Quantcast

Naujos laidos vedėju tapęs V. Bareikis: sportas keičia charakterį

  • Teksto dydis:

Šį sekmadienį 12 val. LRT televizijos žiūrovų laukia laidos „LMŽ. Lietuvos mokyklų žaidynės“ premjera. „Aktyvus gyvenimo būdas atsispindi ne sporto pasiekimuose, o žmogaus charakteryje ir gyvenime“, – sako naujosios laidos vedėjas Vidas Bareikis.

Vaikų mylimas atlikėjas V. Bareikis kiekvieną sekmadienį keliaus į mokyklas ir, laikydamasis saugumo reikalavimų, dalyvaus žaidynėms besirengiančio jaunimo treniruotėse.

„Dar kartą įsitikinau, kad sportuojantys vaikai – motyvuoti, aktyvūs, turintys kovotojo geną, kuris praverčia ir už sporto aikštelės ribų. Tai, ką žmogus pasiima iš sunkaus darbo treniruotėse, atsispindi jo charakteryje, užsibrėžiamuose tiksluose. Vaikai, su kuriais susipažinau, yra aktyvūs ne tik sporte, bet ir gyvenime: lanko daug būrelių, didžiuojasi pasiekimais moksle. Tokie jaunuoliai yra pavyzdys mums visiems“, – sako V. Bareikis.

Laidos žiūrovai taip pat išvys, kaip treniruojasi Lietuvos olimpiečiai ir kandidatai į juos, o laidos rubrikoje „Urban360°“ profesionalūs riedlenčių, BMX ir kitų jaunimo pamėgtų sporto šakų atstovai dalinsis patarimais, kaip atlikti įvairius triukus.

„Profesionalūs sportininkai yra antžmogiai gerąja šio žodžio prasme. Nors gali atrodyti kaip paprasčiausi žmonės, bet, atėjus kritinei situacijai, sportininkas bus pirmas, kuris puls padėti, į kurį bus galima atsiremti. Pažvelgę į olimpiečių kasdienybę, galėsime pasimokyti, kiek jėgų ir darbo reikia įdėti tam, kad pasiektum trokštamą rezultatą, ir kaip tikslo siekimas augina mus kaip žmones“, – sako V. Bareikis.

Pasak atlikėjo, jis mato didelę prasmę bendraudamas ir dirbdamas su jaunimu. „Iš kiekvieno susitikimo išsinešu daugybę įspūdžių. Mano gyvenimo kredo: „ieškok ir niekada nesustok klausęs“ (angl. „seek, seek, never stop asking“), juo ir vadovaujuosi kurdamas šią laidą. O svarbiausia, ko galės pasimokyti visi žiūrintys „LMŽ. Lietuvos mokyklų žaidynės“, – ne sportiniai rezultatai yra svarbiausia, svarbiausia yra tai, kaip sportas keičia tave kaip žmogų“, – pabrėžia naujos laidos vedėjas V. Bareikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Šis veikėjas visus erzina savo noru dominuoti, atkreipti į save dėmesį. Kai jis veda laidas, iš karto perjungiu TV kanalą. Net Jurkutė jam besidarkant TV scenoje pareiškė, kad "aptėškė gleivėmis". Košmaras.

Fefe

Fefe portretas
jau nuo jo pykina, visur per daug
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių