Quantcast

Pirmojo Paukščių festivalio rekordai

Šalia Kaišiadorių šeštadienį surengtas pirmasis Lietuvoje Paukščių festivalis.

"Penkerius metus plėtojome mintį organizuoti tokią šventę ir štai ji įvyko, – pasakojo Kaišiadorių rajono savivaldybės meras Vytenis Tomkus. – Kai apsisprendėme surengti tokį festivalį, pirmiausia ėmėmės rekonstruoti vasaros estradą, kurioje dešimt metų niekas nevyko. Ir dabar debiutuojame šiuo festivaliu."

Pasak V.Tomkaus, jis su žmona ir dvejų metukų dukrele stengėsi sudalyvauti kuo daugiau šio, vieną dieną trukusio festivalio renginių.

"Miestiečiams, mano manymu, tai labai naudinga šventė, nes jie gali ir pasilinksminti, ir pažinti paukščius, daug sužinoti, netgi susidraugauti su gamta", – sakė meras.

Nuo ankstyvo ryto buvo galima nuvykti į girią, pamatyti, kaip žieduojamas į raudonąją knygą įrašytas didžiausias Lietuvos plėšrusis paukštis jūrinis erelis, praeiti pažintiniu taku pasiklausant gido pasakojimų apie paukščius, vėliau sudalyvauti edukacinėse, programose ir konkursuose.

Bene daugiausia emocijų sulaukė kiaušinių ruletės varžybos. Du varžovai sėsdavo prie stalo ir iš dėžutės pakaitomis imdavo po kiaušinį, kurį trenkdavo sau į kaktą. Iš šešių kiaušinių vienas būdavo nevirtas. Kuriam iš varžovų šis kiaušinis ištykšdavo į kaktą, tas iškrisdavo iš varžybų.

Festivalio svečiai tapo ir vieno Lietuvos rekordo liudininkais. Bendrovė "Kaišiadorių paukštynas" ir Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija inicijavo didžiausio paukščio rekordą. Profesionalūs grilio meistrai iš daugiau nei 7 tūkst. skirtingų vištienos dalių, iškeptų ant grilio, bei daržovių ir vaisių suformavo rekordinio dydžio paukštį. Šis 3 m aukščio, 2 m pločio ir 3,5 m ilgio kūrinys svėrė daugiau nei 0,5 t.

"Rekordai iš maisto produktų tampa vis populiaresni, tad šios gražios šventės proga padovanojome dar vieną rekordą: tai buvo ir gražus reginys, ir vaišės šventės dalyviams," – teigė "Kaišiadorių paukštyno" generalinis direktorius Audrius Augulis.

Rekordui gaminti buvo panaudoti keturiuose skirtinguose marinatuose paruošti vištienos produktai. Rekordinio dydžio paukštį papuošė ir skirtingų spalvų daržovės bei vaisiai.

Šiam rekordui ruoštasi daugiau nei dvi savaites, o prie jo darbavosi daugiau nei pora dešimčių profesionalių grilio kepėjų ir padėjėjų. Pasak Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidento Juozo Kaminsko, tokio dydžio paukščio ir dar iš maisto produktų niekas nėra padaręs.

Didžiausio paukščio iš vištienos rekordą užfiksavo ir į Lietuvos rekordų knygą įtrauks agentūra "Factum".

Po rekordo fiksavimo paukštį išsidalijo ir sukirto šventės svečiai.

Pasisotinusią publiką vakarop išjudino Lietuvos atlikėjų koncertas, kuriame dalyvavo Egidijus Sipavičius, "Baltasis kiras", "Naktinės personos" ir "Biplan".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaišiadorietė

Kaišiadorietė portretas
Nesupratau? Kodėl šalia Kaišiadorių, jei Kaišiadoryse vyko? Gal nežinot nuo kur prasideda?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių