Quantcast

Naujoji „Mis Prancūzija“ didžiuojasi savo „kosmopolitiška“ šalimi

Šaknų Benine turinti prancūzų studentė Flora Coquerel, kuri šeštadienį vakare buvo karūnuota „Mis Prancūzija“, sakė, kad didžiuojasi atstovaudama „kosmopolitiškai“ šaliai.

19-metė F. Coquerel iš Orleano įveikė 33 varžoves ir tapo Dižone vykusio bei televizijos transliuoto konkurso nugalėtoja.

Pergalę ji pasiekė tokiu metu, kai Prancūzijoje yra kilęs susirūpinimas dėl virtinės rasistinių incidentų, tarp kurių buvo užgaulūs komentarai dėl šalies aukščiausio rango juodaodės politikės – teisingumo ministrės Christiane Taubira.

Pirmojoje po grožio konkurso spaudos konferencijoje E .Coquerel užsiminė, jog jos pergalė įrodo, kad Prancūzija priima skirtingas kilmes.

„Aš labai didžiuojuosi atstovaudama kosmopolitiškai Prancūzijai“, – sakė ji ir pridūrė, kad viliasi pasinaudoti savo titulu ir skatinti raštingumą bei moterų integraciją darbo vietose.

Prieš konkursą F.Coquerel, kurios motina yra iš Benino Vakarų Afrikoje, televizijai „France 3“ sakė mananti, kad mišrus jos paveldas yra privalumas.

„Jis rodo, kad šiandienos Prancūzija yra mišri Prancūzija, kurioje yra visos kultūros, ir aš manau, kad daug žmonių manyje pamatys save“, – sakė ji.

F. Coquerel buvo išrinkta pagal televizijos žiūrovų ir iš įžymybių sudarytos vertinimo komisijos balsus. Žiuri šiemet vadovavo prancūzų ir kanadiečių dainininkas Garou, nes kino žvaigždė Alainas Delonas spalio mėnesį atsisakė garbės prezidento iki gyvos galvos titulo – kilus ginčui dėl jo paramos kraštutinių dešiniųjų Nacionalinio fronto partijai.

Konkurso organizatoriai kritikavo A. Deloną už komentarus, palaikiusius antiimigracinį Nacionalinį frontą, jo įkūrėją Jeaną-Marie Le Peną ir jo dukrą, dabartinę partijos lyderę Marine Le Pen.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valentinas1

valentinas1 portretas
O ką apie šitą "kosmopolitiškumą" galvoja tikri prancūzai-aišku niekam neįdomu...

gal ta panelė

gal ta panelė  portretas
graži, protinga ir pan., tačiau neabejoju, kad už ją buvo gražesnių ir patrauklesnių tikrų prancūzaičių, tačiau reikėjo atiduoti duoklę kosmopolitizmui, klestinčiam visame pasaulyje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių