Quantcast

Neblaivaus vairavusio M. Stonkaus byloje padėtas taškas

  • Teksto dydis:

Teismas padėjo tašką girto vairavusio aktoriaus Manto Stokaus byloje ir paliko galioti prokuratūros siūlymus. Tiesa, vieną iš jų sušvelnino.

Kaip skelbia portalas LRT.lt, prokuratūra siūlė iš M. Stonkaus dvejiems metams atimti teisę vairuoti, tačiau teismas sutrumpino šį laiką iki 1 metų ir 6 mėnesių.

Ši nutartis dar gali būti skundžiama per 7 darbo dienas.

Portalas kauno.diena.lt yra skelbęs, kad girtą prie vairo sėdusį aktorių M. Stonkų prokuratūra nusprendė atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo neblaiviam, kai transporto priemonės vairuotojui nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas, pradėtas po to, kai šių metų spalio 29 dieną aktorius buvo sustabdytas Zarasų rajone, vairuojantis kitam asmeniui priklausantį automobilį. Vairuotojo kraujyje buvo rasta 1,63 promilės alkoholio.

Kaip portalą kauno.diena.lt informavo prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė, M. Stonkus savo kaltę pripažino ir gailėjosi.

„Jo gynėjas kreipėsi į ikiteisminiam tyrimui vadovaujantį prokurorą, prašydamas vairuotoją nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą. Įvertinęs visus ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis, prokuroras M. Rašinskas vakar priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą atleidžiant M. S. nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą, nustatant vienerių metų laidavimo terminą, perduodant jį artimo šeimos nario, sutikusio tapti laiduotoju, atsakomybei“, – praėjusią savaitę portalui kauno.diena.lt teigė prokuratūros atstovė.

Prokuroro nutarime buvo nurodoma, kad M. Stonkui skirtina baudžiamojo poveikio priemonė – draudimas vairuoti kelių transporto priemones dvejus metus bei konfiskuotinas nusikalstamos veikos padarymo įrankio – automobilio „Suzuki“ – ekvivalentas pinigais – 3, 4 tūkst. eurų valstybės naudai.

Po šio neatsakingo poelgio aktorius M. Stonkus feisbuke prisipažino, kad girtas sėdo prie automobilio vairo.

„Artimiausi žmonės situaciją jau žino, o dabar noriu, kad sužinotumėt ir jūs, bet iš manęs paties. Savaitgalį padariau taip, kaip niekada gyvenime negalvojau, kad darysiu – būdamas draugų sodyboj girtas sėdau už automobilio vairo. Jokios lengvinančios ir mane teisinančios aplinkybės nėra svarbios, nes pats visada atvirai smerkiau besielgiančius panašiai ir buvau įsitikinęs, kad man taip neatsitiks. Klydau. Suprantu, kad vairuodamas girtas ne tik sukėliau riziką nukentėt niekuo dėtiems žmonėms, bet ir sugadinau gero tėvo ir vyro įsivaizdavimą savo šeimos nariams. Prisiimsiu visą pagal rašytus ir nerašytus įstatymus man priklausančią atsakomybę. Labai atsiprašau žmonių, kurie mane gerbė ir manim tikėjo. Aš jus nuvyliau“, – tuomet atsiprašė M. Stonkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Op

Op portretas
Porą reklamų instagrame. Ir tuos tris tūkstančius numes it šlapią škudurą. Pirkit ką M.Stonkus reklamuoja, reikia žmogui susimokėti

Anonimas

Anonimas portretas
Koks skirtumas, kiekviena diena pagauna girtu vairuotoju, pucia burbula is zvaigzdutes

Grybas

Grybas  portretas
LRT pakalikai nebaudziami, siuksliu lizdas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių