Quantcast

Po A. Jagelavičiūtės mirties – naujas įrašas jos profilyje

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Lietuvą sukrėtė netikėta žinia apie nuomonės formuotojos ir stilistės Agnės Jagelavičiūtės mirtį. Po mirties jos oficialiame „YouTube“ profilyje buvo patalpintas naujas vaizdo įrašas.

Gruodžio 28 dieną patalpintas A. Jagelavičiūtės meninio performanso „Tiesa į akis“ vaizdo įrašas.

„Kiekvieną kartą atverdami nešiojamąjį kompiuterį mes pasineriame į siurrealų pasaulį. Jame po netikromis anketomis slepiame savo identitetą, vardą, savo unikalias patirtis ir istoriją. Po susigalvota sintetine asmenybe ištirpsta atsakomybės, realus situacijos suvokimas ir dažnai – net žmogiškumas. Apsiginklavę skaitmeniniu „automatu“ mes tratiname žodžius į kairę ir dešinę visai negalvodami, kad žodžiai lyg kulkos sminga į visai neišgalvotus, bet tikrus, gyvus žmones. Mes be jokio gailesčio švaistomės vertinimais nuolat pabrėždami, jog tai – nieko baisaus, tiesiog – tokia mano nuomonė. Mes mėtomės sąvokomis „demokratija“ ir „mano teisė“ lyg tai būtų leidimas savo egzistencinį skausmą perduoti kitam žmogui jo net neatsiklausus. Mes išliejame tulžį besislėpdami po išgalvotais vardais ir vėl šypsomės visiems į veidą grįžę į tikrąjį save. Bet ar kada nors mes išties grįžtame iš ten? Į tikrąjį save? Ar mes vis dar mokame sakyti tiesą į akis, net jei ir skaudžią? O kas yra tikroji tiesa? Kaip skaitmeninės kakofonijos kontekste mes suprantame, kas yra tikroji tiesa, kuri negali būti nutylėta, ir kiek drąsos mums liko savo žodžius paversti veiksmais? Atėjo laikas prisiimt atsakomybę“, – rašoma prie vaizdo įrašo paliktame prieraše.

Performansas įvyko šiemet birželio 17 d., Aušros vartų 7. Juo A. Jagelavičiūtė norėjo pademonstruoti, su kokia žinomumo kaina susiduria garsūs žmonės.

Įspėjame, kad vaizdo įraše yra vartojama necenzūrinė leksika.

Vaizdo įrašą pamatę tautiečiai neslėpė emocijų.

„Verkiu ir negaliu sustoti. Išėjote per Kristaus gimimą, turint viltį, kad gerumas nugalės, atvirumas nebus baudžiamas, meile prisikels. Jums skaudėjo, o dabar mums visiems. Atleiskite, Agne. Mylime“, – rašė viena internautė.

„Didžiulė netektis. Agnė tokia artima viskuo, jos netektis sieloje paliko tuštumą, ašaras veide ir gerklėje didžiulį gniužulą. Visada liksi mūsų širdyse, geros Tau kelionės į geresnį pasaulį“, – antrino kita moteris.

Primename, kad 43-ius metus ėjusi A. Jagelavičiūtė mirė nuo plaučių uždegimo komplikacijų.

1980 metų spalį gimusi A. Jagelavičiūtė yra baigusi Vilniaus dizaino kolegiją ir Vilniaus dailės akademiją, ji dirbo mados žurnalo „L'Officiel Lithuania“ vyr. redaktore, yra stiliaus platformos „StiliuSOS“ įkūrėja, viena labiausiai sekamų lietuvių socialiniuose tinkluose.

Ji taip pat žinoma kaip laidų vedėja, knygų autorė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Nu tik lietuviai dolbani gali purvais drapstyt žmogų po mirties kai jis jau nebegali apsiginti! Jūs ifijotų tauta užsičiaupkit ir gerbkit žmogaus atminimą! Idijotų gabalai, paklodžių liekanos!

Tauta

Tauta portretas
Patikekit pamirs ja po savaites ir nebeprisimins kas ji buvo.

Ugnė

Ugnė portretas
Nuostabi moteris buvo graži, protinga, talentinga, stulbinančio vidaus,gaila kad per anksti išėjo. Tegul ilsisi..
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių