Quantcast

Po atrankos į „Eurovizijos“ finalą – pasipiktinimas: įtarimų sukėlė balsavimas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje ar prie ekranų „Eurovizijos“ fanus subūręs atrankos finalas, kurio metu paaiškėjo, kad šiemet Lietuvai dainų konkurse atstovaus Vaidotas Valiukevičius – „The Roop“ nepraėjo be nesklandumų. Socialiniame tinkle „Facebook“ nestinga pasipiktinimo dėl to, kad SMS žinutėmis už atrankos dalyvius balsavę gerbėjai atsakymo, kad jų balsas užskaitytas, sulaukė ne iš karto, o gerokai vėliau arba nesulaukė išvis.

Nepasitenkinimo banga vasario 15-osios vakarą dėl minėtų aplinkybių ritosi viešoje socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Eurovizija 2020“. Ten šeštadienį nariai teiravosi, ar visiems leidžiama balsuoti už jų pasirinktą atlikėją.

Pasirodo, ne visi iš karto sulaukdavo atsakymo į išsiųstą trumpąją SMS žinutę, kad jų balsas užskaitytas ir taip jie prisidėjo prie to, kad pasirinktas atrankoje į „Euroviziją“ dalyvavęs favoritas skintųsi kelią į pergalę.

„Nelygi kova“, – rėžė Stanislovas, pastebėjęs, kad būtent jis yra vienas iš tų, kuris nežino, kur nukeliavo ir ar laiku nukeliavo jo balsas. „Manau, nešvari pergalė nei Monique, nei „The Roop“, nei kam kitam nebūtų kas gero. Tai su tais balsais čia nejuokinga ir nėra ko džiaugtis“, – esamą balsavimo sistemą kritikavo Darija.

„Negavau atsakymo“, – prie nesklandumus balsuojant patyrusių „Eurovizijos“ fanų prisidėjo ir Andrius, o Stanislovas retoriškai klausdamas pridūrė: „Įdomu, ką čia rezga tie, kurie atsakingi už balsavimą?“

„Facebook“ nuotr.

Pasirodo, jog trukdžiai vakar buvo ne pavienis atvejis. Tarp komentavusių esamą padėtį atsirado ir tokių, kurie atsakymo į išsiųstą SMS su pasirinkimu nesulaukė ir visus dešimt ar net dvidešimt kartų.

Žinoma, buvo ir tokių, kuriems neteko patirti kartėlio, nes patvirtinimo apie užskaitytą balsą už pasirinktą atrankoje dalyvavusį atlikėją jie sulaukdavo iš karto. Būtent pastarieji ir skatino nenuleisti rankų ir įnirtingai siųsti žinutes dar ir dar kartą.

„Facebook“ nuotr.

„Kažkas „užlūžo“, – paaiškinimą bandė rasti kai kurie, o dalis fanų sakė atsakymą gavę gerokai vėliau, tačiau jame buvo įrašyta, jog balsai už favoritus vis dėlto nebuvo užskaityti.

Tačiau LRT atstovai skubėjo raminti nepasitenkinimo pliūpsniais besisvaidančius „Eurovizijos“ gerbėjus. Kaip portalui delfi.lt sakė LRT atstovė spaudai Jovita Bazevičiūtė, SMS pranešimai dėl didelio srauto atėjo vėliau. Tačiau balsai esą tikrai buvo užskaityti.

Primename, kad Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusiame atrankos į „Euroviziją“ finale varžėsi aštuoni atlikėjai: „The Roop“, Monique, Aistė Pilvelytė, Monika Marija, Rūta Loop, KaYra, „The Backs“, MeandI. Daugiausia žiūrovų ir žiuri palaikymo sulaukė V. Valiukevičius-„The Roop“, iškovojęs kelialapį į „Eurovizijos“ dainų konkursą, vyksiantį Roterdame. Ten jis neš Lietuvos trispalvę ir savo atlikimu mėgins sužavėti Europos melomanus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius

Darius portretas
Jurgeliai meistreliai, savo dainuškas kaip pvz Cicinas ir t.t. klausykites kaimo kultūros rūmuose ir tik mintyse bandykite išlysti iš kaimo.

Kompozitorius

Kompozitorius portretas
Triju daliu pasirodymas: daina be priedainio, sokis kazkoks afrikietiskais indiskais judesiais persunktas, ir pragrojimas - dainos ,tai nera! Briedj kokaja ,kaip bomza sako. Je, bet gal kuo kvailiau tuo geriau ,jeigu klausytojas tik tokio lygio !

Pincetas

Pincetas portretas
Būtų neteisinga jei The Roop būtų nelaimėję. Per visą lietuvių eurovizijos istoriją tik du dalyviai verti dėmesio. Prieš tai koncertavęs šešetukas su lietuvos žvaigždėmis, dabar The Roop, kurie tikrai atitinka gėjų festivalio nuotaikas.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių