Quantcast

Penkioliktoje Gatvės muzikos dienoje — tiesioginė LRT OPUS transliacija

  • Teksto dydis:

Liepos 17 d. į miestų gatves ir skverus grįžta penkioliktoji Gatvės muzikos diena (GMD), prie kurios prisijungia ir alternatyviosios muzikos radijo stotis LRT OPUS. Antrus metus dėl pandemijos iš gegužės į liepą perkelta muzikos šventė šiemet skambės net 27-iuose Lietuvos miestuose.

Jubiliejinės 15-osios Gatvės muzikos dienos tema – „Gimė garsas“. Pasak renginio organizatorės Viktorijos Mamontovaitės, šie metai Gatvės muzikos dienai itin svarbūs. „Būtent prieš 14-ką metų Vilniuje gimė pirmieji gatvės muzikos garsai, kurie liepą nuskambės 15-tą kartą visoje Lietuvoje. Šventė jau tapo svarbia ir laukiama Lietuvos muzikos tradicija. Norime garsiai paminėti tą muzikos užgimimą ir toliau auginti jaunąsias muzikantų kartas, kuriems ši šventė neretai – pirmas žingsnis profesionalios karjeros link“, – sakė V. Mamontovaitė.

Šeštadienį radijo stotis LRT OPUS kvies susitikti K. Sirvydo skvere-„Prancūzparkyje“. Čia klausytojų laukia dvi specialios muzikinės laidos. Nuo 19 val. LRT OPUS kvies klausytis laidos „Mikstūra“, kurios vedėjai Gytis Judys ir Ignas Klėjus žada daug pokalbių apie muziką ir jos kūrybos procesus, taip pat laidoje susitiks ir du atlikėjai — Palmės Žiedas tiesioginio eterio metu perkurs Gabrielės Vilkickytės kūrinį.

Nuo 21 val. „Prancūzparkyje“ skambės dar daugiau muzikos. Laidos „LRT OPUS KLUBAS“ autorius Tomas Lukaševičius leidžiantis saulei kvies pasinerti į laužytų ritmų selekciją. Tiesioginę transliaciją bus galima girdėti per LRT OPUS.

Kaip ir kiekvienais metais, Gatvės muzikos diena Vilniuje startuos 12 valandą. Renginio dieną skambės ne tik sostinės gatvės, bet ir viešasis transportas, pasirodymai vyks ir Adomo Mickevičiaus bibliotekoje.

Vilniaus Gatvės muzikos dieną vainikuos jau tradicija tapusios „Drum2gether“ būgnų improvizacijos. Griausminga masinė būgnų improvizacija 20 valandą Katedros aikštėje sujungs muzikantus ir žiūrovus į vieną audringą ritmo šėlsmą. Visus pasirodymus ir žemėlapį galima rasti GMD svetainėje.

Gatvės muzikos diena prasidėjo 2007 metais Andriaus Mamontovo iniciatyva, kuomet jis savo draugams elektroniniu paštu išsiuntė kvietimus išeiti į lauką ir groti sostinės gatvėse. Nuo tada ši diena tapo ne tik reikšminga tradicija Lietuvoje, bet išsiplėtė ir į kitas šalis. Per pastaruosius 15 metų Gatvės muzikos dieną savarankiškai suorganizavo Norvegija, Belgija, Ukraina, Rusija, Latvija, Baltarusija, Olandija, Gruzija, Armėnija bei Airija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių