Quantcast

Peršauto apsaugininko istorija kelia siaubą: ir tokie žmonės vaikšto tarp mūsų

  • Teksto dydis:

Tai, kas įvyko antradienio pavakarę sostinėje, sukrėtė ne vieną pramogų pasaulyje besisukantį žmogų. Parduotuvėje „Rimi“ kaukę užsidėti paprašiusiam apsaugininkui pirkėjas peršovė koją. „Ir tokie žmonės vaikšto laisvėje, tarp mūsų“, – siaubo neslepia komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis. 

Kaip skelbta, konfliktas dėl apsauginės veido kaukės nedėvėjimo kilo L. Asanavičiūtės gatvėje esančioje parduotuvėje „Rimi“.

„16.15 val. įvyko konfliktas tarp apsaugos darbuotojo ir pirkėjo dėl apsauginės veido kaukės. Konflikto metu pirkėjas panaudojo teisėtai laikomą „Glock“ pistoletą ir apsaugos darbuotojui peršovė koją“, – BNS teigė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Policijos duomenimis, 1983 metais gimęs apsaugos darbuotojas išgabentas į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę, jo gyvybei pavojus negresia. 1979 metais gimęs įtariamasis sulaikytas, ginklą paėmė policijos pareigūnai.

„Ir tokie žmonės vaikšto laisvėje, tarp mūsų. Šaudo, kai kažkas nepatinka ir jiems tai yra normalu. O nepatinka įstatymai ir Vyriausybės sprendimai, mokesčiai, kainos ir šiaip – viskas. Nes įstatymai – silpniems. Ne, tai nėra normalu“, – feisbuke rašė S. Vaitulionis.

Po jo įrašu siaubo neslėpė ir TV bei radijo laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė. „Paskaičiau komentarus po straipsniu. Eina na, kaip baisu ir kiek daug durnių aplink“, – rašė moteris.

Verslininkė Nora Lapinskienė trumpai tarstelėjo: „Dugnas“.

Tekstų autorė ir vieno žurnalo redaktorė Fausta Marija Leščiauskaitė feisbuke rašė, kad mes privalome palaikyti ir nepalikti vienų darbuotojų tvarkytis su asocialiais ir agresyviais asmenimis.

„Galiu įsivaizduoti, ką šiais laikais reiškia būti padavėju, pardavėju, vaistininku, apsaugos darbuotoju ar dirbti bet ką kitą, kas reikalauja kontakto su žmonėmis. Tiksliau –  kontakto su žmonėmis ir „žmonėmis“. Esu šimtus kartų girdėjusi, kiek tiems darbuotojams reikia išklausyti – prakeikimų, grasinimų, gąsdinimų, keiksmų. Nes paprašė užsidėti ar pasitaisyti kaukę, nes paprašė laikytis atstumo, parodyti COVID-19 testo ar skiepų įrodymą, nes pasakė, kad negali priimti. Mes negalime jų palikti vienų. Žmogus gal ir gali tiek pakelti – žmogus pakelia neįmanomai daug. Bet palikti juos vienus yra nesąžininga ir neteisinga. Siūlau, prašau ir raginu būti tais, kurie patys primins kitiems apie kaukes ir atstumus, apie išlindusias nosis. Būti tais, kurie apgins užsipultą darbuotoją. Asocialams liko vienintelis pasitenkinimo jausmas – kai jų bijo. O tai ne visai tiesa. Bijoti agresyvaus durniaus normalu, bet tą baimę turi sekti normalūs gynybos būdai (pavyzdžiui policija) ir pastovėjimas vienas už kitą. Už tą darbuotoją, kuris nenusipelno klausyti tų keiksmų. Tiesiog gana leisti nusikaltėliams jaustis patogiai. Būkime kaip tos Amerikos kaimynystės, kur pasirodžius nematytam ar įtartinam asmeniui, visada bus kas išeis į lauką ir paklaus, ką anas čia veikia.“

Portalas kauno.diena.lt jau skelbė ir kompozitoriaus bei atlikėjo Stanislavo Stavickio-Stano mintis apie šį siaubingą įvykį. 

„Prisipažinsiu, mane sukrėtė žinia apie apsaugos darbuotoją, kuris buvo pašautas vyro, atsisakiusio dėvėti kaukę ir rodyti galimybių pasą. Žmogus ateina į prekybos centrą su ginklu. Pradeda konfliktuoti su niekuo dėtu apsaugos darbuotoju. Išsitraukia ginklą ir kelis kartus šauna į apsaugos darbuotoją. Kam į „Rimi“ neštis pistoletą? Kad geresnes bulves gautum? Kad prie kasos pagrasinęs be eilės prasmuktum? Ar kad grįždamas namo nuo vampyrų apsaugotum savo polietileninį maišelį su jogurtais? Viskas kaip ir aišku. Į „Rimi“ su ginklu jis atėjo jau turėdamas planą pašauti apsauginį. Sukėlė konfliktą ir įgyvendino savo planą“, – socialiniame tinkle rašė Stano.

Daugiau Stano minčių rasite šiame tekste



NAUJAUSI KOMENTARAI

Abudu nubausti

Abudu nubausti portretas
Ir daugiau nepasikartotų taipat , o žinomus baust piniginėmis baudoms , už dezinformacijos skleidimą . Ir bandima populistinių keliu pasipijarinti .

ALGIS

ALGIS portretas
Mano manymu , visi antivakseriai yra tikie , jiems nueit pasiskiepyt , tai tas pat kaip musulmonui atsisakyt islamo tikėjimo

Rus

Rus portretas
Ta reikia teisti kas medicinine komisija ginklui praleido įpač psichiatras, tai yra čiut ne pagrindinis asmuo kuris nustato ar žmogus neturi psichikos sutrikimu, jei mato nors truputi kad esi kvankt tai juo tau nematyt o čia matyt bapkes padare savo ne veltui sako lazda turi du galus o įpač ginklas.
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių