Quantcast

Pirmą kartą „X Faktoriaus“ istorijoje – išskirtinė atranka muzikos grupėms

  • Teksto dydis:

Šlovė, žinomumas, neįkainojama patirtis, tūkstantinės gerbėjų minios – visa tai suteikia populiariausias Lietuvoje muzikinis projektas „X Faktorius“. Šou kūrybinė komanda turi gerų žinių: prasideda išskirtinė grupių atranka.

„Tai – ypatinga proga sublizgėti muzikinėms grupėms, tiesiausias kelias į šlovę. Suteikiame visas sąlygas joms pasirodyti. Na, o jei neturi savo grupės ir apie ją svajoji – dabar pats laikas ją sukurti“, – įsitikinęs muzikantas, „X Faktoriaus“ prodiuseris ir vienas iš teisėjų Saulius Urbonavičius-Samas. Viskas, ką tereikia padaryti – nufilmuoti savo atliekamą dainą ir užpildytą anketą „X Faktoriaus“ internetiniame puslapyje atsiųsti projekto rengėjams.

„Šis etapas – visiška naujiena lietuviško „X Faktoriaus“ istorijoje. Grupės neturi praleisti tokio šanso. Jų likimas bus ne tik teisėjų, bet ir žiūrovų rankose. Kiekvienas balsas bus labai svarbus“, – sako S. Urbonavičius-Samas.

Atsiųstus vaizdo įrašus žiūrės ir savo komentarus išsakys „X Faktoriaus“ teisėjai: Marijus Mikutavičius, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Saulius Prūsaitis ir S. Urbonavičius-Samas. Grupės internete galės sužinoti, ką apie juos galvoja scenos profesionalai. Svarų balsą turės ir projekto žiūrovai, kurie galės balsuoti už labiausiai patikusius „X Faktoriaus“ dalyvius internetiniame puslapyje. Teisėjus ir žiūrovus sužavėjusios grupės iškart pateks į finalinį projekto etapą „Kėdžių iššūkis“.

Pirmuose „X Faktoriaus“ sezonuose gimė dabar viena populiariausių merginų grupių Lietuvoje „4 Roses“, pirmuosius stiprius žingsnius scenoje žengė „Original Copy“, gerbėjų būrį padidino „Sirupas“, šiandien besimėgaujantys trigubai padidėjusiu honoraru.

„Visas Lietuvos šou verslas yra vienas didelis konkursas. Scenoje su grupe „Bix“ esu beveik trisdešimt metų ir spėjau tuo įsitikinti, – šypsosi Samas. – Grupei, kuri tik pradeda savo muzikinį kelią, „X Faktorius“ yra pats geriausias pasirinkimas. Tave išgirsta milijonai, gauni neįkainojamą patirtį padirbėti su scenos profesionalais. Rokeris pabrėžė, kad „Bix“ karjeros pradžia taip pat prasidėjo grupių konkurse.

Rugsėjį sugrįžtančiame didžiausiame TV3 projekte laukiami rokeriai, reperiai, elektroninės ar pop muzikos kūrėjai, norintys parodyti savo kūrybą plačiam žmonių ratui. Projekte taip pat laukiamos dainuojančių merginų, vaikinų grupės, svajojančios apie muzikos įrašus ir žurnalų viršelius. Išskirtinėje „X Faktoriaus“ grupių atrankoje laukiami ir duetai, kol kas savo dainomis stebinantys tik draugus. „Projekte gali dalyvauti įvairiausių stilių grupės, norinčios parodyti savo muziką pasauliui. „X Faktorius“ yra muzikinis šou, o svarbiausia jame – turėti „x faktorių“, – įsitikinęs S. Urbonavičius-Samas.

Du sezonus iš eilės sėkmingai grupių kategorijai vadovavęs roko muzikos atlikėjas šį kartą to nedarys. Grupių mokytoju turės galimybę tapti vienas kitų iš trijų teisėjų. „Dvejus metus vadovavau grupėms. Dabar perleisiu vairą kitiems. Pažiūrėsime, kaip seksis mano kolegoms“, – šypsojosi projekto teisėjas ir prodiuseris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių