Quantcast

Ožkininku virtęs emigrantas sužavėjo G. Nausėdą

  • Teksto dydis:

Apie Vladą Chockevičių Lietuva pirmą kartą garsiau išgirdo tada, kai jis sužibėjo LNK projekte „Lietuvos balsas“. Čia vyras buvo pristatomas kaip grupės „Mėnulio fazė“ lyderis. Tačiau Vladas – ne vien muzikantas. Jis kartu su žmona Laima yra ūkininkai, neseniai svečiuose sulaukę paties Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos ir jo žmonos.

Šį antradienio vakarą 21 val. naujajame LNK projekte „Noriu likti Lietuvoje“ – dar dvi išskirtinės grįžusių emigrantų istorijos. Kodėl užsienyje prestižinius mokslus baigę ir  gerus darbus turėję žmonės renkasi sunkiausius kelius ir, palikę užtikrintą kasdienybę bei puikius atlyginimus, grįžta į nežinią gimtinėje?

Vienas iš šio vakaro „Noriu likti Lietuvoje“ herojų – grįžęs emigrantas V. Chockevičius, apie kurį pirmą kartą Lietuva garsiau išgirdo tada, kai jis sužibėjo LNK projekte „Lietuvos balsas“. Čia vyras buvo pristatomas kaip grupės „Mėnulio fazė“ lyderis. Tačiau Vladas – ne vien muzikantas. Jis kartu su žmona Laima yra ūkininkai, neseniai svečiuose sulaukę paties Lietuvos prezidento Gitano Nausėdos ir jo žmonos.

Akmenės rajone, Gulbinų kaime, esantis Vlado ir Laimos ūkis vadinamas idėjiniu ir pavyzdiniu.  Jauna pora turi du vaikus, dirba žemę, sėja grūdus, augina ožkas ir gamina sūrius. Pagrindinė šeimos filosofija – švara. Kokią žemę radai, tokią ją turi palikti ateinančios kartoms.

Nors dabar Vladas – ūkininkas, kadaise nė už ką nebūtų patikėjęs, kad dirbs žemę ir melš ožkas. Anglijoje Vladas baigė perspektyvius programavimo mokslus ir jam labai gerai sekėsi. Tad kas gi nutiko, kad žmogus, kuriam buvo žadama tarptautinė karjera, parvyko į Lietuvą, nusipirko traktorių ir prisipirko ožkų?

Ne mažiau įkvepiančia gyvenimo patirtimi pasidalins ir ilgus metus Ispanijoje gyvenęs kaunietis Deividas Saldukas. Iškart po vidurinės į Ispaniją jis išvyko todėl, kad tėvai neišgalėjo sumokėti už mokslus. Teko dirbti ir daržovių šiltnamiuose, ir saldainių fabrike, ir mėsos pramonėje. Visgi galiausiai išsiilgęs Lietuvos bei tėvų Deividas grįžo į Lietuvą. Ir čia jo laukė didžiausia likimo staigmena. 

Praėjusią žiemą Kauno rotušėje įvykusios Miglės ir Deivido Saldukų vestuvės – išskirtinė šventė daugeliu prasmių. 2020-ųjų vasario 22 diena – ne šiaip graži dvejetukų kombinacija, bet visų pirma Miglės ir Deivido laimės kodas, už kurio – paaugliška simpatija, pirmoji meilė, 20 metų trukęs išsiskyrimas, ilga emigracija ir stebuklingas susitikimas lėktuve, po kurio prasidėjo visiškai naujas buvusių klasės draugų gyvenimo etapas.

Įkvepiančios sėkmės ir meilės istorijos – jau šį vakarą 21 val. LNK laidoje „Noriu likti Lietuvoje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pofik ,,,prezidentuj ,,, tas emigrantu ukis

pofik ,,,prezidentuj ,,, tas emigrantu ukis portretas
o vat OZKOS kitas reikalas.........
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių