Quantcast

Pavasarį ištapė ant šilko

Pirmąsyk uostamiestyje, "Klaipėdos galerijoje", pavasarišką savo tapybą ant šilko trims savaitėms išskleis menininkė iš Palangos Daiva Stonkuvienė.

Galerijos direktorės Violetos Jusionienės teigimu, tapyba ant šilko – šiandieninėje Lietuvoje labai populiari meno šaka, atkeliavusi iš egzotiškųjų senovės Rytų. D.Stonkuvienė meistriškai įsisavino šią tapybos techniką.

Gimusi Šilutėje, Šiaulių universitete įgijusi dailės pedagogikos specialybę, menininkė jau daugelį metų gyvena ir dirba dailės mokytoja Palangoje. Prieš metus ji įkūrė "Šilko klubą", kuriame patirtimi dalijasi su tapybos ant šilko gerbėjais.

"Tapau ant šilko beveik 15 metų, – sakė D.Stonkuvienė. – Pirmieji darbai buvo skirti dėvėjimui – skarelės, šaliai, skraistės, suknelės... Tačiau kaskart sopėdavo širdį matant, kaip piešiniai pasislepia rūbų klostėse. Taip atsirado paveikslai. Dažniausias motyvas – rožė. Ji jau tapo tarsi autoriniu ženklu, nors atsirado visai atsitiktinai – ranka vedžiojo sukinį, kreivą spiralę, labirintą, kuris ilgainiui virto išsiskleidusiu rožės žiedu".

D.Stonkuvienės paroda "Šilkas" – labai pavasariška. Lengvas šilko alsavimas, prisodrintas žydinčių jausmų ir svajonių, atveria žiūrovui intymią kūrybinę erdvę, subtilų moteriškumą, kviečia pamilti mistiškai švytintį jautria ranka palytėtą šilko pasaulį ir tapti jo dalimi.

Vernisažas – šiandien 17 val. "Klaipėdos galerijoje" (Bažnyčių g. 4 / Daržų g. 10). Paroda veiks iki balandžio 17 d.


Šiame straipsnyje: tapybašilkasDaiva Stonkuvienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Liuda- Elektrėnai

Liuda- Elektrėnai portretas
Giedros pavasarinės nuotaikos ,meilės sau, savo šeimai,neišsenkančių kūribinių minčių. Rožės žiedai nuostabūs- bet juose slepiasi spygliai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių