Quantcast

Nelegalių migrantų istorija – jau ir dainoje: privalau suspėti, kol nepastatyta tvora

  • Teksto dydis:

Renginių vedėjas ir dainų kūrėjas Viačeslavas Mickevičius šiuo metu plačiai linksniuojamą migrantų temą nusprendė išreikšti muzika.

Socialiniame tinkle „Facebook“ žinomas vyras pasidalijo dainos įrašu. „„Bėgu Bėgu vėl“ arba „Nelegalaus migranto daina“. Kūriniui atlikti panaudota Laurio Reiniks dainos tekstas ir melodija. Tai muzikinė fantazija, pasamprotavimas aktualia tema“, – pridūrė kūrėjas.

Įsikūrę derinam meniu, klausia – ką valgai tu? Ūbauja tik vietinių minia, kelios dienos ir jie – mažuma.

„Matau tave pro žiūronus tamsoj, tamsu kaip šiknoj. Aš taip skubu pamatyti tave, o tu manęs – ne. Laiko nebėra, gidas moja man, veja mane. Kartu su minia pasienio ruože slenkam nakčia. Ir aš bėgu, bėgu vėl, privalau suspėt, kol nepastatyta tvora. Šiąnakt lipam, šliaužiam vėl, privalau suspėt atsidurt šalies viduje. Aš jau sieną sėkmingai kirtau – priešais miestelis. Ten palapinės, maistas, Dambrauskas – turbūt festivalis? Įsikūrę derinam meniu, klausia – ką valgai tu? Ūbauja tik vietinių minia, kelios dienos ir jie – mažuma. Ir mes bėgsim, bėgsim vėl, ko gi mums nebėgt, jeigu nėr kliūčių kelyje? Betgi siunčia atgal mus. Kaipgi dabar bus? Negi tipo grįžt į namus? Kažkas prabudo šioje šalyje ir ėmės veiksmų. Gal Vyriausybė sugrįžo namo iš šiltųjų kraštų. Mums nepadėjo blatas, babkės, vziatka, ant bulviakasio sugrįšime pas batką. Ir dirbsime ten ką jis pasakys, tas senas išprotėjęs žmogžudys. Bet kol kas... Bėgam, bėgam mes, turim paskubėt, kol nepastatyta tvora. Šiąnakt lipam, šliaužiam vėl, turim kuo anksčiau atsidurt šalies viduje“, – dainavo V. Mickevičius.

Šia kūrėjo daina susižavėjo minia internautų. „Nu negaliu, Viačeslavai, kaip visada taikliai. Šaunuolis 1000 balų!“ – emocijų neslėpė Aldona.

„Reik išverst į arabų ir talpinti į jų grupes feisbuke“, – siūlė Erika.

„Jau penkis kartus perklausiau“, – rašė internautė Eliza.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kestas

kestas portretas
saunuolis jis valio

Baltarusiu valkata apsiko savo

Baltarusiu valkata apsiko savo  portretas
tevyne ir savo prezidenta....lietuvos LGBT kliubas rankom paploojo ir vaginos lupom pacepsejo... besiklausydami is laimes

Andrius

Andrius portretas
Nesikišk į Lietuvos reikalus, slav bomže
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių