos knygą "Rūkas ir vėjas".

Knygos autorė šiuo metu gyvena ir dirba Kaune, 1997 m. pelnė apdovanojimą už geriausią debiutą "Poezijos pavasaryje", 2003 m. tapo "Poezijos pavasario" naktinių skaitymų laimėtoja, 2004 m. jai įteiktas savaitraščio "Nemunas" "Darbščiosios pelės" prizas.

Neseniai išleidusi trečiąjį eilėraščių rinkinį "Rūkas ir vėjas" (2008), E.Drungytė jau apdovanota Kauno radijo ir televizijos prizu. Ši knyga, kaip rašė Lina Čekauskaitė, – "rami, tyli, nors šiek tiek skaudi, liūdna, kartais sužeidžianti savo dreskiančiu atvirumu, o kartais truputį ironiškai arba šmaikščiai, grakščiai, su šypsena iš to išsisukanti."

Rinkinio lyrinis subjektas yra "protinga, tvirta, intelektuali, racionali, išmintinga, stipri moteris. Jos portretas – t. y. įkūnytas moteriškumo pradas, misija, tikslas, esmė ir paskirtis – peržengia visas siauras visuomeninio ar nacionalinio konteksto ribas. Nėra moters kaip socialinės būtybės, "vieneto" problemų kėlimo, buitiškumo, kasdieniškumo, nėra ir didelių moralinių dvejonių, klampių kazusų narpliojimo, kaltės ir nuodėmės išgyvenimų, teisybės ir neteisybės matų, aukos ar nugalėtojos, Marijos Magdalietės ar kenčiančios madonos įvaizdžių. Nors, kita vertus, ši moteris kartu labai subtiliai ir plačiai apima kur kas daugiau įkūnijimų ar įsikūnijimų", – pastebėjo L.Čekauskaitė.

E.Drungytės kūrybos vakaras ir naujausio jos eilėraščių rinkinio "Rūkas ir vėjas" aptarimas – 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (Daržų g. 10 / Bažnyčių g. 4). Viešnią kalbins klaipėdietis literatūrologas Marijus Šidlauskas.


Šiame straipsnyje: KnygospoezijaErika Drungytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

lara

lara portretas
mole

Mtaip

Mtaip portretas
"Rinkinio lyrinis subjektas yra "protinga, tvirta, intelektuali, racionali, išmintinga, stipri moteris." Nagi kaip gyva Drungytė tas lyrinis (vos neparašiau - lytinis) subjektas, kaip iš akies lupta. :D
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių