Quantcast

N. Bunkės namuose jau žiba Kalėdų eglė: ruošiasi nuo vasaros

  • Teksto dydis:

Nors iki Kalėdų liko dar daugiau nei mėnuo ir šventinė nuotaika daugeliui dar tikrai nejaučiama, vienų namų centre jau žiba įspūdinga eglė. Tokia lapkritį sužibusia egle nustebino atlikėja Natalija Bunkė, pripažinusi, jog galutinis rezultatas pranoko ir pačios lūkesčius, o puošti žaliaskarę padėjo ir puošmenas savomis rankomis kūręs vyras Edgaras Eidėjus, pasakojama LNK reportaže.

– Natalija, kodėl tai nutinka kiekvieną lapkritį?

– Kiekvieni namai turi savo tradicijas. Galbūt šiek tiek ankstoka. Tačiau mūsų namuose – tokia tradicija. Galbūt ir todėl, kad mano darbas diktuoja man, kad reikia pasipuošti iš anksčiau, jog galėčiau prie eglės viską fotografuoti. Tad tai – darbiniais sumetimais. Tačiau kaip smagu!

– Kiek reikėjo įdėti pastangų ir laiko, kad tai gimtų?

– Tokiems dalykams ruošiuosi nuo vasaros. Mano sekėjai instagrame spėlioja, kokia gi šiais metais bus eglė. Jau yra tokia kaip ir tradicija, tad esu įpareigota sugalvoti ką nors įdomesnio ir pranokti pačią save. Kadangi nesinaudoju jokių dekoratorių paslaugomis, todėl jau nuo vasaros pinterestinu ir galvoju, ką šiais metais sukurti.

– Kaip gimė eglės idėja?

– Buvo sudėtinga rasti detales, nes kai ką siunčiausi, kai ką gamino Edgaras. Pati dažiau juodus žaisliukus, nes tokių nupirkti neradau.

Tokiems dalykams ruošiuosi nuo vasaros.

– Ką reiškia taip anksti turėti Kalėdas namuose?

– Man tai labai smagu. Eglė pagyvina tą niūrą lapkričio atmosferą. Mano eglė visada šviečia, būna ryški. Būna labai jauku, kai grįžti namo. Ypač, kai dar uždegamas židinys. Dar, aišku, viskas nesupuošta, dar visi namai turi būti papuošti, tačiau jau stovi pirmasis akcentas.

– Investicija tikriausiai nėra labai maža ar galbūt stengiesi kaip nors taupyti?

– Tai galbūt labiau ne piniginis klausimas, o idėjinis. Pati eglė yra brangi, bet ji yra nupirkta prieš tris metus, tai ta investicija kaip ir atsipirkusi jau seniai. Labai mėgstu gyvas egles, jų kvapą, bet tiek laiko stovint, suprantat, kaip būtų. Tačiau svarbiausia – idėja, kaip sugebėsi ją įgyvendinti. Mano pirmoji eglė, kuri atrodė, kad iš viršaus ant jos virsta žaisliukai, buvo brangi, nes buvo labai daug žaislų.

– Dešimtbalėje sistemoje, kokia esi Kalėdų fanatikė?

– Aš esu labai didelė Kalėdų fanatikė, galbūt devyni. Dar galima būtų ir turėklus, ir šviestuvus užpildyti Kalėdomis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ar Edgaras nesako, kad gal šiemet jau reikėtų ramiau?

– Ne. Jis visada labai palaiko. Mėgsta ir pats dalyvauti, bent pažiūrėti.

– Ar gali būti, kad vieną dieną Vilniaus, Kauno ar Klaipėdos eglės bus papuoštos tavo rankomis?

– Manau, kad nebent mano sekėjai man padėtų ir kolektyviai galėtume papuošti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dangira

Dangira portretas
Visi puošia eglutes, kuo Bonkė ypatinga?

Prikabink

Prikabink portretas
ant eglutės falų,tuštybe turgine.

Jomina

Jomina portretas
Ir kam įdomu kiekvieną dieną skaityti apie Bunke, Siegel, Kazlauskiene. Nū šlykštu darosi, nejaugi nebėra rimtesnių temų. Jeigu joms trūksta dėmesio, lai ieško kitur.
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių