Quantcast

P. Domingo dėl priekabiavimo skandalo neatsiėmė apdovanojimo

Seksualiniu priekabiavimu kaltinamas ispanų tenoras Placido Domingo (Plasidas Domingas) šeštadienį buvo pagerbtas Meksikos Batutos apdovanojimu, bet į įteikimo ceremoniją neatvyko.

Operos superžvaigždę 20 moterų apkaltino prievarta jas bučiavus, grabinėjus ar glamonėjus. Teigiama, kad šie incidentai prasidėjo 9-ajame dešimtmetyje.

Gegužės mėnesį paskelbta, kad P. Domingo ir dar 15 asmenų apdovanojami pirmą kartą teikiamais Batutos apdovanojimais, bet dvi dienos prieš ceremoniją organizatoriai paskelbė sustabdantys premijos įteikimą tenorui, kol bus paaiškintas visas skandalas.

Penktadienį organizatoriai vėl apsigalvojo, bet paskelbė, kad P. Domingo pats asmeniškai nedalyvaus, tik kreipsis į ceremonijos dalyvius iš anksto įrašytu vaizdo įrašu.

„Labai atsiprašau, kad negaliu šįvakar būti su jumis, bet siunčiu šį sveikinimą su visa savo meile ir dėkoju organizaciniam komitetui“, – sakė P. Domingo, kuris jam reiškiamų įtarimų nepaminėjo.

78 metų P. Domingo trečiadienį atsistatydino iš Los Andželo operos generalinio direktoriaus posto, taip iš esmės užbaigdamas savo karjerą Jungtinėse Valstijose.

Rugsėjo pabaigoje tenoras taip pat atšaukė visus savo pasirodymus Niujorko teatre „Metropolitan Opera“, be to, keli kiti JAV operos teatrai atšaukė koncertus su juo.

Pats „Operos karalius“ sakė, kad jo „bendravimas ir santykiai visuomet būdavo leidžiami ir vykdavo abiejų partnerių sutikimu“.

Tačiau nepaisant per pasaulį nusiritusio judėjimo už lytinio išnaudojimo demaskavimą „#MeToo“ P. Domingo karjera tęsiasi Europoje. Šią vasarą jis koncertavo Austrijoje ir Vengrijoje, numatyta jo koncertų Ciuriche ir Maskvoje.

Šiemet Batutos apdovanojimai taip pat buvo skirti tokioms žvaigždėms kaip britų kompozitorius Michaelas Nymanas (Maiklas Naimanas), meksikiečių sopranas Maria Luisa Tamez (Marija Luisa Tames) ir meksikiečių dirigentas Enrique Batizas (Enrikė Batisas), kuriam taip pat metami įtarimai lytine prievarta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

natalija

natalija portretas
BARAKUDU UZDARBIS KAIP PRATURTETI KUR TIK PINIGINGAS TAI ZIUREK BARAKUDA PRISISTATO PASNEKINA IR TUOJ BEGA RASYTI PAREISKIMA KAD PRIEKABIAVO

...,siandien DIENA pradejau nuo HOROSKOPU...,

...,siandien DIENA pradejau nuo HOROSKOPU..., portretas
i SAVO!!! sasiuvinuka UZRASIAU...,visada KAM NORS uzKLIUSI kai atrodysi PRANASESNIS ir PROTINGESNIS uz KITUS...,JAUTIS...,kad SAVE!!! nuRAMINCIAU paPILDOMAI uzRASIAU nuo SAVES!!!!...,NIEKO neIMK i GALVA ir GILIAI i SIRDY...,svarbiausia KASDIENA ieskoti NAUDINGU ir IDOMIU GALIMYBIU...,DZIAUGTIS GYVENIMU...,tokie butu TRUMPI SUBJEKTYVUS FILOSOFINIAI paMASTYMAI apie GYVENIMA VISUMOJE...,malonios DIENELES ir SAVAITELES linkiu VISIEMS... TASKAS

Ko tos bobos nori?

Ko tos bobos nori? portretas
Nesuprantu. Viską daro, kad vyrams patikt, o po to zyzia? Neperdaug?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių