Quantcast

Paukščių festivalyje planuojamas naujas Lietuvos rekordas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Kaišiadoryse vyks jau tradicija tapęs Paukščių festivalis, kurio metu bus siekiama naujo Lietuvos rekordo. Kadangi šių metų festivalio tema – laisvė, planuojama iš ant grilio keptos paukštienos suformuoti rekordinio dydžio Lietuvos valstybės žemėlapį.

„Daugumai Lietuvos gyventojų Kaišiadorių miestas žinomas kaip paukščių ir paukštininkų kraštas. Tuo labai didžiuojamės, dėl to ir gimė tradicija rengti vienintelį Lietuvoje Paukščių festivalį. Šiemet trečią kartą vyksiančio renginio tema – laisvė. Ši tema – tai tarsi mūsų palinkėjimas visiems Lietuvos gyventojams, kad džiaugtųsi savo kraštu ir jo laisve taip kaip mes“, – sako Kaišiadorių rajono savivaldybės meras Vytenis Tomkus.

Festivalio dalyvių laukia įvairios atrakcijos: paukščių paroda, kiaušinių metimo čempionatas, ekskursijos į paukščių stebėjimo vietas ir daug kitų. Kaip šventės simbolį planuojama iš ant grilio keptos vištienos suformuoti rekordinio dydžio Lietuvos žemėlapį. Rekordo siekimą inicijuoja įmonių grupė „KG Group“, valdanti Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynus.

„Išgirdus, kad šių metų Paukščių festivalio tema yra laisvė, iš karto kilo mintis ją įprasminti per Lietuvos valstybės prizmę. Laisvė yra tautos gerovės šaltinis, ji yra visos Lietuvos pasididžiavimas. Didžiuojamės, kad esame Lietuvoje gimęs ir užaugęs didžiausias paukštienos gamintojas šalyje. Visa mūsų gamybos grandinė nuo lauko iki stalo garantuoja ne tik gaminamos produkcijos kokybę, bet ir lietuviškumą nuo apsirūpinimo žaliava iki galutinio produkto pagaminimo. Galime sakyti, kad būtent už lietuvišką kokybę esame vertinami tiek Lietuvoje, tiek ir užsienio šalyse. Kaišiadoryse, kur veikia ir mūsų paukštynas, vykstantis Paukščių festivalis yra puiki proga mums pagerbti savo gimtąją šalį“, – sako „KG Group“ paukštininkystės verslo vykdomasis direktorius Darius Gudačiauskas.

Kaip pasakoja D. Gudačiauskas, tai jau antrasis „KG Group“ planuojamas rekordas Paukščių festivalyje. 2016-aisiais kaip šventės simbolį iš ant grilio keptos vištienos buvo suformuotas rekordinio dydžio paukštis.

Šiemet rekordui pasiekti 10 Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narių planuoja iškepti 8000 marinuotos vištienos gabaliukų. Iš jų bus suformuotas beveik 5 metrų pločio ir 4 metrų ilgio Lietuvos valstybės žemėlapis.

Rekordo siekimą birželio 8 dieną 16 valandą Kaišiadorių miško estradoje fiksuos rekordų registravimo agentūra „Factum“. Rekordinio dydžio iš vištienos pagamintas žemėlapis bus išdalintas šventės svečiams ir dalyviams.

Apie „KG Group“

„KG Group“ – viena didžiausių, moderniausių ir ekonomiškai stipriausių gamybinių susivienijimų Lietuvoje. Daugiau nei 120 metų veikiančią įmonių grupę sudaro AB „Kauno Grūdai“, Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai bei dukterinės bendrovės. „KG Group“ verslai sudaro unikalią gamybos grandinę „nuo lauko iki stalo“. Tai leidžia užtikrinti aukštą gaminamų produktų kokybę. Dėl visą gamybą apimančios grandinės verslai vertinami Lietuvoje ir daugiau kaip 40 pasaulio šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių