Quantcast

Piligrimu ir rašytoju tapęs J. Gaižauskas: žmona klausė, ar viskas gerai su galva

Kai atrodė, jog menininkų pasaulyje aktorius, renginių, TV laidų vedėjas, prodiuseris ir dainų kūrėjas Juozas Gaižauskas jau pasiekė visas aukštumas, prieš kelerius metus, įkvėptas pirmosios piligriminės kelionės, jis ėmė ir parašė debiutinę savo knygą, kuri netrukus tapo bestseleriu.

Išgirdęs klausimą, kaip jam kilo mintis įstoti ir į rašytojų gretas, Juozas tik šypteli –  žinomas vyras prisipažino, kad niekada negalvojo, jog kada nors rašys knygas.

„Atsimenu, naktį atsiverčiau kompą ir pats savęs paklausiau, Juozai, tu čia rašysi dabar? Tu rimtai? Grįžau su arbata ir po to pagavau save, kad jau buvau parašęs pusę skyriaus“, –  pasakojo Juozas.

Populiarias knygas rašantis Juozas 2019-iais ryžosi pėsčiomis įveikti 800 km Šv. Jokūbo kelią, kuriame kasmet dalyvauja per 150 tūkst. žmonių. Kaip ir daugelis piligrimų, Juozas turėjo unikalią ir tik jam vienam svarbią priežastį. „Blogiausia, kai žmogus eina neturėdamas tikslo. Sutikau nemažai tokių, kurie tiesiog susirinko pasportuoti, sutikau nemažai ir tokių, kurie apraudojo mirusius ar išsiskyrė su mylimaisiais. Kiti, priešingai, kažką sutiko ir negali apsispręsti“, – pasakojo Juozas.

Vyras pasakojo apie tokius iššūkius, po kurių sakė, jog niekada daugiau nesiryš tokiai avantiūrai ir atskleis, kodėl vis tik nusprendė sugrįžti. Nors piligriminiai keliai daugumai žmonių siejasi su sakralumu, paprastumu ir dvasinėmis vertybėmis, tokios kelionės nemažai kainuoja. Juozas į tai numoja ranka ir tikina, jog ne piniguose laimė. Svarbiausia patirtys ir įspūdžiai, o pinigai tėra įrankis troškimams įgyvendinti, todėl juos leisdamas vyras per daug nesisieloja.

Būtų reikėję matyti žmonos akis, ji sakė, ar tu iš proto išsikraustei, tau viskas gerai su galva?

Po didžiųjų išbandymų Juozo namuose visada laukia nerimaujanti žmona Agnė ir dukra Gabrielė. Vyras neslepia, jog pirmą kartą sužinojusi apie mylimojo planus keliauti žymiuoju piligrimų keliu, žmona ne juokais išsigando: „Būtų reikėję matyti žmonos akis, ji sakė, ar tu iš proto išsikraustei, tau viskas gerai su galva?“– prisiminė Juozas.

Dabar žmona Juozą į keliones išleidžia šiek tiek ramesne širdimi ne tik todėl, jog jau įprato prie ekstremalių vyro pomėgių, tačiau ir dėl to, jog vienas kitu jie besąlygiškai pasitiki. Tris dešimtis metų drauge esantys Agnė ir Juozas per tiek laiko tikrai spėjo pažinti vienas kitą. Vyras su šypsena prisimena judviejų draugystės pradžią, kai vos pamatęs Agnę, jis iškart suprato sutikęs būsimą žmoną.

Apie tai, kaip atrodė judviejų pažintis, koks jis vyras santykiuose ir kaip sprendžia konfliktus – antradienio vakarą, 20 val., laidoje „Bus visko“ per LNK.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

NBA

NBA portretas
Ar nematos kad nupušes

Onė

Onė portretas
Esi puikus žmogus.tik nepamiršk kad turi save

vidas l.

vidas l. portretas
Kad negerao su galva, ne zmona pirma pastebejo...Kas cia toj Lietuvoj daros? Kur spjausi, ant rasytojo ar krepsinio specialisto pataikysi,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių