Quantcast

Nyderlandai jau svarsto, kuriame mieste rengti 2020-ųjų „Eurovizijos“ dainų konkursą

  • Teksto dydis:

Keli Olandijos miestai sekmadienį pareiškė norintys organizuoti 2020 metų „Eurovizijos“ dainų konkursą, šalies atstovui laimėjus šiemetinį konkursą su jaudinančia balade apie išsiskyrimo skausmą.

Amsterdamas, Roterdamas, Haga ir Mastrichtas deklaravo norą kitais metais surengti kiču garsėjantį renginį, kuris ekstvagantiškais pasirodymais ir įspūdingomis scenos dekoracijomis pritraukia milijonus žiūrovų.

Lažybininkų favoritas Duncanas Laurence‘as (Dankanas Lorensas), su balade „Arcade“ laimėjęs šeštadienį vakare Tel Avive įvykusią šiemetinę „Euroviziją“, pelnė savo šaliai pirmąją per 44 metus pergalę šiame konkurse.

25 metų atlikėjas 2016-aisiais prisipažino esąs biseksualus ir pasinaudojo savo triumfu, kad paragintų ugdyti toleranciją ir supratingumą.

Antroji vieta atiteko Italijai, o trečioji – Rusijai.

Galutiniai rezultatai buvo paskelbti susumavus dalyvaujančių šalių komisijų ir žiūrovų balsus.

„Monarchai didžiuojasi“

„Mes didžiuojamės Duncanu Lawrence'u, kuris užkariavo Europą muzikos klase... ir parveža namo „Euroviziją“, – netrukus po nugalėtojo paskelbimo socialiniame tinkle „Twitter“ parašė olandų karalius Willemas-Alexanderis (Vilemas Aleksanderis) ir jo žmona karalienė Maxima (Maksima).

 

 

Nyderlandų premjeras Markas Rutte (Markas Riutė) tviteryje D. Laurence'o pasirodymą pavadino „stulbinančiu ir išraiškingu“.

D. Laurence'ą, kuris iki „Eurovizijos“ buvo palyginti nežinomas, aiškiai sujaudino jo sėkmė.

„Išsipildė mano svajonė, ji tikrai išsipildė“, – sakė jis žurnalistams po savo pergalės, kuri Nyderlandams yra pirmoji nuo 1975 metų.

Tiesioginę konkurso transliaciją stebėjo daugiau kaip 5,3 mln. olandų, pranešė šalies transliuotojas „Avrotros“.

„Eurovizijos“ dainų konkursas, padovanojęs pasauliui švedų supergrupę ABBA, organizuojamas nuo 6-ojo dešimtmečio.

Metams bėgant, gerokai padaugėjo jo dalyvių. Konkursas kasmet sudomina milijonus žiūrovų.

Nors „Eurovizijos“ organizatoriai nuolat pabrėžia, kad konkursas yra nepolitinis, jį dažnai lydi tam tikros kontroversijos ir šou Tel Avive nebuvo išimtis. Du finale pasirodžiusios JAV megažvaigždės Madonnos (Madonos) šokėjai į sceną išėjo su Izraelio ir Palestinos vėliavomis ant nugarų.

Tuo tarpu Islandijos grupė „Hatari“ skelbiant rezultatus pademonstravo šalikus su Palestinos vėliavomis.

Teisę surengti šių metų konkursą Izraeliui užtikrino praėjusių metų „Euroviziją“ laimėjusi šalies atstovė Netta Barzilai (Neta Barzilai), kuri šeštadienio vakarą pradėjo šou vienoje iš Tel Avivo koncertų salių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
kokie dar Nyderlandai? Jei šiemet ""euro"vizija" vyko Izraely, tai kitąmet Afrikoj tiktų rengt. Visvien geografijos nieks nebeišmano...

Bet

Bet portretas
komisija atsisakė anuliuoti jo rezultatą. Kur ritamės?

čia

čia portretas
jau problema ........ svarbu , kad viešujų tualetų kiekis tenkintų poreikius
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių