Quantcast

Muzikiniame projekte „Maestro“ triumfavęs D. Kazlauskas: šį valsą skiriu savo žmonai

  • Teksto dydis:

Šešis savaitgalius iš eilės LRT televizijos žiūrovus džiuginęs muzikinis projektas „Maestro“ pasiekė finišo tiesiąją. Trys stipriausi projekto dalyviai stojo į finalinę kovą, kurioje balsą už savąjį favoritą galėjo atiduoti ir televizijos žiūrovai. Įtempto vakaro pabaigoje susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad pergalę ir simbolinę dirigento lazdelę – batutą – iškovojo aktorius Dainius Kazlauskas.

„Nuo pat pirmos laidos aš atėjau su viena nuotaika, šį vakarą baigiau kita. Tapau rimtesnis, tačiau pergalės proga noriu padaryti vieną grimasą, kurios komisija man iki tol neleido“, – po žiūrovų ir teisėjų verdikto emocijų neslėpė projekto nugalėtojas Dainius, ant dirigento pakylos iškėlęs triumfo gestą.

Spalio 2-osios vakarą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre paskutinį kartą muzikinio projekto „Maestro“ dalyviai stojo prieš simfoninį orkestrą, siekdami įrodyti esantys verti maestro titulo. Trys finalo dalyviai – Lina Rastokaitė, Tomas Narkevičius-Free Finga ir Dainius Kazlauskas atliko po du kūrinius: vieną, kurį pasirinko patys iš jau skambėjusių projekte anksčiau, kitą – ištrauką iš muzikos genijaus Liudviko van Bethoveno „Penktosios simfonijos“, kuri laikoma viena sudėtingiausių visoje muzikos istorijoje.

Kaip ir visuomet, dalyvius vertino kompetetinga komisija: „Maestro“ komisijos pirmininkas, Lietuvos kultūros ir meno premijos laureatas, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro įkūrėjas, meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas prof. Gintaras Rinkevičius, LNOBT vyriausiasis dirigentas, Auksinio scenos kryžiaus laureatas Ričardas Šumila ir pasaulinio lygio mecosopranas, Karališkojo Velso muzikos ir dramos koledžo garbės narė Justina Gringytė.

Vakaro metu teisėjais tapo ir televizijos žiūrovai, kurie galėjo balsuoti už jiems patikusį dalyvį. 50 procentų balsų finalinėje laidoje lėmė žiūrovų balai, likusius 50 – komisijos balai. Jeigu balai pasiskirstytų tolygiai, pirmenybė teikiama žiūrovų balsams.

Pirmasis į sceną žengė atlikėjas T. Narkevičius-Free Finga. Už jo pasirodymą komisija skyrė 26 balus iš 30-ies.

„Prieš pirmą laidą aš buvau labai užtikrintas, kad padiriguosiu gerai, o gavosi šnipštas. Ir tik per ilgą laiką ir ilgą darbą aš pasiekiau kažkokią formą, kuria jau galima didžiuotis. Ir nors aš tuo didžiuojuosi, lubos yra neįtikėtinai aukštos“, – emocijų neslėpė Tomas.

Antroji ant dirigento pakilos lipo aktorė L. Rastokaitė, kuri, nors ir sulaukė pastabų dėl per greito atlikimo tempo, džiaugėsi ir pagyromis už trykštančią energiją. Komisija jai skyrė 24 balus.

„Aš gavau labai daug žinių, kurių tiesiog gyvenime niekada neturėjau. Aš visai kitaip pradėjau girdėti muziką ir kaip žmogus jaučiuosi patobulėjusi“, – apie projektą kalbėjo Lina.

Trečiasis scenoje pasirodė aktorius ir režisierius D. Kazlauskas. Po pasirodymo komisija pripažino, kad jis šį vakarą buvo labiausiai panašus į tikrą dirigentą. Ir nors pačioje pirmojoje projekto laidoje komisijos pirmininkas prof. G. Rinkevičius Dainiui siūlė daugiau niekada nebediriguoti, šį kartą jis jam skyrė net 10 balų, o bendrai Dainius už „Penktąją simfoniją“ gavo net 29 balus.

Antrajam kūriniui T. Narkevičius-Free Finga pasirinko pirmojoje laidoje diriguotą Johano Štrauso valsą „Žydrasis Dunojus“. Būtent šiame pasirodyme atlikėjas pademonstravo ypač didelį progresą tarp pirmos ir šeštosios projekto laidos. Komisija už šį pasirodymą jam skyrė 28 balus.

L. Rastokaitė taip pat pasirinko diriguoti pirmąjį savo diriguotą kūrinį iš prancūzų kompozitoriaus Žoržo Bizė operos „Carmen“, už kurį gavo 26 balus.

D. Kazlauskas antrąjį šio vakaro pasirodymą atliko su Eugeno Doga valsu iš filmo „Mano meilus švelnus žvėris“. Komisija negailėjo aktoriui gražių žodžių ir skyrė maksimalų balų skaičių, paversdami jį finalo lyderiu.

„Pirmą kartą iš tikrųjų norėjau sudiriguoti, iš tikrųjų norėjau papasakoti, paskutinį kartą norėjosi būti tikram. Grodamas galvojau apie savo žmoną Indrę, jai ir skiriu šitą valsą“, – nulipęs nuo scenos sakė Dainius.

Finalinės laidos pabaigoje paaiškėjo ir žiūrovų balsai. Daugiausia balsų – 2746 – sulaukė D. Kazlauskas, antroje vietoje rikiuojasi T. Narkevičius-Free Finga su 1331 balsais, trečiojoje – L. Rastokaitė, sulaukusi 319 žiūrovų balsų.

Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus paaiškėjo, kad maestro titulą bei simbolinę dirigento lazdelę – batutą – iškovojo D. Kazlauskas, tiek iš žiūrovų, tiek iš komisijos gavęs maksimalų balų skaičių – 6 balus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vita

Vita portretas
Kažkam parūpo svetimi pinigai,nebūtų už tai lietuviai.Gerai,kad laimėjo Dainius.?

Jonas

Jonas portretas
Tikrai Kazlauskas buvo vertas pirmosios vietos,o tas susireiksmines Free Finga ,taip ir liks finga-spyga.Geda lietuviui gedytis savo vardo.

Aisku

Aisku portretas
Kai kam butų geriau pašalpiniaims išdalinti
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių