Quantcast

„Nuo...iki...“ vedėja: sukrečia, kai moterys priverstos šnekėti apie širdies skausmą

LNK laidos "Nuo...iki..." vedėja Giedrė Talmantienė įsitikinusi, kad gerą istoriją garantuoja pašnekovo atvirumas. Ji šį sezoną žada daugiau tiesą apnuoginančių pasakojimų ir pristato naują laidos vedėją Eglę Kernagytę.

Gilesnis žvilgsnis

"Mes visada stebiname ne pasikeitusiu savo išoriniu apvalkalu, bet turiniu. Tačiau šiemet bus ir kitokių naujovių – rodysime tris laidas per savaitę, nuo pirmadienio iki trečiadienio", – sako G.Talmantienė.

"Nuo...iki..." kūrybinė komanda įsitikinusi, kad kai kurios istorijos yra vertos pratęsimo, kaip ir kai kurie herojai nusipelnė gilesnio žvilgsnio į juos. "Taip atsitiko su garsiąja Petro Gražulio istorija. Mes kuriame temą, susijusią su daug interviu, kai kalba žinomos Lietuvos moterys, viešųjų ryšių specialistai, P.Gražulio kolegos Seimo nariai, kurie vertina tokį skandalą. Galėtų atrodyti, kad tai yra to vyro asmeninis reikalas, bet šiuo atveju jis yra politikas, ir mes kalbame apie truputį kitus dalykus – moralę, pasirinkimus, visuomenės požiūrį, kad neva moteris visada kalta tokiose situacijose, o jei štai vyrui taip nutiko, tai tiesiog taip nutiko", – svarsto G.Talmantienė, pridurdama, kad šį sezoną laida parengs ne tik daugiau gilesnių istorijų, bet ir pramogų pasaulio naujienų, grįš prie kelionių temos, kuria "Nuo...iki..." visada garsėjo.

Įsiliejo lengvai

Kita svarbi šio sezono naujiena yra nauja laidos vedėja Eglė Kernagytė.

"Ji labai mielai prisijungė prie mūsų iniciatyvos ir taip pat rengs reportažus – vieną istoriją jau yra nufilmavusi ir ruošiasi antrai. Turbūt jos tempas nebus toks, kaip mūsų, seniai dirbančių redaktorių, bet ji atskleis savo požiūrį į tam tikrus gyvenimo reiškinius. Eglė yra labai šilta, bendraujanti, atvira moteris, todėl žiūrovui turėtų būti labai patraukli", – įsitikinusi G.Talmantienė.

Kadaise ji su E.Kernagyte gyveno kaimynystėje, Vilniuje, Antakalnyje. Vėliau artimiau susipažino, kai rengė su ja interviu.

"Jau tada Eglė man paliko labai malonaus, sumanaus, besidominčio žmogaus įspūdį. Ir kai iš tiesų reikėjo galvoti, kas galėtų tapti dar viena "Nuo...iki..." vedėja, labai greitai pagalvojau būtent apie Eglę", – atvirauja G.Talmantienė.

Įdomus gyvenimas

Nuo laidos "Nuo...Iki" starto praėjo 23 m., o G.Talmantienė kartu su šia laida yra jau 18 m.

"LNK televizijoje darbą pradėjau nuo "Holivudo žinių", paskui šiek dirbau laidoje "Srovės" ir tada atėjau į "Nuo...iki...". Buvimas su šia laida reiškia labai įdomų gyvenimą. Aš visada sakau, kad žurnalistika, bent jau man, yra labai patraukli, nes suteikia galimybę susipažinti su įvairiausiais žmonėmis, su kuriais tikrai nepavyktų pasikalbėti, jeigu nedirbčiau šito darbo. Tikrai nenutiktų taip, kad patekčiau į pirmųjų asmenų namus ar į ypatingas vietas Lietuvoje ar net ne Lietuvoje, kai žmonės labai atvirai papasakoja savo išgyvenimus", – apie mėgiamą darbą pasakojo žurnalistė.

Svarbu, kad žmogus pasakotų atvirai, nerinkdamas kiekvieno žodžio, nes tikrai jauti, kada tavo pašnekovas apgalvoja ir apskaičiuoja, koks bus pokalbis ir kaip reikia jį pakreipti.

"Atrodo, kad ši profesija nėra labai sunki, bet jei nori sukurti gerą istoriją, išprovokuoti ar paskatinti savo pašnekovą atviram pokalbiui, reikia daug padirbėti. Reikia su juo susidraugauti, būti nuoširdžiam, smalsiam, domėtis tuo, ką pasakoja žmogus, nes girdime įvairiausių istorijų – nuo šviesių, teigiamų, kuriomis galime žavėtis, iki tokių, kurios sukrečia ir priverčia pagalvoti apie tai, kas vyksta aplink mus. Mes pasakojame tokias istorijas, kokios jos yra, nes jei žiūrėtume tik į vieną pusę, tai gyvenimas būtų kaip valgis be prieskonių – prėskas ir niekam neįdomus. Labai abejoju, ar laida tiek metų gyvuotų eteryje", – svarsto pašnekovė.

Tikrosios dramos

G.Talmantienė sako, kad kiekvienas laidos sezonas turi savo istorijų, kurios labiausiai patraukia žiūrovą.

"Galima sakyti, kad praėjusiais metais "Nuo...iki..." laida buvo pažymėta nemaloniais žinomų moterų išgyvenimais, kurie susiję su šeima, skyrybomis, pykčiais. Mane visada pribloškia ir nuoširdžiai liūdina, kai atsiverti naujienų portalą ir pamatai ar sužinai iš kitų šaltinių, kad štai dar viena garsi pora išsiskyrė", – sako televizijos senbuvė.

Už tokių istorijų slepiasi tikroji moterų tragedija. "Labiausiai sukrečia, kai moterys yra priverstos viešai kalbėti apie savo širdies skausmą. Jos dažnai neturi kito pasirinkimo. Viešumas, pavyzdžiui, dainininkės Gintarės Karaliūnaitės atveju, buvo savotiškas ginklas. Ji kitaip negalėjo įveikti skyrybų kovos. Kai žiūri į istorijas, kurios prieš tai žurnalų viršeliuose buvo gražios, moterys šypsojosi ir buvo laimingos, bet staiga išgirsti, kas iš to fasado liko, tai mane labiausiai liūdina. Bet manau, kad tokias istorijas verta išgirsti, nes taip kitos panašaus likimo moterys pasisemia savotiškos stiprybės", – svarsto žurnalistė.

G.Talmantienė sako, kad gero pokalbio garantas yra atvirumas. "Svarbu, kad žmogus pasakotų atvirai, nerinkdamas kiekvieno žodžio, nes tikrai jauti, kada tavo pašnekovas apgalvoja ir apskaičiuoja, koks bus pokalbis ir kaip reikia jį pakreipti. Geras pokalbis yra tada, kai žmogus atsiduoda emocijoms arba kai nesitiki informacijos, kurią išgirsti iš pašnekovo. Kartais yra labai sunku numatyti, kaip elgtis su ta netikėta informacija. O per 23 "Nuo...iki..." gyvavimo metus yra buvę interviu ištraukų, kurių mes neparodėme, nes manėme, kad žmogus savo atvirumo gali ir pasigailėti", – neslepia G.Talmantienė.

"Nuo… Iki..." – nuo pirmadienio iki trečiadienio 20 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių