Quantcast

„Pink Floyd“ narys D. Gilmouras už rekordinę sumą pardavė savo gitarų kolekciją

  • Teksto dydis:

Roko grupės „Pink Floyd“ vokalistas Davidas Gilmouras labdaros tikslais pardavė savo gitarų kolekciją. Už iš viso 126 gitaras interesantai nepagailėjo 21,5 mln. dolerių (apie 19 mln. eurų), pranešė „Christie‘s“ aukcionų namai.

Tai yra rekordas – dar niekada muzikos instrumentų kolekcija nebuvo parduota už tokią sumą.

Ligšiolinis rekordas priklausė Ericui Claptonui, kuris savo kolekciją per du atskirus aukcionus 1999 ir 2004 metais pardavė už 12,5 mln. dolerių.

Brangiausias instrumentas iš D. Gilmouro kolekcijos buvo 1969 metų „Black Fender Stratocaster“ („The Black Strat“), už kurią anonimas paklojo beveik 4 mln. dolerių. Aukcionų namų duomenimis, tai yra brangiausia kada nors parduota gitara. Su šia gitara D. Gilmouras dažnai grojo ir įrašė daug „Pink Floyd“ bei solinių albumų.

Aukcione gautas lėšas atlikėjas ketina paaukoti klimato apsaugos organizacijai „ClientEarth“. „Klimato kaita yra didžiausias iššūkis, su kokiu tik kada nors yra susidūrusi žmonija, - sakė jis. – Mums reikia civilizuoto pasaulio (...), kuriame būtų galima gori šiomis gitaromis ir dainuoti dainas“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jane Myers

Jane Myers portretas
Šiuo metu „Google“ kas menesi moka nuo 17 000 iki 22 000 JAV doleriu, kad galetu dirbti internete iš namu. Aš prisijungiau prie šios veiklos prieš 2 menesius ir uždirbau 20544 $ per pirmaji šios veiklos menesi. Galiu paSakyti, kad mano gyvenimas visiškai pagerejo! Patikrinkite, ka aš darau.apsilankykite >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­orkLinks3.Com

senis

senis portretas
išparduodama mano jaunystė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių