Quantcast

Pagalbos ranką ukrainiečiams ištiesęs saksofonistas: man gera padėti

  • Teksto dydis:

Sekmadienį – pirmasis tiesioginis projekto „Lietuvos talentai“ pusfinalis, kuriame pasirodys du arba tris „taip“ per atrankas išgirdę dalyviai. 

Pasirodymą šiam sekmadieniui ruošia „bėgančiu saksofonistu“ pramintas Žygimantas Skvarčevskis. Dalyvis scenoje pademonstravo vieną keisčiausių talentų per visą šou istoriją. Tiesa, pasirodo, kad publikai jo netikėtas gabumas patiko – vaikinas pasakoja sulaukęs labai daug palaikymo. Žmonės gyrė jį už drąsą bei išskirtinumą.

Ir nors Žygimantas su dideliu nekantrumu laukė pasirodymo pusfinalyje, prasidėjus karui Ukrainoje, jo mintys pasisuko visai kitur – už viską svarbiau vyrui tapo ištiesti pagalbos ranką tiems, kuriems jos dabar reikia labiausiai. Didelė dalis šou dalyvio darbuotojų gyvena Ukrainoje. Žygimantas nusprendė, kad jiems negalima likti tėvynėje – reikia pamėginti išvykti. Verslininkas pasiūlė prieglobstį Lietuvoje bei pradėjo organizuoti gelbėjimo operaciją.

„Kadangi buvo atvejų, kai motinos liko vienos su vaikais, nusprendėme, kad jos pačios negali iš ten išvykti saugiai. Joms būtina padėti“, – pasakoja Žygimantas, kuris ir pats į Kijivą vyko jau tris kartus.

Žygimantas ne tik užmezgė draugystę su ukrainiečiais, bet ir sugalvojo jiems pasiūlyti kartu pasirodyti „Lietuvos talentų“ scenoje. Dauguma Žygimanto bičiulių ukrainiečių yra muzikantai, todėl jis pusiau juokais, pusiau rimtai pasiūlė prisidėti prie jo pasirodymo. Kas iš to išėjo, pamatysite jau šį sekmadienį.

„Aš negalvoju apie didvyriškumą. Man gera prisidėti, gera padėti. Kai kuriuos žmones aš ilgiau pažįstu, kai kuriuos mačiau pirmą kartą. Noriu juos priimti, kad jaustųsi gerai ir šiltai. Man šiuos žmones atnešė likimas, tad būkime kartu ir darykime pasirodymą kartu. Tai yra mano darbas, aš tuo gyvenu“, – nauja bičiulyste džiaugiasi Žygimantas.

Pirmasis „Lietuvos talentų“ pusfinalis – sekmadienį, 19.30 val. per TV3.


Šiame straipsnyje: Lietuvos talentaiŽygimantas Skvarčevskisukrainiečiaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių