Quantcast

Piktieji raudonplaukiai – T. Vaškevičiūtė ir M. Papinigis

  • Teksto dydis:

„Plaukai taip pat yra akcentas, kuris iškart pakeičia tipažą“, – taip režisierius Emilis Vėlyvis aiškina savo sprendimą savo naujojo kino filmo „Piktųjų karta“ filmavimo aikštelėje perdažyti kitomis spalvomis tamsiaplaukio aktoriaus Mindaugo Papinigio ir šviesios spalvos aktorės Tomos Vaškevičiūtės plaukus.

„Tik aikštelėje pastebėjau, kad aplink – raudonplaukiai“, – prisiminė savo nuostabą, kino aikštelėje pamatęs raudonai kaštoninį M. Papinigio plaukų atspalvis ir ryškiu ugnies šuoru virtusią blondinės T. Vaškevičiūtės šukuoseną.

Kostiumuotą biurokratą filme įkūnijusiam M. Papinigiui raudona jo plaukų spalva visai patiko.

„Ir draugė sakė, kad gražu, užtat aš dar visus metus vaikščiojau ryžas ir labai laimingas“, – juokėsi ir pasakojo, kad tamsius plaukus paversti raudonais kirpėjai pavykę pakeisti iš antro karto. Kokia bus jo plaukų spalva, režisierius neperspėjo, tačiau siurprizas neišgąsdino.

„Man irgi atrodo, kad raudoni plaukai filmo personažui pridėjo įtartinumo. Na, kur tai matyta – biurokratas su tvarkingu kostiumu ir raudonais plaukais!“ – ironizavo Mindaugas, o Emilis atitarė, kad jam būtinai reikėjo Mindaugą atitraukti nuo šiam stipriai iš filmo „Zero“ prilipusio Vovos personažo.

„Piktųjų kartoje“ prie merės negalėjau sodinti Vovos, – sakė režisierius, – jos komandoje turėjo dirbti visai kitoks žmogus“.

Mindaugas pasakojo, kad gyvenime pažįsta nemažai raudonplaukių. Ir visi jie pasižymi ypatingomis charakterio savybėmis. Aktorius Andrius Paulavičius, jo geras draugas, pavyzdžiui, yra labai raudonplaukis ir labai ypatingas. O kaip ypatingai dainuoja Erica Jennings!

Ieva Jūra nuotr.

Raudonplauke „Piktųjų kartoje“ tapusiai T. Vaškevičiūtei visai nesvarbu, kaip ji atrodo ekrane, kur kas svarbiau režisieriaus įsivaizdavimas, idėja ir kokį personažą jie kartu lipdo. „Piktųjų kartoje“ Tomos veikėja – už įtakingo vyro ištekėjusi, bet ir meilužių pasiūlymams atvira, vulgari provincijos raudonplaukė Loreta, dieną pradedanti šampano buteliu. Jos veide turėjo atsispindėti menko intelekto moteris, pasirinkusi patogų ir nesvarbu, kad neišsipildžiusį gyvenimą.

Ir vis dėlto, raudoni plaukai šiek tiek sujaukė aktorės gyvenimą.

„Tie, kurie sako, kad raudoni plaukai man tinka – nemėgsta manęs“, – juokavo ir prisipažino niekaip neįpratusi tokią save matyti veidrodyje: „Net jei, kaip sakė, tokia plaukų spalva man tinka, ji mane tiesiog slėgė“.

Pasibaigus „Piktųjų kartos“ filmavimams, Toma skubėjo grįžti prie įprastos šukuosenos ir plaukų spalvos.

„Daug plaukų netekau, tačiau bent jau spalvą atgavau“, – juokėsi įspūdingą vaidmenį E. Vėlyvio filme sukūrusi aktorė.

Filmą „Piktųjų karta“ kūrė kompanijos „Kino Kultas“ prodiuseriai Daiva Varnaitė-Jovaišienė, Asta Liukaitytė, Donatas Šimukauskas. Scenarijaus autoriai – E. Vėlyvis ir Jonas Banys, operatorius Feliksas Abrukauskas, kino dailininkė – Polina Rudčik, kostiumų dailininkė Jolanta Rimkutė, kompozitorius – Kipras Mašanauskas, garso režisierius – Artūras Pugačiauskas, spalvų korekcija – Jonas Sunklodas, montažo režisieriai E. Vėlyvis ir Darius Šilėnas.

Filme vaidina aktorių žvaigždynas: Vytautas Kaniušonis, Ingeborga Dapkūnaitė, Ainis Storpirštis, Vaidotas Martinaitis, M. Papinigis, T. Vaškevičiūtė, Dontas Šimukauskas, Saulius Siparis, Elvyra Žebertavičiūtė, Dalia Michelevičiūtė, Marius Repšys ir kiti. Projektą iš dalies finansavo Lietuvos kino centras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių