Quantcast

Grupė „Pikaso“ nauja daina skelbia manifestą skyrybų bumui Lietuvoje

  • Teksto dydis:

„Kiek kartų aš save raminau, kad tokių kaip tu sutiksiu daugiau“, – žodžiai iš naujausios grupės „Pikaso“ dainos „Kartais nutinka“ skamba gyvenimiškai ir suprantamai. Tiems, kurie nusprendė pasukti skirtingais keliais.

Pandemijos laikotarpis Lietuvoje sukėlė tikrą skyrybų bumą tarp žinomų pramogų pasaulio atstovų, išsiskyrė šimtai vienas kitam amžiną meilę prisiekusių kitų porų.

„Du karantininiai laikotarpiai galbūt kai kuriems visą laiką kartu leidžiantiems sutuoktiniams parodė, kad juos sieja tik bendra buitis, rūpesčiai. Kiekviena istorija – individuali, neieškome šablonų, neteisiame ir nekritikuojame. Tik norime pabrėžti: stipriausi saitai poroje – tai jausmai ir bendros vertybės. Pristatydami naują dainą, raginame įsiklausyti į kūrinio žodžius. Prisiminti, kodėl jūs vieni kitus įsimylėjote, kokias emocijas išgyvenote ir užkurti laužą iš naujo. Juk tikrai kartais nutinka, kai žvilgsniai vėl susitinka ir visos dėlionės, baimės, dvejonės akimirksniu dingsta. Lieka tik jausmas, jį reikia saugoti ir auginti“, – naujo kūrinio prasmę aiškina „Pikaso“ vaikinai.

Nors pandemijos laikotarpis grupės narių šeimyninių gyvenimų nesupurtė, vaikinai neslepia kitaip vertinantys brangius žmones: „Kartais vienas kitam reikia pagalbos. Kartais – tiesiog dėmesio. Žodžiai, žvilgsniai apsaugo nuo tos lemtingos akimirkos – išeiti tyliai arba trenkti durimis. Suteikite sau antrą šansą, kad po daugelio metų su nostalgija nereikėtų prisiminti tai, ko netekote!“

Naujai dainai „Kartais nutinka“ sukurta ir vizualizacija: išankstinės minties kurti vaizdo klipą „Pikaso“ neturėjo: „Tačiau planuodami rudens turą, repetavome ir stebėjome, kaip derinamos būsimiems koncertams skirtos šviesos instaliacijos. Tuomet gimė mintis, kad šviesos blyksnių ir aplink tvyrančios tamsos fonas galėtų vizualiai papildyti kūrinio prasmę. Nėra tik juoda ir balta, neįdomu gyventi, kai aplink – pilka. Kuo daugiau žaižaravimų, šešėlių, šviesos žaismų jausmuose – tuo tvirtesni santykiai.“

Tiesa, planuoto pasirodymų turo idėjos šių metų rudenį „Pikaso“ vis dėlto atsisakė, atsižvelgdami į kasdien sunkėjančią situaciją dėl COVID-19.

Grupės narių teigimu, didžiausias malonumas – matyti koncertuose atsipalaidavusius žmones: „Pandemija ir toliau kelia įtampą visuomenėje, todėl nusprendėme turą perkelti į 2022-ųjų pavasarį. Iki tol gerbėjus ketiname dar ne kartą nudžiuginti naujais kūriniais.“

Naujoji daina „Kartais nutinka“ – antrasis kūrinys, įrašytas kartu su grįžusiu Tomu. Grupė džiaugiasi, kad Tomas kupinas ryžto ir naujų idėjų. O pats Tomas neslepia, kad prieš kelis jau įvykusius koncertus jaudinosi ne ką mažiau, nei prieš dešimtmetį, kai pirmą kartą tapo „Pikaso“ dalimi: „Grupė keičiasi, matau ir jaučiu pažangą. Branda, kūryba ir prasmė – jungiamosios grandys mūsų komandoje“.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių