Quantcast

Po trejų metų V. Šapranausko kapą papuošė išskirtinis paminklas

Praėjus daugiau nei trejiems metams po aktoriaus Vytauto Šapranausko mirties, jo amžino poilsio vietą pagaliau papuošė originalus paminklas – kėdė, ant kurios – teatrą simbolizuojanti kaukė.

Aktoriaus pasitraukimas iš gyvenimo 2013-ųjų balandį sukrėtė jo gerbėjus ir kritikus, o artėjant mirties metinėms viešojoje erdvėje pasklido kalbos, kad V. Šapranausko artimieji nepasirūpino deramu jo įamžinimu – kaip įprasta, per metus nepastatė paminklo.

Kai ant Vilniuje, Antakalnio kapinėse, Menininkų kalnelyje esančio kapo jis neatsirado ir po dvejų metų, imta piktintis. Tačiau aktoriaus sūnus, prasitaręs, kad išskirtinį paminklą kuria garsus skulptorius Romualdas Kvintas, į priekaištus kaskart atsakydavo, kad tai, koks paminklas papuoš kapą ir kada, – tik šeimos reikalas.

Daugiau nei dvejus metus V. Šapranausko kapą ženklino paprastas medinis kryžius, pernai artėjant Vėlinėms jį uždengė granitinė plokštė, o ilgai lauktas projektas aktoriaus gerbėjų ramybei dabar baigtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.....

..... portretas
nuotraukos beveik nesimato. Na paminklas, tai labai nenusisekes

Taip

Taip portretas
As irgi galvoju,kas cia per kede....Reikejo altoriu kaip baznycioje,o ant altoriaus Popieziu,o Popiezius taip rankas i virsu kele, bet taip i ziurova atsisukes ziuri, ir sypsosi....o tai kede kaip kede....

baisu

baisu portretas
Nu dar tokiu nesamoniu nebuvau mates. Kraupu, kam ta kede?, toks garbus zmogus!!! Zmones, ar isprotejote! Geda, geda!!! Ar tik to tevelis vertas? Vaikai, pagalvokit! Truksta zodziu, bjauru, slykstu ir tuo paciu zema...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių