Quantcast

Neįtikėtini lietuvių panašumai glumina

Retas kuris gali pasigirti esąs panašus į žinomą politikos veikėją ar pasaulinio garso kino žvaigždę. Tačiau Klaipėdos rajono savivaldybėje net trys savivaldybės vadovai didžiuojasi panašumu į garsenybes. Yra ir klaipėdiečių, stebėtinai panašių į roko ar Holivudo pažibas.

Panašus į poną Byną

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Česlovas Banevičius nesigėdi panašumo į žinomą anglų komiką Rovaną Sebastianą Atkinsoną.

"Net ne vieną šaržą namuose turiu. Aš – Banevičius, o jis – Bynas. Ir gimę beveik tais pačiais metais. Net apgamą turėjau toje pačioje pusėje, tik pernai išsioperavau. Liepė gydytojai. Labai patinka man šis komikas ir visai dėl to negėda, kad panašus esu į jį", – juokėsi Č.Banevičius.

Tiesa, pats Č.Banevičius prisipažįsta, kad žinomas aktorius – liesesnis nei jis.

"Mes, lietuviai, geriau gyvename. Anglai – liesesni. O pirmą kartą mane Bynu (R.S.Atkinsono suvaidintu personažu) pavadino giminaičių sūnus. Išpyškino: "O, Bynas ateina!" – prisiminė Č.Banevičius.

Klaipėdos rajono savivaldybėje yra ir daugiau garsenybių antrininkų.

"Pas mus visi čia žvaigždės. Mūsų meras Vaclovas Dačkauskas labai panašus į buvusį Lenkijos prezidentą Bronisławą Komorowskį. O administracijos direktorius Sigitas Karbauskas neįsižeidžia, kai kas nors pasako, jog panašus į filmo herojų Šreką", – neslėpė Č.Banevičius.

Jis prisipažino, kad jam labiausiai patinka Byno vaidmuo, kur jis sveikina Anglijos karalienę Elžbietą II.

Dėl Šreko nepyksta

Klaipėdos rajono meras V.Dačkauskas prisipažino, kad jam B.Komorowskis artimas ne tik išvaizda.

"Jis yra kairiųjų pažiūrų, kaip ir aš. Kolegos iš savivaldybės randa panašumų tarp mūsų. Man patinka jo užimama pozicija politikoje, imponuoja jo nuosaikumas. Gaila, kad jis pralaimėjo rinkimus nežymia persvara. Beje, šis žmogus yra kilęs iš Rokiškio rajono ir turi lietuviškų šaknų", – teigė V.Dačkauskas.

Rajono meras pripažino, kad bičiulių tapatinamas su šiuo politiku nesijaučia įžeistas, o priešingai – jaučia pasididžiavimą.

"Man jis patinka kaip žmogus ir kaip asmenybė", – kalbėjo V.Dačkauskas.

O štai Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius S.Karbauskas turi gana komišką pravardę, tačiau tikina, kad ji jo neerzina.

"Taip, Šreku mane kai kas pavadina. Yra toks bičiulis, kuris taip mane vadina. Aš esu didelis, geraširdis žmogus ir dėl nieko nepykstu", – prisipažino politikas.

Kiti bičiuliai S.Karbauską tapatina su žinomu JAV aktoriumi Jamesu Gandolfini, kuris jau yra miręs.

"Nežinau, kiti sako, kad labai aš į šį aktorių panašus", – šypsojosi S.Karbauskas.

O štai Šilutės meras Vytautas Laurinaitis, gyventojų palygintas su pasauline kino žvaigžde Charlie'u Chaplinu, nusijuokė.

"Oho, niekas to nesakė. Dėl ūsiukų? Tai čia skonio reikalas. Vieniems jie gražūs, kitiems – ne. Kažkas dėl jų buvo mane su A.Hitleriu palyginęs. Bet Ch.Chaplinas kur kas malonesnis", – šmaikštavo Šilutės meras.

Karo nuotraukoje – akibrokštas

Dienraščio žurnalistai, vartydami istorines knygas, aptiko nuostabą keliančią nuotrauką.

Archyvuose yra išlikusi nuotrauka, kurioje Adolfas Hitleris šnekasi su vienu artimiausių bendražygių Jozephu Goebbelsu. Tarp dviejų nacistinės Vokietijos veikėjų už jų matyti jaunas karininkas, beje, nedėvintis kariškio kepurės.

"Nuotraukoje – du žmonės su plaukais. O vienas jų – žinomas visame pasaulyje. Tas trečiasis be plaukų turėčiau būti aš?" – stebėjosi "Švyturio" arenos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Ambrulaitis.

R.Ambrulaitis pripažino, kad nuotraukoje užfiksuotas karys išties yra panašus į jį.

"Jei ir kitiems taip atrodo, gal ir tiesa, yra panašumų. Nežinia, ar būtų įmanoma surasti duomenų, kas tas žmogus buvo. Nežinau, ar galima tikėti sielų transformacija. Vadovaujantis šia logika turėtų transformuotis tik siela, o kūnas būtų jau kitas. Jei į vieną vietą susirinktų daug iš pažiūros panašių žmonių, jie pamatytų, kokie jie nepanašūs vis dėlto yra", – samprotavo R.Ambrulaitis.

Pats arenos direktoriaus pavaduotojas prisiminė, kad neseniai jam pačiam teko atsakinėti į jį su kažkuo kitu supainiojusio žmogaus klausimus.

"Man neseniai nutiko panaši istorija. Kitame šalies krašte vyko renginys. Priėjo žmogus ir pasisveikino, lyg su pažįstamu. Pasirodo, aš jam buvau panašus į jo draugo sūnų. Taip nutinka, kad kiekvienas galime atpažinti sau pažįstamus žmones nepažįstamuose", – kalbėjo R.Ambrulaitis.

Jis yra vedęs ne vieną viešą renginį ir pastebėjo, kad šiuo metu antrininkų pasirodymai labai populiarūs.

"Naudojant tam tikrą grimą, judesius, galima sukurti sėkmingą antrininko vaidmenį", – kalbėjo klaipėdietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na baikit

na baikit portretas
ponas Kamarowskis -aristokratas

Nojus

Nojus portretas
Lenkijos prezidenta Komarovski gyvai mates nekart ir ne du, kaip ir Dackauska, tikrai niekad ju nesumaisytum, o lenkas dar ir protingas, intelektualas.

RINGIS

RINGIS portretas
Šiuo metu vaiko priežiūros atostogose esanti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovė spaudai Dovilė Rings?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių