Quantcast

Pagrindiniai pretendentai į BAFTA televizijos apdovanojimus – „Mažas kirvis“ ir „Karūna“

Penkių dalių televizijos drama „Mažas kirvis“ (Small Axe), pasakojanti apie išeivių iš Vest Indijos bendruomenės gyvenimą Londone nuo 7-ojo iki 9-ojo dešimtmečio, trečiadienį pelnė 15 nominacijų į Britų kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) televizijos apdovanojimus.

Už šį mini serialą, kurio pavadinimas susijęs su patarle „Mažas kirvis didelį medį nuverčia“, „Oskaro“ laureatas kino kūrėjas Steve'as McQueenas (Stivas Makvinas) buvo pasiūlytas BAFTA geriausio režisieriaus apdovanojimui. Apdovanojimams už vaidybą buvo nominuoti jo aktoriai Johnas Boyega (Džonas Bojega), Letitia Wright (Letiša Rait), Shaunas Parkesas (Šonas Parksas), Malachi Kirby (Malakajis Kerbis) ir Michealas Wardas (Maiklas Vordas). „Mažas kirvis“ taip pat nominuotas geriausio mini serialo apdovanojimui.

Tuo metu serialas apie Britanijos karališkąją šeimą „Karūna“ (The Crown) buvo nominuotas 10-yje kategorijų – taip pat apdovanojimui už geriausią draminį serialą. Už vaidybą šiame srautinio transliavimo platformos „Netfix“ seriale BAFTA apdovanojimų gali tikėtis Joshas O'Connoras (Džošas O'Konoras), Tobias Menziesas (Tobajas Menzisas) ir Helena Bonham Carter (Helena Bonam Karter).

Tarp pagrindinių pretendentų į apdovanojimus yra ir serialas „Aš galiu tave sunaikinti“, pasakojantis apie lytinio užpuolimo padarinius išgyvenančią moterį, bei jo režisierė, scenarijaus autorė ir pagrindinio vaidmens atlikėja Michaela Coel (Mikaela Koel). Ši įtaigi televizijos drama pretenduoja į aštuonis BAFTA apdovanojimus, įskaitant geriausio mini serialo kategoriją.

Septynias nominacijas pelnė romantinis serialas apie įsimylėjėlių airių porą „Normalūs žmonės“ (Normal People), sukurtas pagal populiarų Sally Rooney (Sali Runi) romaną.

Apdovanojimai bus išdalyti per dvi ceremonijas: laimėtojai profesinėse kategorijose paaiškės gegužės 24 dieną, o visi kiti – per televizijos tiesiogiai transliuojamą šou birželio 6-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių